Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

* Συνάντηση σήμερα Μέρκελ – Σαμαρά. Να το μάθει όμως από εδώ ο πρωθυπουργός για να μην του έρθει ξαφνικό: Την άλλη Τρίτη η Μέρκελ θα συναντηθεί και με τον Τσίπρα.

 

* Αλλο που δεν θέλει η καγκελάριος από αυτή τη συνάντηση. Και νεότερος και ωραιότερος και πιο τσαχπινούλης είναι από τον Αντώνη με την ισχιαλγία.

 

* Και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Εδώ βρεθήκαμε με τον Σόιμπλε, στη Μέρκελ θα κωλώσουμε; Αλλωστε το διαβάζουμε πια σε όλες τις γερμανικές εφημερίδες: «Ο Τσίπρας δεν τρομάζει πια το Βερολίνο». Πιο πολύ τρομάζει τον Λαφαζάνη ο Τσίπρας, παρά το Βερολίνο.

 

* Κι επειδή ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει, δεκτός στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Βενιζέλος, που δήλωσε ότι θέλει «κυβέρνηση προοδευτικού προσανατολισμού». Ο Μπένι θέλει να μπει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να μην μπει κάπου αλλού.

 

* Ο Σαμαράς όλη τη νύχτα διανυκτέρευσε με τις καθαρίστριες στον Αρειο Πάγο. Γιατί είναι κι αυτός καθαρίστρια. Της Μέρκελ.

 

* Τέρμα η πλάκα. Μέρκελ – Σαμαράς θα συναντηθούν σήμερα, για να του ανακοινώσει η καγκελάριος ότι το νέο 10ευρο που κυκλοφορεί σήμερα θα είναι σύντομα ο νέος κατώτατος μισθός στην Ελλάδα. Μπορεί και ο ανώτερος.

 

* Δεν θα ξέρουμε με τι θα πρωτοψωνίζουμε από σήμερα. Με το παλιό ή με το καινούργιο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ; Αν και, ειδικά για την Ελλάδα, θα κυκλοφορήσει και σε κέρμα.

 

* Ο Τασούλας μάς διαβεβαίωσε ότι είναι απίθανο να βρίσκεται στην Αμφίπολη ο Μέγας Αλέξανδρος. Καλύτερα γιατί στο Στοίχημα έχω ποντάρει «Μπιν Λάντεν».

 

* Τα άκουσε χοντρά προφανώς από το αφεντικό και τα άλλαξε λίγο αργότερα και έκανε αρχαιοπρεπή κωλοτούμπα. Μας έχετε κάνει να αμφιβάλλουμε όχι μόνο αν υπάρχει Μέγας Αλέξανδρος, αλλά κι αν υπάρχουν Καρυάτιδες, Σφίγγες, ακόμα κι αν υπάρχει Αννα Παναγιωταρέα.

 

* Δεν γίνεται να είναι αληθινά όλα αυτά. Θα μας τρελάνουν. Πρέπει να ‘χουν πληρώσει τον Σπίλμπεργκ και γυρίζει στην Αμφίπολη κάποιο φιλμ επιστημονικής και αρχαιολογικής φαντασίας.

 

* Συνεχίζεται η γυριστή του Τασούλα. Σήμερα το πρωί είπε σε Οικονομέα – Καμπουράκη ότι βρέθηκε το καντήλι του τάφου του Μέγα Αλέξανδρου και πέντε αρχαίες μοιρολογήτρες.

 

* Βρέθηκε και τέταρτος θάλαμος. Αποκλείεται όμως τέτοιος τάφος να είναι μόνο τεσσάρι. Από επτάρι και πάνω. Μπορεί και μεζονέτα.

 

* Επιπλέον βρέθηκε και θάλαμος τηλεφωνικός κι η αρχαία τηλεκάρτα που τηλεφωνούσε ο Μητσοτάκης.

 

* Δίνοντας τη διάσταση της σημερινής κρίσιμης συνάντησης, ο Σαμαράς δήλωσε ότι η συνάντηση με τη Μέρκελ είναι πιο κρίσιμη κι από συνάντηση με τον Βενιζέλο.

 

* Ο Τσίπρας πιστεύει ότι, όπως και στο Βατικανό, θα βγει και από την καγκελαρία καπνός με το χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

www.facebook.com/louketo

 

Scroll to top