17/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Δωρεά για τον «Ευαγγελισμό»

 

Ακόμα και οι δωρεές «κολλάνε» στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας. Το παράδειγμα της δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας για την κατασκευή της νέας πτέρυγας χειρουργείων στον «Ευαγγελισμό», ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι χαρακτηριστικό. Τον Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Αλέξανδρο Τουρκολιά, η Εθνική αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη δωρεά. Το γεγονός ότι αφορούσε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας άφησε ασυγκίνητο τον κρατικό μηχανισμό. Ετσι, χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για να γίνει η έγκριση και αποδοχή της χορηγίας (Μάρτιος 2011). Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρηστή διαχείριση της δωρεάς επέφερε σημαντική μείωση του κόστους, ύψους 7 εκατ. ευρώ, και το ποσό αυτό διατέθηκε για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό και για μελέτη βελτίωσης του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Μήπως η διοίκηση της Εθνικής πρέπει να ασκήσει πιέσεις ώστε να μην «αραχνιάσουν» τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και μείνουν κλειδωμένα τα χειρουργεία ελλείψει ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού;

 

Αρτ.

 

……………………………………………

Οι καθαρίστριες στην Ευρωβουλή

 

Στο Στρασβούργο βρέθηκαν οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από πρόσκληση στο Ευρωκοινοβούλιο των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ζήτησε από όλους τους ευρωβουλευτές της Αριστεράς να φορέσουν τις χαρακτηριστικές μπλούζες με τις σκούπες και τα κόκκινα γάντια των καθαριστριών, που έγιναν σύμβολο του αγώνα τους.

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

 

………………………………………….

„Κεντροαριστερά

 

Συνεχίζουν να διίστανται οι απόψεις περί Κεντροαριστεράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Για την ακρίβεια, όπως διατυπώνονται από ορισμένα στελέχη, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. «Ως ΔΗΜΑΡ δεν βλέπουμε ότι ο προοδευτικός χώρος πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει τις ασκούμενες συντηρητικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, γι’ αυτό διαφωνήσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με την Ελιά», δήλωσε ο γραμματέας της Αγίου Κωνσταντίνου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΝΕΡΙΤ). Στο ίδιο πάνελ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά, Νίκος Μπίστης, λίγο νωρίτερα είχε υποστηρίξει (σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο) ότι η Κεντροαριστερά το πρώτο που έχει να κάνει είναι η στήριξη της κυβέρνησης…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

Τιτιβίσματα

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση συγκυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες Τσίπρα και την πρόταση Βενιζέλου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε: «Το άγχος του Βενιζέλου να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αμέσως μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ηττοπάθεια και εκλογές». Η απάντηση ήρθε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος έγραψε: «Το άγχος το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκδηλώθηκε με κρίση ακατάσχετης παροχολογίας που εκμηδένισε την όποια αξιοπιστία του. Ο Ευάγγ. Βενιζέλος επανέλαβε την πάγια θέση του και για το εκλογικό σύστημα και για τον μικρό τεχνητό διπολισμό. Ας ψάξει για στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

„Υποβάθμιση

 

Οι «λύσεις» που προκρίνονται από τον υπουργό Ναυτιλίας, μετά την έκπτωση της ΝΕΛ, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου, μεταξύ τους αλλά και με τη Βόρεια Ελλάδα, δεν είναι λύσεις. Επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο τους φόβους για ουσιαστική υποβάθμιση και απομόνωση των νησιών -και ιδιαίτερα του νομού Σάμου- από τη Β. Ελλάδα. Αυτά υποστηρίζει η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ, Αγνή Καλογερή, και διευκρινίζει ότι τα νησιά των Φούρνων και της Ικαρίας θα είναι πλήρως απομονωμένα από τη Β. Ελλάδα και η Σάμος θα εξυπηρετείται με ένα μόνο δρομολόγιο. Η βουλευτής επισημαίνει ότι Τοπική Αυτοδιοίκηση, τοπικοί φορείς και σύλλογοι του νομού επιβάλλεται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μη γίνουν πράξη τα σχέδια αυτά.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

………………………………………….

