14/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ» ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ

Και μέλος του Πειθαρχικού ο Λαγός!

Οπως ο ίδιος έχει καταθέσει, συμμετείχε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Χ.Α., το οποίο επιλαμβάνεται περιπτώσεων βίαιων επιθέσεων, όπως π.χ. αυτή στο Πέραμα. Είχε τότε αρνηθεί ότι υπήρχε εμπλοκή χρυσαυγιτών στο συγκεκριμένο περιστατικό, παρά την ύπαρξη τραυματισμένου μέλους της οργάνωσης, το οποίο έχει προφυλακιστεί.
      Pin It

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» και το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του Γιάννη Λαγού με άλλο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, στην οποία ομολογείται η οργάνωση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον μελών του ΠΑΜΕ πριν από ένα χρόνο στο Πέραμα (http://archive.efsyn.gr/?p=233120). Το ντοκουμέντο αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ακόμα μία επιβεβαίωση του τρόπου δράσης των Ταγμάτων Εφόδου και κυρίως της αυστηρής ιεραρχίας που τηρείται στις επιθέσεις. Επιβεβαιώνεται ότι υπήρχε επικεφαλής του Τάγματος (ο Αναστάσιος Πανταζής, μέλος του τοπικού καθοδηγητικού οργάνου), ο οποίος με τη σειρά του έδινε αναφορά στον «περιφερειάρχη» Λαγό.

 

Εδωσε το «τέρμα»

 

Οπως παραδέχεται ο Λαγός, είναι ο ίδιος που έδωσε το «τέρμα», κήρυξε δηλαδή το τέλος της επίθεσης και απαγόρευσε στα μέλη της οργάνωσης να επιτεθούν και κάπου αλλού.

 

Η ίδια η ναζιστική οργάνωση δεν βρήκε τίποτα να απαντήσει και έκανε ότι αγνοεί το ζήτημα μέχρι αργά το απόγευμα, όταν ο Λαγός απάντησε από τη φυλακή, αντιστρέφοντας απολύτως το ντοκουμέντο της συνομιλίας του. Με εμετικές ύβρεις εναντίον του ΠΑΜΕ και ειδικά του Σ. Πουλικόγιαννη, μετέτρεψε τη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών σε επίθεση που οργάνωσαν μέλη του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, το ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση από τους φαλαγγίτες της Χ.Α. προκύπτει -κατά τον Λαγό- από το γεγονός ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι το ντοκουμέντο αυτό, όπως και πολλά άλλα, τα οποία βρίσκονται ήδη στη διάθεση της Δικαιοσύνης, έρχονται σε απόλυτη αντίθεση με την υπερασπιστική γραμμή της οργάνωσης, η οποία συνίσταται στην προστασία της ηγεσίας από όσα διαπράττουν τα Τάγματα Εφόδου.

 

Στη χαρακτηριστική περίπτωση της επίθεσης στο Πέραμα, η Χρυσή Αυγή και ο ίδιος ο Λαγός είχαν αρνηθεί κάθε σχέση, ενώ είχαν διαψεύσει ακόμα και την ύπαρξη συμπλοκής στην περιοχή μεταξύ μελών του ΚΚΕ και της ναζιστικής οργάνωσης.

 

Μόνο ένα μέλος της οργάνωσης, ο Αντώνης Χατζηδάκης, μέλος του τοπικού 5μελούς, ο οποίος δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι και αναγκαστικά πήγε στο νοσοκομείο, παραδέχτηκε την παρουσία του στο σημείο της ενέδρας. Βρίσκεται κι αυτός προφυλακισμένος μαζί με τον Λαγό και βέβαια με την απολογία του διαψεύδει αναγκαστικά τις διαβεβαιώσεις των ηγετών του.

 

Για τις… επιλήψιμες συμπεριφορές

 

Απολογούμενος στις 2.10.2013, ο Λαγός υποστήριξε ότι όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. «Πρέπει να σημειώσω ότι όσες φορές διαπιστώνεται επιλήψιμη συμπεριφορά κάποιου υποστηρικτή ή στελέχους της Χρυσής Αυγής, υπάρχει άμεση αποδοκιμασία του σε κεντρικό επίπεδο και λειτουργεί πειθαρχικό συμβούλιο, το οποίο ελέγχει αυτές τις παραβάσεις, μέλος του οποίου είμαι και εγώ, και είμαι για τον λόγο αυτό σε θέση να σας βεβαιώσω ότι πράγματι έχουν επιβληθεί σε πολλές περιπτώσεις πειθαρχικές κυρώσεις, ακόμα και απομάκρυνση από το κόμμα».

 

Με άλλα λόγια, η μέθοδος της οργάνωσης είναι να απομακρύνει (ή και να διαγράφει) όσα μέλη πιάνονται επ’ αυτοφώρω σε βίαιες επιθέσεις, τις οποίες έχει η ίδια διατάξει. Με αυτό τον τρόπο η ηγετική ομάδα των Μιχαλολιάκου, Παππά, Κασιδιάρη, Λαγού κ.ά. θεωρεί ότι μπορεί να μένει στο απυρόβλητο των δικαστικών αρχών. Οπως είδαμε, όμως, τους διαψεύδουν τα ίδια τους τα λόγια.

 

Δ.Ψ.

 

Scroll to top