09/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Διακομματική πρόνοια

 

Διάταξη, με την οποία εμπίπτει στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα θύματα τρομοκρατικής επίθεσης και η οικογένεια του άτυχου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, εντάχθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Επιπλέον, προστέθηκε η πρόβλεψη ότι θα αποπληρώνεται το στεγαστικό δάνειο έως 150.000€ των οικογενειών που έχουν μέλη-θύματα «τρομοκρατικών πράξεων ή εγκλημάτων βίας». Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2014 ο 46χρονος υπαρχιφύλακας δολοφονήθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, από τον κρατούμενο στις φυλακές Μαλανδρίνου Ιλί Καρέλι. Η τροπολογία, που κατατέθηκε από βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.

 

Χ.ΙΩ.

 

 

…………………………………………

 

 

 

„Αυταπάτες

 

Μερικές μόλις ημέρες δημαρχιακής θητείας του Αχιλλέα Μπέου ήταν αρκετές ώστε ακόμη και οι μη γνωρίζοντες να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει τα καθήκοντά του. Ξεκίνησε με επικοινωνιακά τρικ βγαίνοντας με σκούπες και φαράσια στις πλατείες της πόλης, ακολούθησε η αφαίρεση της αρμοδιότητας αντιδημάρχου μερικές μόνο ώρες μετά την ανάθεση των αρμοδιοτήτων της, ενώ συμπλήρωσε τον αυταρχικό τρόπο προσέγγισης της δημοτικής εξουσίας ανακοινώνοντας την απαγόρευση εισόδου στα δημοτικά συμβούλια τοπικού μέσου ενημέρωσης που του ασκεί δριμεία κριτική. «Κερασάκι στην τούρτα», που διέλυσε τις αυταπάτες ορισμένων περί δήθεν ανεξάρτητης υποψηφιότητας, η στήριξη για την ΚΕΔΕ του νεοδημοκράτη δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη. Και έπεται συνέχεια…

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Πρωτοβουλία…

 

Με ερώτησή τους έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γλέζος, Παπαδημούλης, Κατρούγκαλος, Κούνεβα, Χρυσόγονος, Σακοράφα) φέρνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το θέμα της διάσκεψης για τα Δυτικά Βαλκάνια, που οργάνωσε η γερμανική κυβέρνηση στις 28 Αυγούστου, με επιλεγμένες συμμετοχές και εκτός της Ε.Ε. Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν σε ποιο θεσμικό πλαίσιο εντάσσεται η γερμανική πρωτοβουλία, ποια είναι τα κριτήρια συμμετοχής σε αυτήν και ποιον αντιπροσωπεύει το κείμενο διακήρυξης του προεδρείου. Σημειώνουν ότι στη διάσκεψη συζητήθηκαν και διμερή θέματα, όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ, ερήμην της Ελλάδας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση!

 

Τ.Τ.

 

 

………………………………………….

 

 

„Μυρμήγκι

 

Στη ΔΗΜΑΡ ανέβαλλαν τρεις εβδομάδες το συνέδριο για να προλάβουν να συζητήσουν πριν από τη διεξαγωγή του, όμως η επικαιρότητα και οι εσωκομματικές εξελίξεις (βλέπε αποχωρήσεις, ανεξαρτητοποιήσεις κτλ.) έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις μεταξύ των μελών του κόμματος. Το φίδι από την τρύπα το βγάζει ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος γράφει προσυνεδριακά κείμενα και παρίσταται σε συνεδριάσεις νομαρχιακών σε όλη την Ελλάδα. Χθες στη Δράμα, σήμερα στη Βέροια, αύριο στη Θεσσαλονίκη. Γραμματέας σε ρόλο «μυρμηγκιού».

 

Δ.Κ.

 

 

…………………………………………

 

 

„Αν υποψιαστώ

 

Η αστυνομία ανακάλυψε το Σάββατο κατάστημα με τεράστιο αριθμό προϊόντων-μαϊμού στο κέντρο της Αθήνας. Στους χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 65.535 τεμάχια (δακτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ κ.λπ.), όλα με «φίρμα» γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού. Κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 12.705 ευρώ. Συνελήφθησαν, τέλος, δύο υπήκοοι Κίνας – ιδιοκτήτης και υπάλληλος του καταστήματος. Αν ακολουθήσει η ΕΛ.ΑΣ. το νήμα, ελπίζουμε να μη φτάσει στην προβλήτα με τα εμπορευματοκιβώτια που κατέχει η Cosco, διότι τότε θα πυκνώσουν πολύ τα σύννεφα στη μεγάλη επενδυτική ευκαιρία που μας χάρισαν οι σύντροφοι Κινέζοι.

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………

 

 

„Με τατουάζ!

