25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Συναντήσεις

 

Mε τον Μπιλ Κλίντον συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη o Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε διαδηλώσει στους δρόμους της πόλης ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον και, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, αντάλλαξαν απόψεις για τις διεθνείς και ελληνικές εξελίξεις. Ο κ. Κλίντον έπλεξε το εγκώμιο των Ελλήνων υποστηρίζοντας ότι δουλεύουν κατά 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Πάντως συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου δεν υπήρξε και η Χαριλάου Τρικούπη, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί «δύο ξένων» στις ΗΠΑ, σχολίασε μέσω του Δημήτρη Καρύδη ότι βρίσκονται εκεί με διαφορετικές ιδιότητες και ίσως συναντηθούν με την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Φοροφυγάς;

 

Περίπου 150.000 ευρώ φαίνεται ότι εισέπραξε ο σημερινός ηγέτης της Πορτογαλίας, Πέντρο Πάσος Κοέλιο, ως αμοιβή για υπηρεσίες συμβούλου που προσέφερε τη διετία 1997-1999, ενώ ήταν και μέλος της Βουλής. Στο ποσό προστίθενται και άλλα 60.000 ευρώ που πήρε ως «αποζημίωση» με το τέλος της κοινοβουλευτικής του θητείας, ποσό που κατά τα φαινόμενα δεν έπρεπε να του καταβληθεί αφού προορίζεται για βουλευτές που δεν έχουν άλλο εισόδημα. Η αντιπολίτευση, όπως ήταν φυσικό, ζήτησε διευκρινίσεις και ο Κοέλιο, είπε ότι «δεν θυμάται ποιο ήταν το εισόδημά του πριν από 19, 16 ή 17 χρόνια» και άφησε το ζήτημα στα χέρια του εισαγγελέα.

 

Ε.Π.

 

……………………………………………

 

«Ελλάδα Εμείς»

 

Αλλη μία πολιτική κίνηση ιδρύθηκε χθες με τίτλο «Ελλάδα Εμείς». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα κινείται στο χώρο του Κέντρου και έχει ως επικεφαλής τους Σταύρο Καρβούνη, οικονομολόγο – νομικό, Νάσια Μιχαλοπούλου, δημοσιογράφο – διεθνολόγο και Αργύρη Πετρόπουλο, δικηγόρο. Στην ιδρυτική τους διακήρυξη σημειώνουν ότι σήμερα είναι ανάγκη να υπάρξει συμπόρευση όλων στην πορεία για την κοινωνική και οικονομική ανάσταση του έθνους με εθνική διαπραγμάτευση και νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Την εξέλιξη χαιρέτισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που είχε ιδρύσει τον «Δημοκρατικό Σύνδεσμο», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η σύμπραξη και με άλλες πολιτικές κινήσεις με κεντρώες θέσεις.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Τορναδόροι

 

Τον Μάρτιο του 2011 παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη 10 άτομα για ένα email που «προανήγγελλε» τη χρεοκοπία της χώρας, επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, στις 25 Μαρτίου 2011 και προκάλεσε πανικό στους καταθέτες. Συγκεκριμένα, στις 9 Μαρτίου 2011 μέσω του Διαδικτύου διαδόθηκε το μήνυμα και αμέσως μετά τον σχετικό θόρυβο η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, την οποία ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί κατάθεση πάνω από 40 διαχειριστές ιστοσελίδων και blogs που είχαν αναπαραγάγει τα περί χρεοκοπίας. Οι πληροφορίες τότε έδειχναν έναν Κρητικό τορναδόρο ως ένοχο, που δεν δικάστηκε ακόμα, ωστόσο σήμερα που είναι ο Αδωνις σε ρόλο τορναδόρου του μυαλού μας και ηθικού αυτουργού του διαρκούς «τραπεζικού πανικού», τι θα γίνει;

 

Δ.Τ.

