21/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Στη Γενική Συνέλευση

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείς, για τις εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, θα βρίσκεται ώς τις 28 Σεπτεμβρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο διάστημα αυτό θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών Ι. Κασουλίδη, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση και με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Εϊντε. Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του από το Κατάρ, την Παλαιστίνη, την Αλγερία, το Μαυροβούνιο, το Ιράν, την Ινδία, την Τουρκία, τη Βραζιλία, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, ενώ θα έχει επαφές με τις ομογενειακές οργανώσεις καθώς και με τις εβραϊκές οργανώσεις των ΗΠΑ.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

Προτάσεις

 

Η περίφημη ώρα για τις «θέσεις» του Ποταμιού έφτασε. Ή μήπως όχι; Αύριο τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου του κόμματος «παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για όλα αυτά που ζούμε και όλα αυτά που θέλουμε», όπως μας πληροφορεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη. Οι ομιλίες θα διαρκέσουν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ την ημερίδα που διοργανώνει το κόμμα στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα «κλείσει» με ομιλία του ο εμπνευστής του. Επί πολλούς μήνες περιμέναμε τις προτάσεις του Ποταμιού, αλλά οι επιτελείς του φαίνεται ότι και αυτή τη φορά θα «κρυφτούν» πίσω από τις «μεμονωμένες απόψεις» των μελών της Επιτροπής, που όμως δεν δεσμεύουν το κόμμα, αφού δεν αποτελούν μέλη του.

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………………

 

„Επιστροφή

 

Το ανακοίνωσε ο Σαρκοζί μέσω Facebook, αν και η προαναγγελία είχε ήδη γίνει από τον Ιανουάριο. «Εχω μια στρατοσφαιρική στρατηγική για να επιστρέψω», είχε πει τότε στη «Monde», «αυτό δεν θα γίνει για το κόμμα, αλλά για τη χώρα». Για το καλό της Γαλλίας, λοιπόν, δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει πάλι κατ' αρχάς την ηγεσία του κόμματος και στη συνέχεια την προεδρία, την οποία θεωρεί ότι μπορεί εύκολα να κατακτήσει. Εσωκομματικά θα πρέπει πρώτα να «εξουδετερώσει» τον, δημοφιλή μεταξύ των δεξιών, πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, να ενώσει το διασπασμένο κόμμα του και να καταστρώσει μια συμβιβαστική πολιτική για να γοητεύσει και τους κεντρώους εν όψει των εκλογών του 2017.

 

Ε.Π.

 

……………………………………………

 

„Αποτεφρωτήρια

 

Tην επιτακτική ανάγκη για κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών, για να καλυφθεί το δικαίωμα των πολιτών που επιθυμούν την αποτέφρωση, έθεσε ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» και της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα, Αντώνη Αλακιώτη. Συμφώνησαν στην άποψη ότι ο δήμος πρέπει να εκμεταλλεύεται τα αποτεφρωτήρια και όχι ιδιώτης. Ο κ. Σακελλαρίδης καλεί τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, να συγκροτήσει άμεσα διαπαραταξιακή επιτροπή για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής αποτεφρωτηρίου.

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………………

 

„Συγκλίσεις

 

Σύμπτωση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση μεταξύ ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων Πράσινων, στο πλαίσιο της δρομολόγησης διαδικασιών προγραμματικής σύγκλισης για την προοδευτική διακυβέρνηση. Επί μιάμιση ώρα, παρόντος του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων (συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε. Θ. Θεοχαρόπουλος και από πλευράς των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γ. Τσιρώνης και ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Τρεμόπουλος) εξέτασαν τη δυνατότητα εφαρμογής ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, «που θα δίνει την ελπίδα για βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση», ενώ συμφώνησαν να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς στην ίδια κατεύθυνση. Η ΔΗΜΑΡ έχει συναντηθεί ήδη με αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, της Κοινωνικής Συμφωνίας και των Ευρωπαίων Οικολόγων.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Αντιδήμαρχοι

 

Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών όρισε χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τον επί 8ετία δήμαρχο της πόλης Χρήστο Αγραπίδη, που εξελέγη με τον συνδυασμό του δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές. Η θητεία του ως αντιδήμαρχου λήγει στις 4/3/2017 και οι αρμοδιότητές του θα αφορούν τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, εκτός του Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και του Γραφείου Δημοτικών Πολυϊατρείων. Επίσης, όρισε εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας τον Πέτρο Κόκκαλη, με εποπτεία και συντονισμό στο Τμήμα Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………………

 

„Σύγχυση…

 