 

Σε απίθανα σενάρια και ονόματα, γεγονός που αποτυπώνει τον εκφυλισμό τής συζήτησης, έχει παρεκτραπεί η προεδρολογία. Στη μακρά λίστα προστέθηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος απάντησε με χιούμορ σε σχετική ερώτηση. «Εχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ και σκουλαρίκι; Δεν γίνεται!» Κατ’ αυτό τον τρόπο απέρριψε τη φημολογία γύρω από το πρόσωπό του. Να δούμε τι θα πει ο επόμενος υποψήφιος των ευφάνταστων δημοσιευμάτων…

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Δήμαρχος…

 

Ορισμένες εξυπνάδες δεν μένουν αναπάντητες. Πόσο μάλλον όταν αναφέρονται σε εργαζόμενους. Μετά τις αναφορές για το… λούσιμο των υπαλλήλων του Δήμου Μαραθώνα που έκανε στο «μανιφέστο» του ο νέος δήμαρχος (ή manager, όπως προτιμά να αποκαλείται) της περιοχής, Ηλίας Ψινάκης, θα περιμένει και το… λούσιμο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η Ομοσπονδία ετοιμάζεται να του στείλει δώρο το βιβλίο «Ο Μακιαβέλι δήμαρχος». Μαζί, και ένα σκληρό σημείωμα, όπως μαθαίνουμε.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………..

 

 

„Περί Αριστεράς

 

Ποια είναι η σχέση της Αριστεράς με την Κεντροαριστερά; Αυτό το ερώτημα θα απασχολήσει την εκδήλωση της πολιτικής κίνησης «Κοινωνία Πρώτα» των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη, Θόδωρου Παραστατίδη και Πάρι Μουτσινά, στις 17 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «ο πολιτικός χώρος που αυτοπροσδιορίζεται ως «κεντροαριστερός» έχει ως φυσικό σύμμαχο την Αριστερά», ενώ «τον όρο αυτό τον καπηλεύονται “κεντροδεξιές” δυνάμεις». Απαντήσεις θα δώσουν οι Νίκος Κοτζιάς (κίνηση «Πράττω»), Ανδρέας Νεφελούδης («Αριστερή Προοπτική») και Λούκα Κατσέλη («Κοινωνική Συμφωνία»). Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Μπόλαρης, Θεοδ. Τζάκρη, Π. Τατσόπουλος και Μίμης Ανδρουλάκης. Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένουμε ποιοι θα συμμετάσχουν από ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ και τι θα πουν…

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………..

 

 

Συναίνεση

 

Δεν κλείνουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαρκώς πράττει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν υιοθετούν την τακτική των καταγγελιών και της πόλωσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, κρατώντας στάση ήπιων τόνων και επιχειρώντας να πείσουν ότι εκ δεξιών βρίσκεται ο αντίπαλος. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται ο Φίλιππος Σαχινίδης. Διαφωνεί με τις διακηρύξεις της Κουμουνδούρου, δεν παύει όμως να αναζητά ελάχιστες συγκλίσεις. «Ελάτε να βρούμε ένα πεδίο συναίνεσης για ορισμένα βασικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων είναι πώς θα λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα, το αναπτυξιακό πρόβλημα της χώρας», ήταν η πρόσκληση που απηύθυνε χθες ο βουλευτής Λάρισας. Εστω κι αν ενδόμυχα γνωρίζει ότι θετική απάντηση δεν θα λάβει.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

 

 

„Εάν πετύχει!

 

«Μπορείς να είσαι ξανθιά και να ασχολείσαι με την εξωτερική ή την αμυντική πολιτική, εγώ θα μείνω ξανθιά μέχρι να γκριζάρω». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε η Ρένα Δούρου τα σεξιστικά σχόλια που δέχεται κατά καιρούς για τις θέσεις που αναλαμβάνει, όπως ανέφερε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι «εάν πετύχει το πείραμα της Αττικής και η Δούρου αποδειχθεί ικανή κυβερνήτης, τότε θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εσωτερική αντίπαλο του χαρισματικού προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα». Η ίδια διαλύει κάθε τέτοιο σενάριο, λέγοντας: «Είμαστε στενοί φίλοι, συνομήλικοι, ήμασταν μαζί στην ίδρυση του κόμματος, δεν είμαστε όπως οι άλλοι. Αν παίξουμε το παλιό πολιτικό παιχνίδι, τότε η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα, έτσι δεν θα γράψουμε ιστορία».

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………..

 

 

„Τι γνώμη έχει;

 

Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω την άποψη της κ. Νατάσας Παζαΐτη για τους περιορισμούς που βάζει το υπουργείο Υγείας στις διαγνωστικές εξετάσεις. Δεν θέλω τη γνώμη της ως γυναίκας, δεν θέλω να τοποθετηθεί ως σύζυγος πρώην πρωθυπουργού. Θέλω την επιστημονική της άποψη ως χειρουργού μαστού. Θα ήθελα να ξέρω αν στο κέντρο που εργάζεται συστήνουν στις γυναίκες οι οποίες προχωρούν σε εξωσωματική γονιμοποίηση να κάνουν μαστογραφία ανεξαρτήτως ηλικίας. Με το ίδιο ενδιαφέρον θα ήθελα να μάθω την άποψη της ιατρού συζύγου του υπουργού Μάκη Βορίδη.

 

Αρτ.

 

……………………………………………

 

 

„Απαντήσεις

 

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης παραχωρεί αύριο στις 12 ο Φώτης Κουβέλης. Δύο ζητήματα απαιτούν καθαρές απαντήσεις: αφενός, η Προεδρία της Δημοκρατίας, αν δηλαδή θα πει κάτι διαφορετικό από όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα, με συνέπεια το θέμα να συντηρείται ανοιχτό, και αφετέρου, αν θα ζητήσει από τον Σπύρο Λυκούδη να παραδώσει την έδρα (έχει εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας) αντί της δρομολογούμενης ανεξαρτητοποίησής του.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top