03/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Δεν έχουν συλληφθεί όλοι για τον θάνατο του Κώστα»

Οπαδοί του Εθνικού βρέθηκαν ξανά στο Ηράκλειο για να καταγγείλουν πως υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκε στο γήπεδο του Ηροδότου.
      Pin It

ΚΡΗΤΗ Του Μάριου Διονέλλη

 

«Υπάρχουν άνθρωποι που συμμετείχαν στη δολοφονία του Κώστα Κατσούλη και είναι ακόμα έξω, μας βλέπουν και γελάνε» είπε χθες στην ανακρίτρια αλλά και στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος δύο εκ των οπαδών του Εθνικού που γλίτωσαν από τη δολοφονική επίθεση στο γήπεδο του Ηροδότου.

 

Οι δύο οπαδοί, ο 40χρονος Σταύρος Πόλης και η μνηστή του, βρέθηκαν και πάλι χθες στο Ηράκλειο για να καταγγείλουν πως δύο εκ των βασικών δραστών παραμένουν ασύλληπτοι.

 

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος τους, Πέτρος Μαντούβαλος, «οι δράστες αυτοί έχουν όνομα και επώνυμο και συμμετείχαν στον στενό πυρήνα των 7-8 ατόμων που εξαπέλυσαν τα χτυπήματα στους οπαδούς του Εθνικού.

 

Καταθέσαμε τα ονόματά τους στην ανακρίτρια και περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

 

Οι δύο μάρτυρες των επεισοδίων έκαναν λόγο για δολοφονική απόπειρα εις βάρος των οπαδών του Εθνικού. Ο 40χρονος, που τραυματίστηκε και ο ίδιος από την επίθεση, μίλησε για το ιδιαίτερο μένος προς τον Κώστα Κατσούλη και για ανθρώπους που τον χτυπούσαν επί ώρα, με σιδηρογροθιές στο κεφάλι.

 

«Ηθελαν να μας σκοτώσουν, ξέρανε πως δεν έχουμε καμία οδό διαφυγής, ενώ η αστυνομία ήταν απούσα. Χτύπησαν τον Κώστα πάρα πολλές φορές φορώντας στα χέρια τους σιδηρογροθιές. Τα αποτελέσματα της επίθεσης τα ξέρουμε όλοι. Οι υπόλοιποι γλιτώσαμε από θαύμα. Θυμάμαι τουλάχιστον 7 με 8 άτομα να πρωτοστατούν στα χτυπήματα εις βάρος μας» ανέφερε ο κ. Πόλης.

 

Προς το παρόν για τα επεισόδια έχουν συλληφθεί και κρατούνται 3 άτομα, ενώ σε ακόμα έναν οπαδό του Ηροδότου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι και έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

 

Οι κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί (πριν εκπνεύσει ο Κώστας Κατσούλης) ήταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, ενώ προφανώς το κατηγορητήριο αναμένεται να γίνει βαρύτερο μετά τον θάνατο του φιλάθλου του Εθνικού.

 

«Ηθελαν θύματα»

 

Πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο ονόματα υπόπτων, με βάση όσα έχει καταθέσει ο ένας εκ των τριών οπαδών του Ηροδότου που κρατούνται.

 

Ο 32χρονος, που αναζητούνταν και παραδόθηκε μόνος του στις αρχές, έχει υποδείξει ένα άτομο με το οποίο, όπως λέει, τον μπερδεύουν, αλλά και ακόμα έναν οπαδό που είχε ενεργό συμμετοχή στα επεισόδια.

 

Και τα δύο άτομα που κατονομάζει ο κρατούμενος παραμένουν ασύλληπτα χωρίς να τους έχουν καν ασκηθεί διώξεις, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει προς το παρόν αν είναι τα ίδια άτομα με αυτά που υπέδειξαν χθες στην ανακρίτρια οι οπαδοί του Εθνικού.

 

Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ζητά, όπως είναι φυσικό, και η οικογένεια του Κώστα Κατσούλη η οποία αναμένεται να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

 

Scroll to top