22/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΑ

      Pin It

Της Αλλοπάρ*

 

Σήμερα, κυρίες και κύριοι, θα σας πω για τον νέο μας δήμαρχο, του κ. Ηλία Ψινάκη. Πρώτα πρώτα να σας εξομολογηθώ ότι, ακούγοντάς τον να μιλάει στους υπαλλήλους του Δήμου Μαραθώνα (και Ν. Μάκρης) δεν σχημάτισα καθόλου καλή εντύπωση γι' αυτόν. Ξέρετε, αυτή η αλήτικη φρασεολογία που χρησιμοποίησε δεν μου άρεσε καθόλου. Μεταξύ μας, ήταν σαν να μιλάει ο τσιφλικάς στους δουλοπάροικούς του. Δεν κατάλαβα καθόλου γιατί έφερε και τα κανάλια να δουν όλοι τον δημόσιο εξευτελισμό τόσων ανθρώπων από τον νέο τους δήμαρχο. Τέλος πάντων.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο Ψινάκης εισέπραξε την απογοήτευση -και την οργή- των δημοτών από τους προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες. Και ότι δεν πήρε «θετική», που λέμε, ψήφο για τον μέχρι τότε βίο και πολιτεία του, αλλά «εκδικητική» ψήφο: οι Μαραθωνίτες και Νεομακριώτες θέλησαν να τιμωρήσουν τους προηγούμενους δημοτικούς άρχοντες, αυτό είναι όλο.

 

Και τώρα στο «ψητό». Ο Μαραθώνας και η Νέα Μάκρη δεν έχουν αποχετευτικό σύστημα και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους διάφορους «αχόρταγους»: Οποτε φτάνει το βυτιοφόρο σε κάποιο σπίτι, βρομάει η περιοχή για 2-3 μέρες! Αφήστε που κανείς -πλην του «δικού μας»- δεν έχει στεγανό βόθρο, ώστε τα λύματα να μην ξεφεύγουν στο υπέδαφος. Λοιπόν, «ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν» για τον νέο δήμαρχο. Θα κάνει αυτό που δεν κατάφερε κανένας δήμαρχος μέχρι σήμερα; Διότι, μεταξύ μας, αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα, κι όχι το πώς ντύνεται ο κάθε (ή η κάθε) υπάλληλος του δήμου.

 

Ενα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι η καθαριότητα. Δυστυχώς, μέχρι τώρα οι δήμαρχοι φρόντιζαν να καθαρίζουν τη «βιτρίνα», αφήνοντας την περιφέρεια του δήμου, σε Νέα Μάκρη και Μαραθώνα, στο έλεος των γάτων και σκύλων. Δεν μ' αρέσει να μιλάω για «τη λακκούβα της γειτονιάς μου», αλλά στην περιοχή μας (Δικαστικοί Υπάλληλοι) οι κάδοι είναι συνήθως ξέχειλοι, άπλυτοι, με τα σκουπίδια να πέφτουν έξω – σκέτη βρόμα. Ασε που είναι πιθανότερο να δούμε δεινόσαυρο στον συνεταιρισμό μας παρά οδοκαθαριστή…

 

Αφησα για το τέλος αυτό που με καίει πιο πολύ. Δηλαδή, ένα σωστό και «ανθρώπινο» κυνοκομείο, μπας και σταματήσει η πατροπαράδοτη «φόλα». Χρόνια το περιμένουμε, οι ζωόφιλοι της περιοχής, αλλά κανενός δημάρχου δεν κάηκε ποτέ καρφί. Κάν ’το αυτό, κύριε Ψινάκη μας, και θα κάνεις φίλους όλους τους ζωόφιλους δημότες -που είναι πολύ περισσότεροι απ' όσο φαντάζεσαι.

 

Αυτά θέλουμε εμείς απ' τον δήμαρχο. Αλλοι μπορεί να θέλουν φρου-φρου κι αρώματα και, όπως μου είπε κάποιος, «να μας δείχνει η τηλεόραση, μιας και ο Ψινάκης τους ξέρει όλους εκεί στα κανάλια»… Εδώ θα 'μαστε και περιμένουμε.

 

* Η κυρία Αλλοπάρ είναι σκύλα, πανέμορφη, αεικίνητη και σπουδαία αρχηγίνα αγέλης – έχει τρελάνει στη φάπα την Κάρμεν, τον Σούρτα και τον Ταρζάν. Βλέποντας το ξεκίνημα του νέου δημάρχου κρατάει πολύ μικρό καλάθι. Κάτι σε Σκυλίτση (τον θυμόσαστε;) της φέρνει. Τον δήμαρχο εκείνο του Πειραιά, διορισμένο απ' τη χούντα, που έβαλε πλαστικό γκαζόν και στολές στους οδοκαθαριστές, πιστεύοντας ότι αυτά χρειαζόταν τότε ο Πειραιάς…

 

Scroll to top