19/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ανεργοι και υπουργοί

 

Κρίσιμες κάλπες για τους δημοσιογράφους που εξέλεξαν αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΣΥ), το οποίο έχει να ασχοληθεί με πολλά καυτά θέματα, όπως την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο. Αρκετοί συνάδελφοι-πολιτικοί πέρασαν το κατώφλι της ΕΣΗΕΑ για να ψηφίσουν. Με υπουργικό αυτοκίνητο και συνοδεία ανδρών ασφαλείας έφτασε στο κτίριο της Ακαδημίας η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη. Βιαστικά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα για να αποφύγει δυσάρεστες συναντήσεις. Πιο διακριτική η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Αρ. Ντινόπουλου, ο οποίος δεν κατάφερε να αποφύγει τα παράπονα των συναδέλφων του για την εγκατάλειψη του κλάδου από την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών που εντοπίσαμε ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, η βουλευτής της Ν.Δ. Τάνια Ιακωβίδου και ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………….

 

 

„«Αποκλειστικό»…

 

«Μυθεύματα και σενάρια ευφάνταστων συντακτών» χαρακτηρίζει ο Κώστας Λαλιώτης χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός συναντήθηκε μυστικά με τον Γιώργο Παπανδρέου στο «χλιδάτο Cape Sounio», σε ένα «σοσιαλιστικό long weekend» με αντικείμενο την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ. «Το “αποκλειστικό” δημοσίευμα της εφημερίδας σας δεν έχει ουδεμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ολες οι αναφορές και οι περιγραφές του δημοσιεύματος, για το δήθεν “Μυστικό γουικέντ ΓΑΠ – Λαλιώτη” που δεν έγινε ποτέ, αποτελούν μυθεύματα και σενάρια ευφάνταστων συντακτών. Ως καλόπιστος θέλω να πιστεύω ότι και αυτοί είναι θύματα παραπληροφόρησης», αναφέρει σε απάντησή του ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις παρουσίες του σε κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………….

 

 

„Τα «πριμ» των τέως

 

«Εξτρα πριμ» παίρνει η Ενωση τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, καθώς με απόφαση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ «για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών». Το αίτημα είχε κατατεθεί προ καιρού από την Ενωση, τα μέλη της οποίας, ως τέως εκπρόσωποι του έθνους, έχουν προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον του ελληνικού Δημοσίου και έχουν πετύχει να εισπράξουν αναδρομικά ύψους ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, εμφανίζονται να ζητούν επίμονα τις 30.000€…

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………………

 

 

„Ομορφοι άνθρωποι

 

Πάνω από 800 μετανάστες διέσωσαν από βέβαιο πνιγμό τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δύο ελληνικά ποντοπόρα πλοία στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης. Στις δύο διασώσεις που έγιναν από το πλοίο «BONITA» είχε αναφερθεί με αναλυτικό ρεπορτάζ και πρωτογενές φωτογραφικό υλικό η «Εφ.Συν». Χθες ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος συνεχάρη με επιστολές τούς πλοιάρχους και το πλήρωμα των δύο πλοίων. Τον πλοίαρχο Νίκο Αχλάτη του δεξαμενόπλοιου «ΒΟΝΙΤΑ» για τη διάσωση 538 μεταναστών την 1η και τη 12η Αυγούστου στην περιοχή αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης της Λιβύης και τον πλοίαρχο Ροβέρτο Αργυρόπουλο του φορτηγού πλοίου «COSCO YANTIAN» για τη διάσωση 299 μεταναστών στις 27-7-2014, στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ της Κρήτης. Οπως έγραψε η «Εφ.Συν.» στις 17 Αυγούστου, είναι «όμορφοι άνθρωποι»…

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………

 

 

„«Οι άνθρωποι του παππού μου»

 

Στιγμές αναπόλησης, συγκίνησης και χαράς έζησαν οι περίπου 500 παρευρισκόμενοι στην προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους « Οι άνθρωποι του παππού μου» του γνωστού Τούρκου σκηνοθέτη, Τσαγάν Ιρμάκ, στο θερινό «Σινέ Φλοίσβος», τη Δευτέρα. Τη διοργάνωση της προβολής της ταινίας είχε το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο στοχεύει στη στήριξη σημαντικών πολιτιστικών ενεργειών και στην ανάδειξη εμπνευσμένων δημιουργών. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του παππού Μεχμέτ Γιαβάς ο οποίος έφυγε ως πρόσφυγας από την Κρήτη με την ανταλλαγή πληθυσμών, αλλά πάντα έλπιζε να ξαναγυρίσει κάποια στιγμή στο νησί.

 

Γ.Δ.

 

………………………………………..

 

 

„«Περί Θεού»

 

Σήμερα, στις 19.30, στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, 210-3634117) οι Εκδόσεις των Συναδέλφων παρουσιάζουν το βιβλίο «Περί Θεού» του Αγουστίν Γκαρθία Κάλβο. Στο σημαντικό αυτό έργο, ο συγγραφέας επιχειρεί να ωθήσει ό,τι μας απομένει από λογική και συναίσθημα με το να μιλήσει (κι έτσι να ενεργήσει) ενάντια στην Πίστη, το θεμέλιο της Εξουσίας και της Πραγματικότητας. Εναντιώνεται στις πλάνες που προκαλεί η αλλαγή του ονόματος του Θεού, ο οποίος καταλήγει να ονομάζεται Ανθρωπος ή, τελικά, Χρήμα. Ομιλητές θα είναι η Ιζαμπέλ Εσκουντέρο, ποιήτρια, δοκιμιογράφος και σύντροφος του Κάλβο, ο καθηγητής Φιλοσοφίας Στέφανος Ροζάνης και ο θεολόγος Βασίλης Ξυδιάς.

