01/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ανησυχίες

 

Στην Αθήνα θα έρθει την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ. Γιούνκερ -θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά- για να δει πώς πάει η κυβέρνηση και πώς σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα. Η αντιφατική τακτική της κυβέρνησης έχει κάνει άνω-κάτω τις Βρυξέλλες που δεν ξέρουν τι να πιστέψουν: τις διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα ή ότι θα πάει σε μονομερείς κινήσεις που θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό. Με άλλα λόγια, υποψιάζονται ότι η κυβέρνηση σκηνοθετεί την κατάρρευσή της. Οπότε, η νέα επίσκεψη του κ. Γιούνκερ μόνο για καλό δεν είναι, όσα καλά λόγια κι αν πει μετά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.

 

ΜΠ.Α.

 

…………………………………..

 

„Κλούβες

 

Διακόπηκε για τις 8 Οκτωβρίου (11.45 π.μ., δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 13, αίθουσα 2) η δίκη του ζεύγους που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τον θόρυβο από την αστυνομική κλούβα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια και οδηγήθηκε στο κρατητήριο κατηγορούμενο για εξύβριση και αντίσταση κατά της αρχής. Το ζεύγος και δύο μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν χτες πως, αντιθέτως, υβριστική ήταν η συμπεριφορά των αστυνομικών. Στις 82 έχουν φτάσει οι υπογραφές κατοίκων των Εξαρχείων που ζητούν να απομακρυνθούν οι αστυνομικές κλούβες από τη Χαριλάου Τρικούπη εξαιτίας της ηχορύπανσης που προκαλούν.

 

Δ.Αγγ.

 

………………………………………….

 

„Ανία

 

Στις 7 και στις 9 Οκτωβρίου θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά, αντίστοιχα, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κατά τα άλλα, ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε στην κάμερα του «Ποταμιού» και προχώρησε σε βαρύγδουπες διαπιστώσεις: «Στη Βουλή επικρατεί μια αβάσταχτη ανία» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας. Το ερώτημα είναι βέβαια γιατί συνεχίζει να καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα. Ρητορικό το ερώτημα για ορισμένους, αλλά πρέπει να δοθεί μια απάντηση κάποια στιγμή…

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………..

„Ατόπημα

 

Σε κάποιο… γκάλοπ, που δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ 11 μονάδων, αναφέρεται σε άρθρο του στην προχθεσινή «Ελευθεροτυπία» ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης. Ποια εφημερίδα άραγε δημοσίευσε τη δημοσκόπηση; Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι πρόκειται για την «Εφ.Συν.». Από το συγκεκριμένο έντυπο δεν περιμέναμε τήρηση της δεοντολογίας. Αλλά ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν θα έπρεπε να το αναφέρει; Φάουλ.

 

Κ.Π.

 

………………………………………..

 

„Το λιμάνι

 

Οι σχέσεις λιμανιού-πόλεων, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η αξιοποίηση της έκτασης των 660 στρεμμάτων -γνωστή και ως έκταση της λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας-Κερατσινίου- η επέκταση του νότιου λιμένα για τη δημιουργία κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, η ατμοσφαιρική ρύπανση από τη λιμενική δραστηριότητα ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν χθες τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη σε συνάντησή τους. Οι δύο συμφώνησαν να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις και να υπάρξει διάλογος με την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της πόλης. Ο Γ. Γαβρίλης εξέφρασε πάλι την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ο Οργανισμός υπό δημόσιο έλεγχο.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

……………………………………………

 

„«Κυκλοφορούν ελεύθεροι»

 

Σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος επιχείρησε χθες στη Βουλή να δώσει ένα διαφορετικού τύπου επιχείρημα εναντίον των κυβερνητικών μεθοδεύσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους. «Πρωθυπουργοί και υπουργοί που κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ χρεοκόπησαν την πατρίδα και την παρέδωσαν στους δανειστές άνευ όρων, δεν νομιμοποιούνται να διατάσσουν και να επιβάλλουν κατ’ αυτόν τον «ιακωβίνικο» τρόπο αναδρομικό έλεγχο συμβάσεων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το πολιτικό προσωπικό, προκειμένου να δανειστεί, παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας».

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………….

