08/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Εκδούλευση

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν εξέδωσε ανακοίνωση για την ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Καθόλου πρωτότυπο, καθώς μία ημέρα μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμπλήρωσε την κυβερνητική ρητορική και διαφήμισε την άψογη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό. Ελα όμως που στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι όλοι σύμφωνοι με τη βενιζέλεια θεώρηση των πραγμάτων… Η εσωκομματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση του Μιχάλη Καρχιμάκη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι βαφτίζει την αφαίμαξη ελαφρύνσεις και κοινωνική πολιτική. «Ο Σαμαράς στη ΔΕΘ επιχείρησε να πουλήσει εκδούλευση στα μόνιμα θύματα και τα υποζύγια της κρίσης», υποστήριξε ο πρώην γραμματέας του κόμματος. Την ίδια εκδούλευση πάντως πούλησε χθες και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συμφωνώντας με τον πρόεδρο της κυβέρνησης και επαυξάνοντας.

 

Δ.Κ.

 

 

 

„«Στο στόμα του λύκου»

 

«Πώς κατάφερε ένας εκπρόσωπος της άκρας ευρωπαϊκής Αριστεράς να κερδίσει από τη σκηνή του φόρουμ Αμπροζέτι έστω και έναν διακριτικό αριθμό χειροκροτημάτων;» ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα δημοσιογράφος της μεγάλης ιταλικής εφημερίδας «Λα Στάμπα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ευθέως: «Ηρθα στο “στόμα του λύκου” γιατί είναι καλύτερα να ακούς κάποιον απευθείας, ακόμη και εάν έχει διαφορετική γνώμη». Και συνέχισε εξηγώντας ότι βρέθηκε στο Τσερνόμπιο για να πει «ότι το φάρμακο που επέλεξαν για την κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και η λιτότητα, δεν είναι μόνο λανθασμένο, αλλά και επιζήμιο. Επειτα από πέντε έτη κρίσης, αντί να εξαφανιστεί, πολλαπλασιάστηκε: υπάρχει μια μετάσταση. Και σήμερα κινδυνεύουμε με μια παγκόσμια ύφεση».

 

Ν.ΣΒ.

 

 

 

„Το απόλαυσε

 

Στιγμές χαλάρωσης για τον πρωθυπουργό στη σιδερόφρακτη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται ότι ευχαριστήθηκε πάρα πολύ την προστασία που του παρείχαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν δημιουργήσει αποστειρωμένη ζώνη, για να μην μπορεί κανείς να τον προσεγγίσει. Οπότε (ασφαλής) το απόγευμα έκανε μια βόλτα στην παντελώς αποκλεισμένη πόλη, αναζητώντας στιγμές χαλάρωσης στην καφετέρια του Βασιλικού Θεάτρου, παρέα με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Μαζί τους ήταν και ο Γιώργος Ορφανός (υπουργός Μακεδονίας – Θράκης), οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Θεόδωρος Καράογλου και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ηπιε φρέντο καπουτσίνο μέτριο με πολύ γάλα και ο πονοκέφαλος που τον ταλαιπωρούσε έδειχνε να ’χει περάσει…

 

Ν.ΦΩΤ.

 

 

 

„Κάτοχος της αλήθειας

 

Απαντήσεις έμπλεες ευφυολογημάτων, με τα οποία χαμογελούσε αυτάρεσκα, έδινε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη. Ξεχώρισε η αποστροφή του για τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει εμμονή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εξουσία εμφανιζόμενος ως άγουρο ΠΑΣΟΚ του 1974, ως μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου, και μαζεύει τους τυχοδιώκτες ή τους δημαγωγούς, νομίζοντας ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Αλλά, δυστυχώς, την αλήθεια θέλουν να την ακούν όλοι, αλλά θέλουν να ψηφίζουν το ψέμα», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ως κάτοχος της μιας και μοναδικής αλήθειας, η οποία γίνεται όμως πιστευτή μόνο από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.

 

Δ.Κ.

 

 

 

„«Το καμίνι της Ιστορίας»

 

Αφού πυροβόλησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού εκβίασε την ψήφο του ελληνικού λαού με διλήμματα, αφού «κάρφωσε» και τον Γιώργο Παπανδρέου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της συγκυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως οι ηγέτες δεν γίνονται μέσα από μηχανισμούς, αλλά «μέσα από το καμίνι της Ιστορίας». Απευθυνόμενος μάλιστα στη συνάδελφο του «Βήματος» Δήμητρα Κρουστάλλη, που τον είχε ρωτήσει σχετικά, παρατήρησε: «Κυρία Κρουστάλλη, δεν με κοιτάτε στα μάτια όταν σας το λέω αυτό. Ηταν πολύ ποιητικό…». Νοβάλις και «Υμνοι στη νύχτα».

 

Ν.ΦΩΤ.