„Ρωσικό εμπάργκο

 

Για τις επιπτώσεις στα ελληνικά γεωργικά προϊόντα λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας ζητά να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Οπως επισημαίνει στην ερώτησή του, τα προβλήματα για τους παραγωγούς ήταν ήδη μεγάλα πριν από την απαγόρευση λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, ενώ τα έκτακτα μέτρα της Επιτροπής αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά. Ο ίδιος ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν έχει επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα αντιστάθμισης των μεγάλων ζημιών, αν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την προώθηση των προϊόντων των Ελλήνων παραγωγών και τι θα γίνει με τους παραγωγούς των υπόλοιπων γεωργικών προϊόντων.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………….

„Στη Γαύδο

 

Συνεχίζεται η ιστορία της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στη Γαύδο, όπου τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κηρύχθηκαν έκπτωτοι επειδή αρνήθηκαν να ορκιστούν λόγω της μη παρουσίας ιερέα στην τελετή. Η παράταξη «Γαύδος για όλους» διευκρινίζει ότι οι σύμβουλοί της δεν ορκίστηκαν επειδή στην τελετή δεν υπήρχε Ευαγγέλιο και όχι εξαιτίας της απουσίας ιερέα, ενώ τονίζει ότι κατέθεσε αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που κήρυξε έκπτωτους τους τέσσερις συμβούλους της. Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση στις προσφυγές της αντιπολίτευσης, που ίσως αποτελέσει πυξίδα για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον…

 

Μ-Α.Κ.

 

…………………………………………

„Γιατροί με σύνορα

 

Τίμησαν τελικά τη μνήμη του Φύσσα και του Λουκμάν στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, με τους γιατρούς εκπροσώπους τους, τα κόμματα της κυβέρνησης, με τη νομιμοποίηση της Χ.Α. ως υποψήφιας παράταξης στις επικείμενες εκλογές του συλλόγου. Τώρα απομένουν κάποιες αλλαγές στη διατύπωση του όρκου του Ιπποκράτη ώστε να μπορούν να χωρέσουν εκεί και όσοι γιατροί θεραπεύουν μόνο τους Ελληνες. Επίσης αναμένεται μια σχετικά μεγαλύτερη ευκολία στην έκδοση πιστοποιητικών για άδειες οπλοφορίας, μια και μεταξύ των υποψηφίων της Χ.Α. υπάρχουν γιατροί με μεγάλες επιδόσεις στον τομέα αυτό. Μήπως τελικά στην Αμφίπολη βρίσκεται ο οριστικός τάφος του Ιπποκράτη;

 

Α.Ψ.

 

……………………………………….

„Υπενθύμιση

 

Η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση προχθές το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη», που εκδόθηκε από το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, διοργανώθηκε από το ίδιο το ίδρυμα ενόψει της επικείμενης ποινικής δίκης της ναζιστικής οργάνωσης. Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν τόσο στην έντυπη έκδοση όσο και διαδικτυακά από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ. Αναμένονται σύντομα και άλλες ενδιαφέρουσες εκδόσεις και εκδηλώσεις.

 

Κ.Ζαφ.

 

…………………………………………

„Στην Καισαριανή

 

Το Στέκι Μελών και Φίλων ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής ξεκινά τη νέα περίοδο λειτουργίας του για το 2014-2015 με την προβολή-αφήγηση-παρουσίαση του οδοιπορικού του Αντώνη Στεργιώτη με τίτλο: «Ταξιδεύοντας στην Ινδία – 4ος Σταθμός: Tαμίλ Nαντού – Η Δόξα του ινδουισμού». Καλεί όσους ενδιαφέρονται αύριο στο Στέκι (Ούλοφ Πάλμε και Συβρισσαρίου 58, τηλ. 211-2147924) στις 20.30. Στην εκδήλωση θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καισαριανής.

 

Scroll to top