 

„Για τον υπουργό

 

Υπάρχει περίπτωση οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας να πάγωσαν για περισσότερο από ένα χρόνο τις εγκρίσεις αιτημάτων ασφαλιστικών ταμείων για το κλείσιμο εκκρεμουσών χρήσεων και ισολογισμών, ζητώντας να περιμένουν μέχρι να ενταχθούν τα απαιτούμενα κονδύλια στο ΕΣΠΑ; Κι αν υπάρχουν τέτοια έγγραφα, ποιος θα ευθύνεται για την αδυναμία εφαρμογής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων από το 2015; Βρούτσης, εναντίον… Βρούτση.

 

Γ.Μ.

 

……………………………………….

 

„Επικίνδυνα ταξίδια

 

Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πολλά βίντεο με πλοία τα οποία, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των καπετάνιων και των πληρωμάτων τους, κατάφεραν να προσεγγίσουν δύσκολα λιμάνια, όπως της Κάσου, καθώς οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 8 Μποφόρ. Με δεδομένες την αξιοθαύμαστη αντοχή και ικανότητα καπετάνιων και πληρωμάτων, το ερώτημα που τίθεται για πολλοστή φορά είναι γιατί, κάτω από τόσο αντίξοες καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα λιμάνια, τα πλοία να ταξιδεύουν; Πότε ισχύει το «απαγορευτικό»; Τέτοιου είδους ταξίδια δεν είναι επικίνδυνα για τους επιβάτες και για το πλήρωμα; Ποιος αποφασίζει εάν το πλοίο θα αποπλεύσει;

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………

 

„Ψηφοφόρος

 

Το ΠΑΣΟΚ «έχει τελειώσει» και με «νεκραναστάσεις» δεν μπορεί να πάει μπροστά, εκτίμησε χθες ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Λογική η εκτίμηση, αν σκεφτεί κανείς ότι ο πρώην υπουργός είναι πλέον ψηφοφόρος και υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………..

 

„Να πληρώσει

 

Τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για καταβολή αποζημιώσεων στις προσφυγές για θέματα περιουσιών και αγνοουμένων της Κύπρου, γνωστές ως υποθέσεις Βαρνάβα και Ξενίδη-Αρέστη, επισημαίνει σε ψήφισμά της η Επιτροπή Υπουργών της Ευρώπης.Το ψήφισμα αποδοκιμάζει έντονα το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι τουρκικές αρχές δεν έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωσή τους να καταβάλουν τα ποσά που έχουν αποφασιστεί από το Δικαστήριο. Ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί επιπρόσθετη πίεση προς την Τουρκία και ότι δεν θα πρέπει το κεφάλαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα να ανοίξει εάν η Αγκυρα δεν πληρώσει τα 50 εκατ. που οφείλει.

 

Α.Φ.

 

…………………………………………

 

„Δίκτυα αλληλεγγύης

 

Βρέθηκαν στην κατειλημμένη ΕΡΤ όταν έπεσε το «μαύρο», στο Κερατσίνι όταν οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, στο υπουργείο Οικονομικών μαζί με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, στο Πέραμα, στο Δίστομο. Ακτιβιστές από τη Γερμανία και την Ελβετία επισκέπτονται για τρίτη συνεχή χρονιά την Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνιστικής πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, με έμφαση στους κοινωνικούς αγώνες των «από κάτω», χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ και τη διαμεσολάβηση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Απόψε στις 19.00 βρίσκονται στο Πολυτεχνείο, σε συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Να δημιουργήσουμε υπερεθνικά δίκτυα αλληλεγγύης», επιμένοντας ότι η διεθνοποίηση των αντιστάσεων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των «ειδικών».

 

Α.ΤΖ.

 

………………………………………….

 

„Ανδριάντας

 

Λύθηκαν, φαίνεται, τα προβλήματα του Δήμου της Αθήνας και έμεινε μόνο ο ανδριάντας. Ο λόγος για 24 βουλευτές της Ν.Δ., οι οποίοι με ερώτησή τους στη Βουλή ζητούν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους ένας χάλκινος ανδριάντας του Μ. Αλεξάνδρου, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού στον Δήμο Αθηναίων το 1993, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Οι βουλευτές προειδοποιούν με πατριωτικό στόμφο ότι «η εθνικιστική έξαρση των Σκοπίων γιγαντώνεται και οποιαδήποτε κωλυσιεργία είναι μη ανεκτή». Το εντυπωσιακότερο: ούτε ένας δεν εκλέγεται στην Α’ Αθήνας…

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top