10/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Γέλια

 

Ο πρωθυπουργός ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο γέλιο, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Αρχικά η αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα χάριζε άφθονο γέλιο αν δεν ήταν πρωθυπουργός. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο μόνος που προσφέρει άφθονο γέλιο είναι ο κ. Τσίπρας, που για τις δικές του δηλώσεις επιλέγει ως φόντο τη βίλα της ιστορικής οικογένειας αριστοκρατών Ντ’ Εστε, έχοντας μόλις παρουσιάσει την… “αιρετική” του άποψη σε αυτούς τους οποίους καταγγέλλει». Σημείωσε ότι «δεν γνωρίζουμε ωστόσο αν διασκέδασαν το ίδιο οι συνιστώσες και οι εσωκομματικοί αμφισβητίες του κ. Τσίπρα». Η Κουμουνδούρου αρκέστηκε να απαντήσει ότι η Σοφία Βούλτεψη «ξεπερνά κάθε μέρα τον εαυτό της στις ανούσιες και χωρίς πολιτικό περιεχόμενο δηλώσεις».

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………..

 

 

„Εκτιμήσεις

 

«Ο κ. Λυκούδης είναι εξαιρετικό στέλεχος για την ελληνική Βουλή, μου αρέσει πολύ. Εκφράζεται ήρεμα, δεν θίγει, δεν προσβάλλει τον συνομιλητή του» είπε στον Αlpha 98,9 ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Ορφανός, για την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Λυκούδη από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ. Λιγότερο ενθουσιώδες ήταν το σχόλιο του Πάνου Σκουρλέτη. «Ο κ. Λυκούδης κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από την αντιμνημονιακή πολιτική. Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει κοινό πεδίο». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προσέθεσε πως «το θέμα είναι ότι η ΔΗΜΑΡ σαν συλλογικότητα οφείλει να είναι πιο σαφής και ξεκάθαρη στις απαντήσεις της, που μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Λόγω αυτής της ασάφειας γίνεται όλο αυτό».

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………

 

 

„Οι συνήθεις

 

Την «κεφαλή επί πίνακι» του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Καραβίτη, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτονας του ΕΝΦΙΑ, ζητούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, παρόλο που οι ίδιοι τον περασμένο Δεκέμβριο στη Βουλή ψήφισαν «ναι σε όλα» για τη μονιμοποίηση του «χαρατσιού» στα ακίνητα. Οι 21 «γαλάζιοι» ρωτούν τον Γκίκα Χαρδούβελη αν ο κ. Καραβίτης παραμένει ακόμη στο ΥΠΟΙΚ και «αν θεωρείται απαραίτητος», ενώ υπενθυμίζουν ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής ήταν ο εμπνευστής της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου». Από όσους υπογράφουν δεν μπορούσε, φυσικά, να λείπει ο Δ. Τζαμτζής.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………..

 

 

„Ρουσφέτια

 

Δυο περιπτώσεις «ρουσφετιού» ανέδειξε χθες με ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Η πρώτη αφορά γιατρό, στον οποίο προ ετών επιβλήθηκε ποινή οριστικής παύσης, χρηματικό πρόστιμο, ενώ το 2012 κατόπιν ανάκλησης της ειδικότητάς του απολύθηκε καθώς μεταξύ άλλων καταδικάστηκε πρωτοδίκως για παθητική δωροδοκία, σύμφωνα με το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη. Και τώρα επέστρεψε με απόφαση του υφυπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου στη θέση του στο «Ιπποκράτειο» ως διευθυντής καρδιοχειρουργός. Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον διορισμό σε θέση του ΣΔΟΕ ενός στελέχους της ΔΑΚΕ και πρώην στενού συνεργάτη τού Γ. Μαυραγάνη. Το Ποτάμι φαίνεται ότι θα διεξάγει από εδώ και στο εξής «σταυροφορία» ενάντια στο ρουσφέτι. Το θέμα είναι βέβαια αν φταίει μόνο το εκάστοτε «ρουσφέτι» ή και το ίδιο το διαβλητό σύστημα…

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

 

„Στα μαύρα…

 