 

ΝΟ.ΡΑ.

 

………………………………………….

 

 

„Προβολή

 

Τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα τουριστικής προβολής της πόλης της Αθήνας αναλαμβάνει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, αποδεχόμενος πρόταση του δημάρχου Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας στις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις, την «Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, και την παράταξη «Αθήνα Μπορείς», με επικεφαλής τον… νέο εντεταλμένο του σύμβουλο. «Εμείς κάναμε την αρχή. Ελπίζουμε να βρούμε ανταπόκριση και να ανοίξουμε όλοι μαζί μια νέα σελίδα στην Αυτοδιοίκηση», κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………….

 

 

„Κοιτάσματα

 

Το πράσινο φως αλλά μόνο με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ πήραν χθες από τη Βουλή οι συμβάσεις παραχώρησης σε Πατραϊκό, Κατάκολο και Ιωάννινα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. «Παρών» ψήφισε η ΔΗΜΑΡ, ενώ η υπόλοιπη αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛΛ., Χ.Α.) καταψήφισε, κάνοντας λόγο για σκανδαλώδεις συμβάσεις, μη συμφέρουσες για το Δημόσιο και με χαμηλό τίμημα. Χθες ψηφίστηκε ακόμη μία σύμβαση που αφορά τα υπό εκμετάλλευση κοιτάσματα στο Θρακικό Πέλαγος, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………….

 

 

„Επιθέσεις

 

Με τη φράση προδικτατορικού πολιτικού «κεφαλή εν όψει, πυρ ομαδόν» σχολίασε κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις που δέχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου από συναδέλφους της. Η βουλευτής, που δεν «μασάει» τα λόγια της και δεν υπολογίζει πιέσεις και επιθέσεις, «στρίμωξε» τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, όταν στη Βουλή τού ζήτησε να κατονομάσει από ποιους δέχεται πιέσεις. Το γεγονός ότι η βουλευτής απολαμβάνει την αποδοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας για τη στάση της στο Κοινοβούλιο είναι η απάντηση απέναντι σε «μικρόμυαλους», οι οποίοι πιστεύουν ότι με τρόπους που απάδουν του Κοινοβουλίου μπορούν να τη… «συνετίσουν».

 

Φ.Π.

 

………………………………………….

 

 

„Επανόρθωση

 

Υποψήφια στις αυριανές εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊ­σταμένων στις Εισαγγελίες και στα δικαστήρια της χώρας θα είναι και η εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη, για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας. Το όνομα της εισαγγελικού λειτουργού παραλείφθηκε στο χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» εκ παραδρομής.

 

Μαρ.Δ.

 

…………………………………………..

 

 

„…και οι καθαρίστριες

 

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν κατέφτασαν στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, κρατώντας δικό τους πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Μόλις έγιναν αντιληπτές από το πλήθος, χειροκροτήθηκαν θερμά και δέχθηκαν ενθαρρυντικές ευχές και λόγια αλληλεγγύης για τον αγώνα τους. Οι καθαρίστριες ακολούθησαν την πορεία και υπέστησαν τη βίαιη καταστολή που σημάδεψε όλη τη βραδιά. Απέδειξαν για ακόμη μία φορά πως δεν τις πτοούν ούτε η αστυνομική βία ούτε ο φασιστικός τραμπουκισμός.

 

Γ.Δ.

 

………………………………………..

 

 

„Ο πρόξενος της Χιλής

 

Δεκάδες ήταν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που κάλυψαν τις χθεσινές εκδηλώσεις μνήμης για τον Παύλο Φύσσα. Ομως μόνο ένας ξένος διπλωμάτης παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου, συγκινημένος μέχρι δακρύων. «Βλέποντας το μνημείο του Παύλου Φύσσα, θυμάμαι τους χιλιάδες δολοφονημένους από τη δικτατορία του Πινοτσέτ, της πιο σκληρής χούντας της Λατινικής Αμερικής. Ο φασισμός είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα», είπε ο πρόξενος της Χιλής, Μαρτίν Ντονόσο, καλεσμένος του δημάρχου Κερατσινίου, καθώς το μεγαλύτερο λιμάνι της Χιλής, το Βαλπαραΐζο, ετοιμάζεται να αδελφοποιηθεί με την εργατούπολη του Πειραιά.

 

Α.ΤΖ.

 

………………………………………….

 

 

„Ελευθερία του λόγου, τάχα!

 

Τη χυδαία φρασεολογία της Χρυσής Αυγής -που κατά τα άλλα πολεμά με γενναιότητα και συνέπεια- ζήλωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος, καταφερόμενος με πεζοδρομιακού τύπου εκφράσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ. «Το κωλοκόμμα που λεγόταν και συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό τού ότι “όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία», όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής (Βήμα FM), προκαλώντας τη σκληρή αντίδραση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, που τον κατηγόρησε για χυδαιότητες, λάσπη και ύβρεις. Σε δεύτερο σχόλιό του ο Δημήτρης Καρύδης κάλεσε τον κ. Τατσόπουλο να αναρωτηθεί σε τι διαφέρουν οι ισοπεδωτικές αναφορές του από τον λόγο των χρυσαυγιτών. Αναμφισβήτητα ατυχέστατη στιγμή για τον Π. Τατσόπουλο.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top