Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Θρήνος στην κυβέρνηση γιατί πέθανε μόνο ένας πολίτης στις ατέλειωτες ουρές για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. «Γλίτωσαν 5.999.000 άλλοι. Με τόση ταλαιπωρία και δεν ψόφησαν, δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από δαύτους» ήταν η επωδός στις κυβερνητικές τάξεις.

 

Γι’ αυτό και ανέβαλαν τη συνάντησή τους Σαμαράς – Βενιζέλος. Επειδή στα προαπαιτούμενα της τρόικας ήταν τουλάχιστον τριψήφιος αριθμός φορολογούμενων που θα τέζαραν από αυτή τη θανατηφόρα διαδικασία.

 

Το ερώτημα και η έκπληξη είναι πώς δημιουργήθηκαν οι τεράστιες ουρές για τον ΕΝΦΙΑ που τόσο είχε δυσφημιστεί. Η αιτιολογία που κυριαρχεί είναι ότι οι Ελληνες δεν βγαίνουν έξω τώρα με την κρίση. Να πληρώσουν την Εφορία το αντιμετωπίζουν σαν έξοδο. Και βγαίνουν. Και μάλιστα συχνά.

 

Υπάρχουν κι αυτοί που θεωρούν ότι οι ουρές ήταν «τεχνητές». Δηλαδή αυτοί που κάθονταν με τις ώρες στις ουρές ήταν βαλτοί από την κυβέρνηση και γύριζαν από τη μία τράπεζα στην άλλη. Ηθελαν έτσι να δείξουν ότι οι Ελληνες είναι κατενθουσιασμένοι από τον ΕΝΦΙΑ και τρέχουν να πληρώσουν για να παρασύρουν και το 95% που ούτε πλησίαζε τράπεζα.

 

Πάρα πολύ μεγάλη η αναμονή. Μία νεαρή κυρία πήγε με το παιδάκι της στο καροτσάκι και όταν επιτέλους τελείωσε, η ημερομηνία του γάλατος είχε λήξει.

 

Και πολλοί επώνυμοι. Ο Πρετεντέρης πήγε το πρωί ξυρισμένος κόντρα και το βράδυ τον είδαμε στις ειδήσεις με γένια 13 ημερών. Η Hochtief στεκόταν στην ατέλειωτη ουρά μέχρι αργά το βράδυ στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για τα εκατοντάδες εκατομμύρια που χρωστάει στο Δημόσιο, αλλά πάλι δεν πρόλαβε να πληρώσει.

 

Τις ουρές επιθεώρησε και η τρόικα και μας έδωσε συγχαρητήρια για το πόσο μαλάκας λαός είμαστε. Την πάτησα κι εγώ. Από την ταλαιπωρία που τράβηξα, άνοιξα μετά σελίδα στο φέισμπουκ «Ημουν κι εγώ στην ουρά του ΕΝΦΙΑ» και έπιασα πάνω από 1.200.00 λάικ.

 

Τα δραματικά γεγονότα με τον ΕΝΦΙΑ μάς έκαναν να παραμελήσουμε άλλα μεγάλα θέματα. Πρώτοι πάλι πανευρωπαϊκά στην ανεργία με 27%! Εδώ ακόμα και ο Ολυμπιακός έπεσε από την πρώτη θέση, εμείς κρατάμε γερά.

 

Πήγε ειδοποίηση στον γιο να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ο πατέρας του, που όμως έχει πεθάνει. Στην Εφορία έμαθε ότι ο πατέρας του ζει και είναι μάλιστα άγαμος. Τυχερός είναι. Του δίνει 5.000.000 δολάρια το Χόλιγουντ για τα δικαιώματα της κωμωδίας.

 

Οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τον συνταξιούχο, διαπίστωσαν ότι δεν πέθανε. Απλώς εμφάνισε ΕΝΦΙΟφάνεια.

 

www.facebook.com/louketo

 

Scroll to top