- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Για κακούργημα η ψυχίατρος

24/09/14 ΕΛΛΑΔΑ

EUROKINISSI. Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ [1]

EUROKINISSI. Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης απολογήθηκε, ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή Αθήνας, η ψυχίατρος η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας του 44χρονου «άστεγου», επειδή δεν τον εισήγαγε για νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο λίγες ώρες πριν από το τραγικό συμβάν.

 

Η 60χρονη ψυχίατρος, η σύλληψη της οποίας είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση, μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της.

 

Ο αυτόχειρας, πριν πάει στο Δρομοκαΐτειο, είχε εξεταστεί από γιατρούς στο Αιγινίτειο, οι οποίοι είχαν διαγνώσει ότι πάσχει από σοβαρές ψυχικές διαταραχές και εξέδωσαν παραπεμπτικό για εισαγωγή. Η κατηγορούμενη ψυχίατρος είχε υπηρεσία στο Δρομοκαΐτειο και δεν ενέκρινε την εισαγωγή του 44χρονου στο νοσοκομείο. Εκείνος επέστρεψε σε ξενοδοχείο αστέγων του Δήμου Αθηναίων και λίγες ώρες αργότερα πήδηξε στο κενό από τον 4ο όροφο.

 

Ο άτυχος ψυχικά ασθενής χρησιμοποιούσε τον ξενώνα του δήμου τακτικά, από το 2008. Είχε σχέσεις με την οικογένειά του, αλλά διέμενε στον ξενώνα ίσως γιατί δεν ήθελε να δημιουργεί στους δικούς του επιπλέον βάρος.

 

Μαρ.Δ.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=237378