18/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Εκλογικός νόμος

 

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Ας έχουν κατά νου στο ΠΑΣΟΚ τη γνωστή έκφραση, διότι προς το παρόν, φως επί της πρότασης Βενιζέλου για τον εκλογικό νόμο δεν προκύπτει από πουθενά. Σαμαράς, Συγγρού και ολόκληρο το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου εταίρου της συγκυβέρνησης είναι αντίθετο. Η υπόθεση «μόνοιασε» ακόμη και τους Αργύρη Ντινόπουλο και Γιάννη Μιχελάκη, νυν και πρώην υπουργό Εσωτερικών, που φημολογείται ότι τηρούν τυπικές σχέσεις. «Αυτή τη στιγμή δεν μπαίνει θέμα αλλαγής εκλογικού νόμου. Είναι ένα θέμα που στην παρούσα συγκυρία δεν έχει λόγο να είναι στην επικαιρότητα», δήλωσε χθες ο κ. Ντινόπουλος. «Δεν πρέπει να τεθεί κανένα ζήτημα αυτή τη στιγμή αλλαγής του εκλογικού νόμου», είπε ο κ. Μιχελάκης. Το ΠΑΣΟΚ ενώνει…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

„Νέα κίνηση

 

«Δημοκρατικός Σύνδεσμος» είναι το όνομα της νέας πολιτικής κίνησης που ανακοίνωσε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, δίνοντας στη δημοσιότητα και την ιδρυτική διακήρυξη. Πεδίο ενδιαφέροντος και δράσης ο χώρος της Κεντροαριστεράς ή του ριζοσπαστικού Κέντρου, όπως αναφέρει το μανιφέστο της πρωτοβουλίας. «Με στόχο την ανασυγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου και την επαναφορά του ως κύριου εκφραστή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μαζί με τις δυνάμεις της Μεταρρύθμισης και της Ανανεωτικής Αριστεράς, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον “Δημοκρατικό Σύνδεσμο”», επισημαίνουν. Στην Εκτελεστική Επιτροπή του «ΔΗΜΟ.Σ.» συμμετέχουν οι Βαγγέλης Αυλωνίτης, Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Δημήτρης Κόκλας, Βίκυ Κουτάντου, Μαρία Λιακοπούλου, Κατερίνα Μέγα, Κώστας Μπάστας, Ανδρέας Μποζίκας, Απόστολος Μπόκας, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Παύλος Σωτηριάδης, Ανδρέας Τάγγας, Θανάσης Τερζής και Θανάσης Τζηκαλιός.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………..

„Αλληλεγγύη

 

Αναλυτική ενημέρωση και πρακτικές βήμα βήμα, νομικές συμβουλές και οδηγίες σε όσους πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα και θέλουν να αμφισβητήσουν, με αφορμή την πραγματική οικονομική τους κατάσταση, τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, προσφέρει αφιλοκερδώς ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας. Οι οδηγίες απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους πολίτες λόγω της οικονομικής τους κατάστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν δικηγόρο και αφορούν τις άμεσες νομικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν. Αν και σκληρά δοκιμαζόμενος από την οικονομική κρίση, ο δικηγορικός κλάδος παραμένει αλληλέγγυος.

 

Μαρ.Δ.

 

………………………………………….

„Ακριβή μου κυβέρνηση!

 

Πόσο κοστίζει μια κοινωνική «επαφή» με τον Βρετανό πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Εξωτερικών και το λοιπό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης των Τόριδων; 3.150 ευρώ χρεώνει η κυβέρνηση επιχειρηματίες και λομπίστες για να δουν, να συμφάγουν και να συζητήσουν για λίγο με τους Κάμερον και Σία στη λεγόμενη «επιχειρηματική ημέρα» του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος στο Μπέρμιγχαμ. Η ταρίφα έχει αυξηθεί σταδιακά τα τελευταία χρόνια: 1.260 ευρώ κόστιζε το 2010, 1.580 το 2012. Για να είμαστε δίκαιοι, οι Συντηρητικοί δεν είναι οι μόνοι που κόβουν εισιτήρια. Ολοι το κάνουν, αλλά οι άλλοι είναι πιο φθηνοί. Πρωινό, γεύμα και μια θέση στην επιχειρηματική βραδιά κοστίζουν περίπου 1.600 ευρώ για το συνέδριο των Εργατικών. Ενώ οι Φιλελεύθεροι «χρεώνουν» μόλις 500 ευρώ το δείπνο και 1.000 ευρώ τις υπόλοιπες επιχειρηματικές «δραστηριότητες» της ημέρας.

 

Ε.Π.

 

………………………………………….

„Βατικανό και Πάπες

 

Η επίσκεψη Τσίπρα στην έδρα του πανίσχυρου Πάπα θυμίζει μιαν άλλη συνάντηση. Είχαμε εντυπωσιαστεί οι δημοσιογράφοι που συνοδεύσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, κατά την επίσημη επίσκεψή του, τον Ιανουάριο 2001, στον ασθενούντα Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, «αρχηγό κράτους», όπως είναι αναγνωρισμένος διεθνώς. Πράγματι, ο Πάπας διαθέτει απόλυτη εξουσία, αλλά συμβουλεύεται το Κολέγιο των Καρδιναλίων για ζητήματα διοίκησης της Εκκλησίας και άσκησης της κρατικής εξουσίας. Δεν τους συμβουλεύεται, βέβαια, για την παρακολούθηση… ποδοσφαιρικών αγώνων. Οπως συνέβη τον Ιούνιο, όταν είδε στην τηλεόραση τον αγώνα Αργεντινής-Ελβετίας για το παγκόσμιο κύπελλο. «Τεκμαίρεται» ότι τον παρακολούθησε, επειδή ο… ορμώμενος εξ Αργεντινής Φραγκίσκος είπε στους Ελβετούς φρουρούς του Βατικανού: «Σήμερα έχουμε πόλεμο». Ας θυμίσουμε ότι οι 110 φρουροί, υπήκοοι Ελβετίας, συνεχίζουν μια παράδοση από τον 16ο αιώνα, καθώς η Ελβετία ήταν η μόνη χώρα που έστειλε φρουρά στο Βατικανό όταν ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος.

