25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ραδιοφωνικός έρωτας…

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

www.e-tetradio.gr

 

Μόνο τις τελευταίες 5-6 μέρες ο Αρης Πορτοσάλτε είχε τουλάχιστον τρεις φορές καλεσμένο στην πρωινή του εκπομπή, στο «Σκάι 100.3», τον Αδωνη Γεωργιάδη. Και λέμε τουλάχιστον, γιατί μπορεί να μας ξέφυγε κάποια περίπτωση. Ελάτε λοιπόν τώρα και σκεφτείτε για ποια δημοσιογραφία μιλάμε, όταν χωρίς αιδώ καλείς συνεχώς τον ίδιο πολιτικό. Να σας δώσω ένα παράδειγμα; Αύριο εδώ στην «Εφ.Συν.», στις καλλιτεχνικές μας σελίδες, μιλάμε με τη Λένα Κιτσοπούλου. Πώς θα σας φαινόταν αν είχαμε ξανά συνέντευξη με την Κιτσοπούλου τη Δευτέρα; Κι αν φιλοξενούσαμε ακόμα μία την ερχόμενη Τετάρτη; Αν δε, πολύ περισσότερο, παρουσιάζαμε 18 συνεντεύξεις της μέσα σε τρεις μήνες; Τι θα λέγατε; Τι θα πιστεύατε για εμάς; Ειδικά όταν τις συνεντεύξεις (θα) τις έκανε ο ίδιος δημοσιογράφος. Δεν θα πω ότι θα μας θεωρούσατε διαπλεκόμενους, όχι βέβαια, βλαμμένους όμως σίγουρα, έτσι;

 

*Τώρα το γεγονός πως ο για δεκαετίες 1ος «Σκάι 100.3» έχει καταβαραθρωθεί στις ακροαματικότητες λέτε να είναι άσχετο με κάτι τέτοια που κάνει ο κ. Πορτοσάλτε;

Κάτι δουλεύει καλά, τουλάχιστον…

 

Στο μπάχαλο πάντως της ΝΕΡΙΤ υπάρχει κάτι που πάει να λειτουργήσει. Κάτι γίνεται στα ραδιόφωνά της. Οχι σπουδαία πράγματα, αλλά μην ξεχνάμε και το γενικότερο, «άρρωστο», περιβάλλον εκεί. Συγκρίνοντάς τα μάλιστα με όσα συμβαίνουν στην τηλεόραση, μέρα με τη νύχτα. Εφτιαξαν λοιπόν το Πρώτο Πρόγραμμα, έβγαλαν στη συνέχεια το Τρίτο, ανέβασαν το καλοκαίρι και το Kosmos, έστω μεταδίδοντας μόνο μουσική, ετοιμάζουν και το Δεύτερο Πρόγραμμα το οποίο θα ήταν ήδη στον αέρα αν δεν είχαν προκύψει τα τελευταία γεγονότα με τη Σοφία Βούλτεψη και τη λογοκρισία. Η αλήθεια να λέγεται. Ειδικά όταν στον αρχικό σχεδιασμό το ραδιόφωνο το είχαν εντελώς ριγμένο, του πεταματού: τρεις μήνες μετά το πραξικόπημα της 11ης Ιουνίου και το κρατούσαν ακόμα στη σιωπή.

 

*Η γιορτή που έκανε το Τρίτο Πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο για τη συμπλήρωση 60 χρόνων στα ερτζιανά κατέληξε σε παρωδία. Ενας από κάθε άποψη αποτυχημένος εορτασμός στον οποίο πολλοί (καλεσμένοι!) γύρισαν την πλάτη. Αναμενόμενο.

Γιώργος Καμίνης rules!

 

Δύο τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία του «Αθήνα 9.84», του απαξιωμένου δημοτικού ραδιοσταθμού των Αθηναίων. Διευθύντρια αναλαμβάνει η Νόνη Καραγιάννη -που μόνο παλιά δεν είναι στον σταθμό βέβαια-, ενώ ο Γιάννης Παντελάκης (παλιός διευθυντής σύνταξης εδώ, στην «Εφ.Συν.») ορίζεται πρόεδρος της ΔΕΡΑ, της δημοτικής επιχείρησης στην οποία υπάγεται ο σταθμός. Τι παραλαμβάνουν; Ενα ραδιόφωνο που βρίσκεται στον πάτο των ακροαματικοτήτων, ένα ραδιόφωνο που είχε λησμονήσει τι σήμαινε πολιτική πολυφωνία. Μεγάλο το στοίχημα.

 

*Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το έτερο μεγάλο (πρώην μεγάλο) δημοτικό ραδιόφωνο της Αττικής, το «Κανάλι 1» του Πειραιά. Μώραλης και Μαρινάκης στον Δήμο Πειραιά πια, Ολυμπιακός φουλ, αν αυτό σημαίνει κάτι.

 

 

Scroll to top