Με μαύρο κοστούμι και εμφανώς αδυνατισμένος εμφανίστηκε χθες βράδυ ο Φώτης Κουβέλης στην κλειστή σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜΑΡ, στην αποθήκη Α’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Αν και του ζητήθηκε να κάνει δηλώσεις, με αφορμή και την αποχώρηση Λυκούδη, προτίμησε τη σιωπή. Αντιθέτως, πικρία εξέφρασε ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, γιατί ο Σπύρος Λυκούδης ήταν βουλευτής Επικρατείας και δεν παραδίδει την έδρα… «Εχετε μείνει με 10 βουλευτές», παρατήρησαν οι δημοσιογράφοι. «Ολα τα θέματα θα ανοίξουν στο συνέδριο που θα γίνει 2 με 5 Οκτωβρίου. Οποιος θέλει μπορεί να θέσει ακόμη και αυτό της ηγεσίας», απάντησε.

 

Ν.ΦΩΤ.

 

…………………………………………

 

 

„Αφταστος!

 

Ο Β. Πολύδωρας είναι πάντα χειμαρρώδης στις συνεντεύξεις του. Χτες μίλησε στο Βήμα FM και αφού χαρακτήρισε «δυστυχία» την εικόνα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ρωτήθηκε αν είναι επικίνδυνη η επικείμενη άνοδος του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Ο επικεφαλής της Ενωσης για την Πατρίδα και τον Λαό δήλωσε: «Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό. Δεν έχω μετανιώσει ούτε με την κυριαρχία του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 και όσα έκανε και καλά, όπως όταν έβγαλε από την αφασία στην εισοδηματική πολιτική πολλά στρώματα του λαού. Υστερα μπήκαν σε πάρτι διαφθοράς και κατανάλωσης και τεμπελιάς, να πίνουν οι ΠΑΣΟΚοι, το αγροτικό και όλοι, ουίσκι στα σκυλάδικα. Πάει, χάθηκε τότε ο έλεγχος».

 

Ν.ΣΒ. 

………………………………………….

 

 

„Δικομματική στήριξη

 

Θετική ψήφο μόνον από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν για την ώρα οι συμβάσεις παραχώρησης σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Για «ύψιστο πατριωτικό καθήκον» έκανε λόγο στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ενώ η αντιπολίτευση χαρακτήρισε τις συμβάσεις χαριστικές, που εκποιούν τον δημόσιο πλούτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή δήλωσαν ότι καταψηφίζουν, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν. Ο Απ. Αλεξόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε ότι υπάρχει πρόβλεψη να εντάσσονται στα έξοδα των εταιρειών ακόμη και τα περιβαλλοντικά πρόστιμα.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………….

 

 

„Παραβατικότητα…

 

Εξήγηση δεν έχει δοθεί μέχρι τώρα από το υπουργείο Οικονομικών για τη μεγάλη «ψαλίδα» που υπάρχει στην παραβατικότητα των επιχειρήσεων με βάση τους ελέγχους του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Ποσοστό 54% βγάζει το ΣΔΟΕ, κοντά στο 15% η ΓΓΔΕ. Κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014, περίπου μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν βρέθηκε με φορολογικές παραβάσεις. Στο επτάμηνο του έτους, διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ 2.639 έρευνες σε επιλεγμένες επιχειρήσεις έναντι των 2.295 προγραμματισμένων. Διαπιστώθηκαν 390.028 παραβάσεις σε 1.872 παραβάτες. Το ίδιο διάστημα το ΣΔΟΕ δέχθηκε προς διερεύνηση 755 εισαγγελικές παραγγελίες, από τις οποίες ήδη περαίωσε 585, ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται -από προηγούμενα έτη- 1.684.

 

Κ.ΤΣ.

 

…………………………………………..