 

Ν.Γ.

 

…………………………………………

„Το φοιτητικό επίδομα…

 

Απόφαση για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με πιστώσεις 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η ενίσχυση αυτή αφορά την καταβολή του στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος των 1.000 ευρώ σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί φέτος είναι αυξημένο λόγω του μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.

 

Κ.ΤΣ.

 

……………………………………….

„Στο περίμενε…

 

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η πλειονότητα των πρώην εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποχώρησαν από τον Οργανισμό εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Το δράμα αφορά όσους είχαν τις προϋποθέσεις να πάρουν σύνταξη και εδώ και 14 μήνες τούς κοροϊδεύουν, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης αφού καλούνται να ζουν -όσοι την πήραν- με την προσωρινή σύνταξη των περίπου 400 ευρώ. Οι ιθύνοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους πρέπει επιτέλους να δουν το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουν, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Κ.ΤΣ.

 

…………………………………………

„Επαφές

 

Μια επαφή με ενδιαφέρον είχε χθες ο Φώτης Κουβέλης, στο ενδιάμεσο της δραστηριότητάς του για το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της καθημερινής ενασχόλησής του με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Συναντήθηκε στην Αγίου Κωνσταντίνου με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Αχμεντ ελ Μπιντέουι, με τις εξελίξεις στη «φλεγόμενη» ευρύτερη Μέση Ανατολή να αποτελούν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις διαχρονικά αδελφικές σχέσεις Αιγύπτου και Ελλάδας. Σήμερα στην Αγίου Κωνσταντίνου θα συνεδριάσουν από κοινού Εκτελεστική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

„Πινακίδες

 

Με μπουλντόζες και μηνυτήριες αναφορές ξεκίνησε να απομακρύνει τις παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες στη Γλυφάδα, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου. Οι εργασίες αποψίλωσης ξεκίνησαν από τη λεωφόρο Ποσειδώνος, αναμένεται να συνεχιστούν και, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, κινήθηκαν και νομικές διαδικασίες, με στόχο τον εντοπισμό και την τιμωρία όσων κρύβονται πίσω από αυτή την αυθαίρετη ενέργεια. Στις φωτογραφίες που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο δήμος, υπήρχαν πινακίδες μόνο από το κανάλι «Ε». Σύμφωνα με δημότες, το ζήτημα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην περιοχή είναι ευρύτατο και προσφάτως παρατηρήθηκε ένα «φούντωμα» στη «φύτεψή» τους.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………

„Παραλήρημα

 

Ρατσιστικό οχετό εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου, όταν κλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ να σχολιάσει τον σοβαρό τραυματισμό του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Ο κ. Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι «βία θα υπάρχει όσο υπάρχουν διαφορετικοί λαοί και διαφορετικές φυλές» και χρέωσε τη βία στα γήπεδα σε «ξένους», οι οποίοι «μπαίνουν στα γήπεδα για να δημιουργήσουν επεισόδια». Οι Ελληνες οπαδοί, δηλαδή, είναι ειρηνικοί και φιλήσυχοι και έρχονται οι αλλοδαποί και μας χαλάνε τον αθλητισμό με τη βιαιότητά τους. Το ακούσαμε κι αυτό…

 

Γ.Δ.

 

…………………………………………

„Στο Ηράκλειο

 

Με κεντρικό σύνθημα «Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ξεσηκωνόμαστε», η Πρωτοβουλία Ηρακλείου ενάντια στη Φασιστική Απειλή διοργανώνει, σήμερα στις 6.30 στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου, αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Σε σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, στην οποία μετέχουν δεκάδες κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς, τονίζεται: «Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό είναι αντιμνημονιακή και αντικυβερνητική μάχη. Είναι μάχη για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ισονομία και τη δικαιοσύνη». Αντε, να φυσήξει άνεμος ελευθερίας των πολιτών.

 

Παν.Γεωργ.

 

………………………………………….

„Για την Κεντροαριστερά

 

Τη δημιουργία ομοσπονδίας ή φόρουμ αριστερών και προοδευτικών κινήσεων και κομμάτων πρότεινε ο Ανδρέας Νεφελούδης από την Αριστερή Προοπτική, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κοινωνία Πρώτα». Η ομοσπονδία αυτή θα φροντίσει για την προγραμματική επεξεργασία και συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε ο Αν. Νεφελούδης, ενώ ο Οδυσσέας Βουδούρης διευκρίνισε ότι η εκδήλωση αποσκοπεί στον αναγκαίο διάλογο της Κεντροαριστεράς με την Αριστερά και όχι στη δημιουργία νέου οργανωτικού σχήματος. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, υπογράμμισε ότι η συσπείρωση των κινήσεων θα πρέπει να έχει στόχο να προχωρήσει σε μια νέα ριζοσπαστική μεταπολίτευση. Ο Γιάννης Πανούσης από τη ΔΗΜΑΡ δεν παραβρέθηκε, καθώς θεώρησε ότι ΜΜΕ άλλαξαν το νόημά της, ενώ οι ανεξάρτητοι Μίμης Ανδρουλάκης και Μάρκος Μπόλαρης επικαλέστηκαν προσωπικά κωλύματα.

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top