 

……………………………………………

 

„Οψιμος

 

Σοβαρές καταγγελίες -άνευ καμιάς απόδειξης- περί ιδιοτελών συναλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ με ανεξάρτητους βουλευτές, με σκοπό να εμποδιστεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος. «Είναι πλέον οφθαλμοφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς την πλευρά ανεξάρτητων βουλευτών», τόνισε ο κ. Ντόλιος (Ρ/Σ ALPHA 9,89), εκτιμώντας ότι αυτό γίνεται με δέλεαρ την εξασφάλιση θέσεων στα ψηφοδέλτιά του. Εφόσον είναι «οφθαλμοφανές», γιατί δεν γίνεται πιο συγκεκριμένος; Προξενεί εντύπωση η όψιμη επιθετικότητα του υφυπουργού προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Πριν από τον ανασχηματισμό και την υπουργοποίησή του ο Γ. Ντόλιος είχε διαφορετική στάση…

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Περαστικά…

 

Πιστοποιητικό ήθους προσπάθησε να δώσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, όταν κλήθηκε από τον Σπύρο Καρατζαφέρη να σχολιάσει την άποψη ότι πίσω από την εξτρεμιστική ομοφοβία κρύβεται μια υπολανθάνουσα ομοφυλοφιλία. «Εγώ, ενώ δεν έγινα υπουργός, ενώ δεν διαχειρίστηκα δημόσιο χρήμα, ενώ ενώ ενώ, είμαι 25 χρόνια βουλευτής! Ζω και μεγαλώνω εγώ τα 4 παιδιά μου. Δεν πά’ να λένε οι γκέι, εγώ δεν φοβάμαι. Δεν ανησυχώ…». Πανικοβλημένη και εκτός θέματος απάντηση, σε μια ερώτηση που φαινόταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Φαίνεται πως οι όσοι έχουν μεσαιωνική δεοντολογία ταράζονται στο άκουσμα και μόνο της έννοιας της ομοφυλοφιλίας… Περαστικά τους.

 

Γ.Δρ.

 

……………………………………………

 

„Μαντεία

 

«Ναι, όντως πήγα σε μάντισσα προκειμένου να μάθω για το μέλλον μου» παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσανότσα, ο οποίος τον Μάιο ανέτρεψε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. «Δεν είναι κακό» πρόσθεσε. «Η μαντεία είναι τέχνη» παραδέχτηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ για τις συχνές επισκέψεις του στη γειτονική Μιανμάρ, όπου «εδρεύει» η κορυφαία μάντισσα με τα αρχικά Ε.Τ., η οποία προέβλεψε ότι θα έχει μπλεξίματα με τους δημοσιογράφους. Μήπως θέλουν κανένα εισιτήριο για Μιανμάρ στη Ρηγίλλης να μάθουν για την προεδρική εκλογή;

 

Δ.Σ.Φ.

 

……………………………………………

 

„Εμπειρία

 

Ζητήθηκε στην Καλαμάτα, από συναδέλφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης οι οποίοι επικαλέστηκαν την πολυετή ενασχόλησή του στα δημόσια πράγματα, η εκτίμηση του Φώτη Κουβέλη για το ενδεχόμενο εκλογών και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων το προσεχές διάστημα. «Ευχαριστώ που μου αναγνωρίζετε μεγάλη πολιτική εμπειρία, ωστόσο μόλις έκλεισα τα 65 μου χρόνια στις 3 Σεπτεμβρίου» απάντησε αστειευόμενος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συμπληρώνοντας στο ίδιο εύθυμο ύφος ότι για την 3η Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ «δεν φέρει καμία ευθύνη». Ολη η αίθουσα ξέσπασε σε γέλια, ακόμη και ο πάντα σοβαρός Φ. Κουβέλης!

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Αρνήσεις

 

Τον δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκη, εξουσιοδότησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αποστείλουν τα στοιχεία των εργαζομένων του δήμου για αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων. Στην απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος καταδικάζει απερίφραστα τα μέτρα έτσι αυτά δρομολογούνται από την κυβέρνηση και απαιτεί την κατάργηση του νόμου 4250/2014. Πληθαίνουν οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές που αρνούνται να συναινέσουν στις τελευταίες απαιτήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………………

 

„Σιωπή των αμνών

 

Χρειάστηκαν δύο μνημόνια κι ένα μεσοπρόθεσμο, ανατροπή όλων των οικονομικών δεδομένων των πολιτών, πλήρης διάλυση των εργασιακών σχέσεων, σκληρή καταστολή, εκτόξευση της ανεργίας και τρομακτική ύφεση για να πληροφορηθούμε ότι αυξήθηκαν κατά δύο οι δισεκατομμυριούχοι στην Ελλάδα, ότι αύξησαν τα κέρδη τους οι αφορολόγητοι Ελληνες εφοπλιστές, ότι οι μαύρες καταθέσεις στο εξωτερικό ίσως ξεπερνούν το ελληνικό χρέος και ότι αντί για τον Σ. Κόκκαλη τώρα «όλο το χαρτί» το παίρνει ο Δ. Μελισσανίδης.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top