29/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δύο γάμοι και τρεις κηδείες

      Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Το Σάββατο είχαμε δύο γάμους και τρεις κηδείες. Από τη μια πλευρά, τα ευχάριστα. Είχαμε Τζορτζ Κλούνεϊ και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οχι, δεν παντρεύτηκαν τα δυο τους. Αντε χαθείτε, πικρόχολοι!

 

Τα δυσάρεστα. Η τριπλή κηδεία της Νέας Δημοκρατίας:

 

1. Με την ομιλία Σαμαρά στη Χαλκιδική.

 

2. Με το γκάλοπ της «Εφημερίδας των Συντακτών» που δίνει 11% τη διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

3. Με την έκρηξη της χειροβομβίδας που είπε στην ομιλία του ο Σαμαράς ότι την έχει εξουδετερώσει.

 

Ποιος έχει δει πάλι έτσι τον Σαμαρά; Ο λόγος του, ευθεία γραμμή. Κάποιοι ελάχιστοι από κάτω χειροκροτούσαν. Τόσο υποτονικά σαν να ζητούσαν από τα γκαρσόνια καφέ της παρηγοριάς.

 

Μόνοι ενθουσιώδεις ήταν οι απεσταλμένοι της ΝΕΡΙΤ που είχαν γεμίσει όχι μόνο την αίθουσα του ξενοδοχείου όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός, αλλά και τις αίθουσες τριών διπλανών ξενοδοχείων.

 

Ποτέ δεν έχει ξαναδεί κανείς τον Σαμαρά τόσο κίτρινο. Η Νέα Δημοκρατία είναι το αντίθετο της νεκροφάνειας. Εχει τεζάρει από μέρες, μήνες, χρόνια, αλλά νομίζει ότι ζει.

 

Η δεύτερη σεμνή τελετή ήταν από το γκάλοπ.

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι 11% πίσω, σύμφωνα με γκάλοπ-χειροβομβίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Πάγια θέση τού «Πάμε Λουκέτο» είναι να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Η διαφορά είναι τουλάχιστον 20%. Οπότε κλάψτε τον μακαρίτη.

 

Το τρίτο θλιβερό γεγονός ήταν ότι έσκασε στα χέρια του Σαμαρά η χειροβομβίδα που του έδωσαν μόλις ανέλαβε και έλεγε ότι την είχε εξουδετερώσει. Η έκρηξη έγινε μόλις ο άτυχος πρωθυπουργός έμαθε τις απαιτήσεις τις τρόικας που φτάνει φοβερά απειλητική.

 

Οταν έλεγε για τη χειροβομβίδα που εξουδετέρωσε ακούγονταν τα συνθήματα «Ησουν και θα είσαι ο πυροτεχνουργός» και «Να τος να τος ο πυροτεχνουργός».

 

Γρήγορα στα ευχάριστα. Σύμπτωση τρομερή. Οι γάμοι της χρονιάς έγιναν την ίδια μέρα. Τζορτζ Κλούνεϊ και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κι όμως το παγκόσμιο ενδιαφέρον εστιάστηκε στη Ζωή. Στον γάμο της ήταν παρών ο Πάπας, μαζί με τον Τσίπρα, αλλά πάλι δεν έβγαλαν φωτογραφία.

 

Οπως δεν υπάρχει φωτογραφία Κλούνεϊ – συζύγου γιατί πουλήθηκε στο «Vogue». Η φωτογραφία Πάπα – Τσίπρα στον γάμο πουλήθηκε στην «Αυγή».

 

Ο Κλούνεϊ μας πούλησε. Ολο για τα Μάρμαρα μιλάει, αλλά τον γάμο του πήγε και τον έκανε στη Βενετία. Πήγε στην εκκλησία με γόνδολα και η Ζωή με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μαρκογιαννάκης και κόρναρε συνέχεια να μην ακούγεται ότι τσακώνονται.

 

Τα έθιμα διατηρήθηκαν. Η Ζωή πάτησε το πόδι του συζύγου που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ. Η σύζυγος του Κλούνεϊ τον πάτησε στα γυμνά δάχτυλα, γιατί στην τελετή ο Κλούνεϊ ήταν ντυμένος με χλαμύδα και σανδάλια.

 

Ολοι ήξεραν την εμμονή του διάσημου ηθοποιού και του έκαναν δώρα μόνο αρχαία αντικείμενα. Αρχαίες κουζίνες, αρχαία πλυντήρια, αρχαίες τηλεοράσεις, να ανοίξει αρχαίο σπίτι. Οι Αγγλοι μάλιστα του έκαναν δώρο και επέστρεψαν τα Ελγίνεια.

 

Η Ζωή άργησε μία ώρα να πάει στην εκκλησία γιατί πάρλαρε στο τηλέφωνο. Ο γαμπρός δεν έφυγε γιατί υπολόγιζε την καθυστέρηση ότι θα ήταν μια μέρα.

 

Τζορτζ Κλούνεϊ και Ζωή Κωνσταντοπούλου θα κάνουν και πολιτικό γάμο στον Μαραθώνα για να ζήσουν την εμπειρία της γαμήλιας τελετής με τον δήμαρχο Ηλία Ψινάκη. «Και στα δικά μας οι λεύτερες», θα ξαναπεί το σλόγκαν του.

 

Τελευταία πληροφορία λέει ότι ο Σαμαράς απασφάλισε και πέταξε τη χειροβομβίδα σε εμάς. Οπότε αλλάζει και ο τίτλος. Δύο γάμοι και αμέτρητες κηδείες.

 

www.facebook.com/louketo

 

Scroll to top