02/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Είμαστε όλοι εφοπλιστές

      Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Τι βλακείες συνθήματα βγάζουν. «Είμαστε όλοι καθαρίστριες» και περιμένουν να ρίξουν έτσι την κυβέρνηση. Επρεπε ήδη να έχει κυκλοφορήσει το «Είμαστε όλοι εφοπλιστές» και θα ’πεφτε την άλλη ώρα ο θίασος, σε συμπαράσταση για την αναξιοπαθούσα τάξη.

 

Αν είσαι εφοπλιστής, με τη γνωστή πια τροπολογία πληρώνεις μόνο αν το θέλεις έκτακτη εισφορά, οικειθελώς. Οϊμέ, τι τραγωδία! Δεν αντέχεται αυτό!

 

Πήγα στην Εφορία και δήλωσα εφοπλιστής για να εμπίπτω στις διατάξεις να πληρώνω μόνο αν θέλω τους φόρους, αλλά δεν το δέχτηκαν. Με πέταξαν με τις κλοτσές.

 

Σωστή η τροπολογία. Κι ένας άστεγος ζει τουλάχιστον σε παγκάκι. Ενας εφοπλιστής όμως ζει πάνω σε καράβι. Ερμαιο των ανέμων και των καιρικών συνθηκών.

 

Ούτε η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τον εαυτό της. Γι’ αυτό ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης. Οι πιο επικίνδυνοι να μην την ψηφίσουν είναι οι Σαμαράς – Βενιζέλος που ξέρουν από πρώτο χέρι αυτά που έχουν διαπράξει.

 

Ουσιαστικά αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης είναι ερώτημα στους βουλευτές: «Θέλετε να διατηρήσετε τη βουλευτική αποζημίωση ή να τη χάσετε με τις εκλογές;». Εσείς τι θα ψηφίζατε;

 

Τον βουλευτικό μισθό τον λένε «αποζημίωση», για το κακό και τη ζημιά που προκαλούν.

 

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή το φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με κλείσιμο των εκδηλώσεων από Πίτσα Παπαδοπούλου και Γιώργο Μαργαρίτη. Φεστιβάλ νεολαίας είναι αυτό ή το «Στην υγειά μας, βρε παιδιά»;

 

Μπαράζ κυβερνητικών δηλώσεων που θα μείνουν στην Ιστορία.

 

1. Βούλτεψη: «Κοντά στους Ρομά μένουν άνθρωποι». Και κοντά στη Βούλτεψη μένουν άνθρωποι.

 

2. Γιακουμάτος: «Γίνονται αυτά», για τον νεκρό στην ουρά για να πληρώσει ΕΝΦΙΑ. Θεωρεί ότι η ζωή έχει ημερομηνία λήξης σαν το γάλα.

 

3. Κικίλιας δίνει υποσχέσεις στους Ρομά για μετακόμιση σε καλύτερες συνθήκες: «Εφτά Ρομά/ σ’ ένα δωμά». Εντάξει, δεν το είπε αυτό, θα το πει όμως σήμερα.

 

Είχαμε και την άδικη ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάλμε. Μας έσφαξε ο Ρώσος διαιτητής. Τι θα γίνει; Οργανωμένη συνωμοσία στην Ελλάδα κατά του Ολυμπιακού, οργανωμένη συνωμοσία στην Ευρώπη. Σε λίγο θα έχουμε οργανωμένη συνωμοσία κατά του Ολυμπιακού και στην Αφρική.

 

Πολύ κουρασμένοι φάνηκαν ο Μήτρογλου, ο Μανιάτης και ο Διαμαντάκος, οι μόνοι Ελληνες που έπαιξαν. Σαν να ήταν 10 ώρες στην ουρά να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

 

Ο Μαρινάκης δήλωσε για τις τελευταίες κακές εμφανίσεις της ομάδας ότι θα κάνει τον Ιανουάριο 32 μεταγραφές και θα δώσει δανεικούς 44 παίκτες.

 

Τραγική όλη η άμυνα του Ολυμπιακού και στα δύο γκολ. Τους έδωσε κιόλας ο Μαρινάκης δανεικούς στον Εργοτέλη.

 

Σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Τρίπολη ζουν οι πλούσιοι της Ελλάδας, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων! Ξέχασαν Φλώρινα, Διδυμότειχο, Καστελόριζο, Αταλάντη, Ζοφριά και Κάτω Παρτάλι.

 

Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα πράγματι είναι πλούσιοι. Εχουν κοιτάσματα κάρβουνου.

 

Για να συνέλθουν! Θα μας τρελάνουν εντελώς! Για να είναι οι πιο πλούσιοι στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, πρέπει να εισπράττουν αυτοί τα χρήματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Τους πέρασαν για εφοπλιστές. Τουλάχιστον θα πληρώνουν οικειοθελώς τους φόρους.

 

www.facebook.com/louketo

 

Scroll to top