 

 

„Ποιητής σανδαλοποιός

 

Τον Σταύρο Μελισσινό οι περισσότεροι τον ξέρουν ως τον καλλιτέχνη υποδηματοποιό με το ιστορικό κατάστημα στο Μοναστηράκι. Τα περίφημα δερμάτινα σανδάλια του φόρεσαν πολλοί, τόσο «κοινοί» θνητοί όσο και διάσημοι από όλο τον κόσμο, όπως η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, ο Τζέρεμι Αϊρονς, ο Τζον Λένον, η Τζάκι Ωνάση, αλλά και η Μαρία Κάλλας. Λιγότεροι γνωρίζουν την άλλη ιδιότητά του, αυτή του ποιητή, οι συλλογές του οποίου, γεμάτες αγάπη αλλά και προβληματισμό για την Ελλάδα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, έχουν κάνει πωλήσεις αρκετών χιλιάδων και έχουν περάσει με επιτυχία τη βάσανο της κριτικής. Συχνά, οι καλλιτέχνες αναζητούν ποικίλους τρόπους για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, την ομορφιά που κρύβει η ψυχή τους, και όπως γράφει και ο ίδιος: Λένε τον κόσμο «φυλακή» οι σοφοί και τον ποιητή/ κατηγορούνε που τη ζήση «βλέπει» ωραίο λουλούδι./ Μα μόν’ η ποιητική ψυχή, τρελίζει, μόνο αυτή,/ στης φυλακής τα κάγκελα «της λίμας το τραγούδι»…

 

Α.Κ.

 

…………………………………………

 

 

Τρίποντο

 

Σκληρό μαρκάρισμα για τον, πρώην μπασκετμπολίστα, υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Με επιστολή τους σχετικά με τα δρακόντεια μέτρα στη ΔΕΘ, τον κατηγορούν ευθέως ότι: 1. Η φυσική παρουσία υπεράριθμων αστυνομικών λειτουργεί εκφοβιστικά προς τους πολίτες άνευ λόγου. 2. Κατασπαταλήθηκε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων, ενώ με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να έχει προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. υλικοτεχνική υποδομή ζωτικής σημασίας που σήμερα στερείται. 3. Αντί να μελετηθεί ένας ορθολογικός σχεδιασμός των δυνάμεων και των σημείων όπου αυτές πρέπει να τοποθετηθούν, χρόνια τώρα μετακινούνται χιλιάδες αστυνομικοί απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι δημιουργούν «αλυσίδες» σε ολόκληρες λεωφόρους και οδούς της πόλης για να αποκλείσουν την κυκλοφορία. Ετσι, χάνεται το μέτρο περιφρούρησης των πορειών. Σουτ και τρίποντο!

 

Ν.ΦΩΤ.

 

………………………………………….

 

 

„Τον σνόμπαραν

 

«Φροντιστήριο» με τους γαλάζιους βουλευτές του Γ’ Θερινού Τμήματος είχε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στα γραφεία της Ν.Δ., στον β’ όροφο του Κοινοβουλίου. Επισήμως, ο λόγος ήταν το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια και αφορά τη δημιουργία εταιρείας που θα κοστολογεί τις ιατρικές πράξεις στα νοσοκομεία. Ανεπισήμως όμως συζητήθηκε και το μείζον θέμα του πετσοκόμματος από τον ΕΟΠΥΥ κρίσιμων διαγνωστικών εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών. Μπορεί οι επίσημες διαρροές να έκαναν λόγο για απόλυτη στήριξη του υπουργού, όμως οι περισσότεροι βουλευτές, και ειδικά όσοι είναι γιατροί, «σνόμπαραν» το… μάθημα και δεν προσήλθαν.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………..

 

 

„Σκάνδαλο

 

Σε ποσό που ξεπερνάει ακόμη και τη μεγάλη περικοπή των επικουρικών συντάξεων το 2012 ανέρχεται η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από το σκάνδαλο Energa-Hellas Power. Οπως προκύπτει από τη γραπτή απάντηση στη Βουλή του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλου, το ύψος του ποσού, το οποίο προκύπτει από το εισπραχθέν χαράτσι ακινήτων που ουδέποτε αποδόθηκε, φτάνει τα 256,5 εκατ. ευρώ. Γίνεται επίσης γνωστό ότι έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί λογαριασμοί ύψους 120 εκατ. ευρώ. Οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου επιδόθηκαν σε πάρτι χλιδής στη Μύκονο μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

 

Χ. ΙΩ.

 

Scroll to top