Τους 64 συλληφθέντες από την προχθεσινή πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα παρουσίασαν ως τους δράστες των προβοκατόρικων επιθέσεων σε συνοικιακά καταστήματα, όπως το ΚΕΠ, το ιχθυοπωλείο, το χαρτοπωλείο, ουκ ολίγα μέσα ενημέρωσης. Εθελοτυφλούν, φαίνεται, μπροστά στις δεκάδες καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες, είτε διαδηλωτές είτε κατοίκους της περιοχής, που αναφέρουν ρητά ότι οι ένστολοι κοιτούσαν άπραγοι τα άτομα που έσπαγαν τα μαγαζιά, ενώ οι συλλήψεις των διαδηλωτών έγιναν απρόκλητα, στον σωρό. Τους μεμονωμένους κουκουλοφόρους που έσπαγαν και αποδοκιμάζονταν από όλο το σώμα της διαδήλωσης τους είδαμε να φεύγουν ανενόχλητοι…

 

Γ.Δρ.

 

……………………………………………

 

„Επιβράβευση

 

Τέσσερις νεαροί κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Αυλώνα πέτυχαν, στις φετινές πανελλαδικιές εξετάσεις, να εισαχθούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Για τη νέα τους φοιτητική ιδιότητα, την οποία απέκτησαν χάρη στις επίμονες προσπάθειές τους όντας κρατούμενοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποφάσισε να τους δώσει συμβολικά χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ στον καθένα. Ορθή η επιβράβευση, που βοηθά όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλους να κατανοήσουν ότι μπορεί η παράβαση να τιμωρείται, αλλά και η επιτυχία επιβραβεύεται!

 

Μαρ.Δ.

 

……………………………………………

 

„Για την Ουκρανία

 

«Αλληλεγγύη στον αγώνα του ουκρανικού λαού. Μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Λαϊκή Αντίσταση Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Α21). «Η αναμέτρηση αμερικανονατοϊκών και Ρώσων ιμπεριαλιστών στο έδαφος της Ουκρανίας και η δολοφονική δράση των φασιστών δεν κοστίζει μόνο το αίμα του ουκρανικού λαού, αλλά επηρεάζει πολλαπλά την ευρύτερη περιοχή και δημιουργεί κινδύνους για εμπλοκή και άλλων χωρών και λαών», τονίζουν οι διοργανωτές.

 

Ε.Γκρ.

 

……………………………………………

 

„Στο Δυρράχιο

 

Επίτιμος δημότης Δυρραχίου πρόκειται να ανακηρυχθεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια τριήμερης επίσκεψής του στην Αλβανία από την Κυριακή 21 έως την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014. Μετά την ειδική τελετή, ο Γ. Μπουτάρης θα εγκαινιάσει από κοινού με τον δήμαρχο, Βανγκιούς Ντάκο, το «Πάρκο της Θεσσαλονίκης» στο Δυρράχιο (κατ' αντιστοιχία του «Πάρκου του Δυρραχίου» στη Θεσσαλονίκη), στο πλαίσιο της αδελφοποίησης που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις δύο πόλεις τον Απρίλιο του 2012. Η διπλωματία των πόλεων αποδίδει…

 

Ν.ΦΩΤ.

 

……………………………………………

 

„Απεργία-αποχή

 

Δεν έχει αντίκρισμα η «ρελάνς» που επιχειρεί η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή των δημοσίων υπαλλήλων από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο». Σε νέα απεργία-αποχή αποφάσισε να προχωρήσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την ΑΔΕΔΥ. Η δέσμευση των δημοτικών υπαλλήλων προς τους συναδέλφους τους είναι σαφής: Κανένας εργαζόμενος δεν θα κληθεί να συμπληρώσει τις μνημονιακές «δεξαμενές» απολύσεων.

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………………

 

„«Πρεμιέρα» για τους 21 ευρωβουλευτές

 

Κατάμεστο από δημοσιογράφους το κτίριο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, όπου έγινε η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους 21 ευρωβουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαΐου. Ο επικεφαλής του γραφείου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, τόνισε ότι στόχος της ήταν αφενός, σε μια περίοδο σημαντική για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τον ρόλο και τις υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο του Ε.Κ. στη χώρα μας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο το Γραφείο υποβοηθά το έργο των ευρωβουλευτών. Αφετέρου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, να έλθουν σε επαφή με τους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ αλλά και τους εκπροσώπους διαφόρων φορέων της κοινωνίας των πολιτών, που ενδιαφέρονται για τα ευρωπαϊκά δρώμενα, φορείς με τους οποίους το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα έχει αναπτύξει συνεργασία και τακτική επικοινωνία.

 

Δ.Σ.Φ.

 

Scroll to top