30/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

«Αρχοντας» με… βεβαρημένο παρελθόν

 

Από σήμερα η ΝΕΡΙΤ ξαναρίχνει στη «μάχη» της τηλεθέασης την ιστορική δραματική σειρά «Ο τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων». Πρόκειται για συμπαραγωγή των ΕΡΤ, ACT PRODUCTION, ARTE και FRANCE 2 στην οποία συμμετείχαν το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου, τηλεοπτικά δίκτυα της Ισπανίας, της Πολωνίας και της Βουλγαρίας, με την ενίσχυση του προγράμματος MEDIA. Η σειρά θα μεταδίδεται καθημερινά στις 14.00. Το θέμα είναι αν το… σκέφτηκαν καλά εκεί στη ΝΕΡΙΤ και μεταδίδουν και πάλι το συγκεκριμένο σίριαλ. Οχι μόνο για τις κριτικές που είχαν γίνει μετά την πρώτη προβολή του από τη ΝΕΤ -είχε χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως σίριαλ της αυθαιρεσίας, των παραμυθιών, των ιστορικών ανακριβειών και πάει λέγοντας- αλλά και για την ώρα που επέλεξαν να το μεταδίδουν, στη μεσημβρινή ζώνη…

 

Ο Σάκης του ALPHA

 

Στον ALPHA προσγειώνεται ο Σάκης Αρναούτογλου για να παρουσιάζει τη δική του εκπομπή με τα νέα για τον καιρό. Ο τίτλος της εκπομπής είναι «Καιρός στο παρά δέκα» και θα αρχίσει να μεταδίδεται από τις 6 Οκτωβρίου και κάθε μέρα ένα δεκάλεπτο πριν από τις έξι το απόγευμα. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Σάκης Αρναούτογλου θα ενημερώνει για τις διαθέσεις του καιρού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Γαλλικές νοστιμιές

 

Οι Γάλλοι φημίζονται για την κουζίνα και τα γλυκά τους και ο Οκτώβρης θα είναι μήνας μαγειρικής για το γαλλικό κανάλι TV5monde που μεταδίδεται δορυφορικά μέσω της ΝΟVΑ. Κάθε Σάββατο (22.00) θα προβάλλεται ο δεύτερος κύκλος του «Ποιος θα είναι ο επόμενος ζαχαροπλάστης». Εξι επαγγελματίες σεφ δοκιμάζονται, εξασκούνται και καλλιεργούν τις γνώσεις τους από τέσσερις διάσημους κριτές σεφ παγκόσμιας φήμης. Τις Παρασκευές (20.30), η Ζουλί Αντριού, γυρίζει όλη τη Γαλλία και μέσα από μια τυπική συνταγή μάς γνωρίζει διαφορές περιοχές της χώρας. Την Τρίτη (22.00) είναι ώρα για γλυκό απ’ όλον τον κόσμο, ενώ την ίδια ώρα την Τετάρτη (15.20) τέσσερις νέοι μάχονται κατά της προχειρότητας του φαγητού στο «Οι τυχοδιώχτες του Εδάφους»… Στις 12/10 (19.40) το TV5 δείχνει πως η παράδοση δημιουργεί τη συνταγή. Από τις συνταγές της γιαγιάς στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 

Scroll to top