 

 

„Η τακτική του Χότζα

 

«O Σαμαράς ακολουθεί την τακτική του Χότζα», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, σχετικά με την εξαγγελία του για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, και πρόσθεσε: «Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Αφού αύξησε τον ΕΦΚ, από 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα που ήταν τον Μάρτιο του 2011, στα 330 ευρώ τα 1.000 λίτρα, δηλαδή 450%, έρχεται τώρα και παρουσιάζει ως φοροελάφρυνση τη μείωση-εμπαιγμό κατά 30%. Η εξαγγελία αυτή σημαίνει ότι το πετρέλαιο θα επιβαρύνεται με 230 ευρώ τα 1.000 λίτρα». Ο βουλευτής υποστήριξε ότι μόνη ουσιαστική ελάφρυνση για τον λαό είναι «να επανέλθει ο ΕΦΚ στα 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα».

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

 

 

„«Γουρλής»

 

Οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις Κικίλια στους σταθμούς πυρόσβεσης μπορεί να συνέβαλαν στη σχετικά μικρή φετινή καταστροφή των δασών από πυρκαγιές, ανέφερε κυριακάτικο δημοσίευμα, στο οποίο σημειωνόταν επίσης η μικρότερη δύναμη εναέριων μέσων που είχε φέτος στη διάθεσή της η Πυροσβεστική. Εμείς θα παρατηρούσαμε ότι η έλλειψη δυνατών ανέμων (μελτεμιών), το σχετικά ανεκτό από άποψη θερμοκρασιών καλοκαίρι αλλά και η μεγάλη πλέον εμπειρία των πυροσβεστών στην κατάσβεση στα πρώτα στάδια ίσως βοήθησαν λιγάκι στο θετικό αυτό αποτέλεσμα. Οσες επισκέψεις κι αν έκανε ο υπουργός αν είχε 40άρια, 7 με 8 Μποφόρ σε συνδυασμό με τα λιγοστά αεροπλάνα, θα θρηνούσαμε πολλά καμένα. Μπορούμε ωστόσο να δεχτούμε ότι ήταν γουρλής στο θέμα αυτό ο κ. Κικίλιας.

 

Α.Ψ.

 

 

 

«Μια γροθιά υψωμένη»

 

«Από τη ναζιστική κατοχή, μια γροθιά υψωμένη στην αντίσταση», τιτλοφορείται το αφιέρωμα της διεθνούς έκδοσης των «Νιου Γιορκ Τάιμς» στον Μανώλη Γλέζο, αφιέρωμα που φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο. Ο συντάκτης υπογραμμίζει ότι ο 92χρονος αγωνιστής «έχει τρεις φορές καταδικαστεί σε θάνατο, έχει βιώσει 12 χρόνια βασανιστηρίων στη φυλακή και τέσσερα χρόνια στην εξορία». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο λόγος που τον οδήγησε στην Ευρωβουλή ήταν για να υπερασπιστεί «τη φωνή του λαού σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που ελέγχεται από τις ελίτ και ταυτόχρονα απειλείται από την αναβίωση ακροδεξιών κομμάτων» και πως «αυτός που βλέπετε μπροστά σας δεν είναι απλά ένας άνθρωπος, αλλά όλοι οι σύντροφοί μου που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό είναι που με κρατά για να συνεχίσω τον αγώνα».

 

Ν.ΣΒ.

 

 

 

„Για τον Μελιγαλά

 

Επεισοδιακή ήταν -σε φραστικό επίπεδο- η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δήλωσε κατά την ψηφοφορία για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια διαδικασία όπου μπορεί να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι μέλος της παράταξής του με κάποιον «από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής». Ο χρυσαυγίτης σύμβουλος Χρήστος Ρήγας αντέδρασε σε άψογο εμφυλιοπολεμικό ύφος λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατό να μιλούν κουκουέδες που έχουν κάνει εγκλήματα στον Μελιγαλά». Ο Ν. Καραθανασόπουλος παρέμεινε ψύχραιμος. «Δεν έγιναν περισσότεροι Μελιγαλάδες, γι’ αυτό μπορείς και μιλάς» είπε ο περιφερειακός σύμβουλος που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ.

 

Ν.ΣΒ.

 

 

 

„Ε, όχι και τον «Ιό», κ. Γεωργιάδη

 

Τον «Ιό» επικαλέστηκε την Παρασκευή στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης για να αντικρούσει την κατηγορία της Βασιλικής Κατριβάνου ότι διαφήμιζε από την εκπομπή του το ακραίο φιλοχιτλερικό και αντισημιτικό πόνημα του Κ. Πλεύρη «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Βέβαια ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει καλά ότι ο «Ιός» τεκμηρίωσε ακριβώς αυτό που υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ανατρέξει στα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των εκπομπών του, στα οποία ο τότε εκλεκτός του κ. Καρατζαφέρη μιλούσε για το «αγαπημένο του βιβλίο» (http://www.iospress.gr/extra/extra20060801.htm). Και βέβαια δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη μήνυση του Πλεύρη εναντίον των εκπροσώπων του ελληνικού εβραϊσμού, οι οποίοι «τόλμησαν» να τον εγκαλέσουν γι’ αυτόν ακριβώς τον αντισημιτικό λίβελο.

Ο Ιός

 

Scroll to top