01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Επτά βραβεία από Κύπρο

 

Η ταινία της Μαρίας Ντούζα «Το δέντρο και η κούνια», στη συμπαραγωγή της οποίας συμμετέχει και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, απέσπασε επτά βραβεία στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου. Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν οι Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάννα Καράνοβιτς, Τζον Μπίκνελ, Ιρις Μήττα και Ελένη Κουλέτση, έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ –Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Ινδία, Βρυξέλλες, Βελιγράδι, Σικάγο, Αγκυρα κ.α.– και έχει τιμηθεί με το Βραβείο Astron Καλύτερης Ταινίας στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο, καθώς και με τα βραβεία Media New Talent Award και Odysseus Best Screenplay Award, στο στάδιο της προπαρασκευής. Στο Φεστιβάλ της Κύπρου απέσπασε τα βραβεία «Χρυσή Αφροδίτη» Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Ηθοποιού για τη Μυρτώ Αλικάκη, Καλύτερου Ηθοποιού για τον Ηλία Λογοθέτη, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής για την Αννα Στερεοπούλου, Καλύτερης Φωτογραφίας για τον Ζαφείρη Επαμεινώνδα και Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής Ταινίας Μεγάλου Μήκους για την εταιρεία «Steficon».

 

! Καλό θα είναι τα στελέχη της ΝΕΡΙΤ (και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, πρώην και νυν) να θυμούνται τι ακριβώς έλεγαν και λένε για τη χρησιμοποίηση προσωπικού σε διάφορες αποστολές. Και ας αποφασίσουν επιτέλους πότε και ποιοι ψεύδονται. Αυτοί που υποστήριζαν ότι έβαλαν «λουκέτο» στην ΕΡΤ και εξαιτίας του υπερβολικού κόστους εξωτερικών μεταδόσεων, καθώς «μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δυο-τρία άτομα» (Σ. Κεδίκογλου 11/6/13). Ή όσοι τώρα υποστηρίζουν ότι για μια εξωτερική μετάδοση από τη Χαλκιδική απαιτούνται 26 άτομα για τέσσερις μέρες;

 

Ο «Πύργος» του ΟΤΕ TV

 

Αλλη μια σειρά προσθέτει στο ψηφιακό της μπουκέτο η ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα του ΟΤΕ TV. Πρόκειται για τον πέμπτο κύκλο της πολυβραβευμένης (δύο Χρυσές Σφαίρες, 11 Emmy, τρία BAFTA) σειράς της NBC Universal «Ο Πύργος του Ντάουντον» (Downton Abbey). Θα κάνει πρεμιέρα την άλλη Τετάρτη (8/10) στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD. Ο νέος κύκλος μάλιστα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα λίγο μετά τη Μ. Βρετανία, όπου προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο, και πριν από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2015. Μας μεταφέρει στο 1924, λίγο μετά τις εκλογές που φέρνουν για πρώτη φορά στην εξουσία το Εργατικό Κόμμα. Στον νέο κύκλο της σειράς, εκτός από τους Χιου Μπόνβιλ, Λόρα Κάρμαϊκλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν και Μάγκι Σμιθ, θα πρωταγωνιστούν και η Αννα Τσάνσελορ («Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία», «Penny Dreadful») και o Ρίτσαρντ Γκραντ («Doctor Who», «Girls»).

 

ΥΓ. Αντε λοιπόν, καλό μας μήνα…

 

 

 

Scroll to top