03/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

«Σιδερένια φυτά»

 

«Στη χώρα μου, με τη χλωρίδα των εξίμισι χιλιάδων και πλέον ειδών, περισσότερα από χίλια είναι ενδημικά, φύονται δηλαδή μόνο στην Ελλάδα» ανέφερε ο Μανώλης Γλέζος σε ερώτησή του προς τον υποψήφιο επίτροπο Φιλ Χόγκαν. Προσέθεσε ότι «κατ’ εντολή της Μέρκελ, μας έφεραν ένα ψεύτικο φυτό, με σιδερένιες ρίζες και γυάλινα άνθη: τα φωτοβολταϊκά. Γέμισε η Ελλάδα μ’ αυτό το σιδερένιο “φυτό”, που εκτόπισε καλλιέργειες οι οποίες μας εξασφάλιζαν ελαιόλαδο, οπωροκηπευτικά και σιτηρά». Ο αειθαλής ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε τον Φ. Χόγκαν τι θα κάνει για να επανέλθει η καλλιεργήσιμη γη της Ελλάδας στον προορισμό της. «Θα έρθετε να ξεριζώσουμε μαζί τα σιδερένια φυτά;» είπε.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

„Πάρτε θέση…

 

Να αποκαλύψει την «ατζέντα» της για Ασφαλιστικό, απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι Μαν. Γλέζος, Κ. Κούνεβα και Γ. Κατρούγκαλος, εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα που είναι σε εξέλιξη στην Αθήνα, ζητούν από τις Βρυξέλλες να επιβεβαιώσουν αν καλύπτουν τις νέες, καταστροφικές για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, απαιτήσεις της τριμερούς, αλλά και αν τις θεωρούν συμβατές τόσο με τη Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., όσο και με την ίδια την Ευρωπαϊκή Συνθήκη, η οποία ρητά εξαιρεί από τις νομοθετικές ευχέρειες των ευρωπαϊκών οργάνων παρεμβάσεις σε ζητήματα μισθών, εργασιακών σχέσεων και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Γ.Σμ.

 

………………………………………….

 

-Ερχονται αρχηγέ!

 

-Οι Τούρκοι, Πρόεδρε;

 

-Οχι, οι εκλογές!

 

…………………………………………..

 

„Κούβα – Βύρωνας

 

Μνήμες από τα νεανικά του χρόνια, οπότε τα φοιτητικά του δωμάτια κοσμούσαν σύμβολα της επανάστασης και των ηρώων της Κούβας, ξύπνησε στον δήμαρχο Βύρωνα, Ακη Κατωπόδη, η συνάντησή του με τον πρέσβη της λατινοαμερικάνικης χώρας, Οσβάλντο Μαρτίνες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Βύρωνα σε πολύ καλό κλίμα. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Κουβανό πρέσβη για την ιστορία της πόλης, το προσφυγικό παρελθόν, τους απελευθερωτικούς αγώνες κατά τον Μεσοπόλεμο και το πολιτικό της παρόν. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνεργασία σε κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα.

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………

 

„Περί προέδρων

 

«Πρόεδρε!» φώναξε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ προς την πλευρά όπου καθόταν σύσσωμη η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ κατά τη χθεσινή έναρξη του συνεδρίου της. Οπως ήταν λογικό, ο Φώτης Κουβέλης γύρισε να κοιτάξει ποιος τον φώναξε. Αλλά ο Νίκος Ανδρουλάκης με αμήχανο χαμόγελο απολογήθηκε: «Με συγχωρείτε, δεν εννοούσα εσάς, αλλά τον διπλανό σας». Ποιος καθόταν δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος; Ο γραμματέας Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Απλό χιούμορ και χαλαρή διάθεση; Το πιθανότερο, γιατί δεν φαίνεται να αμφισβητείται ο Φώτης Κουβέλης από τον νεαρό γραμματέα του κόμματος…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………..

 

„Φεστιβάλ

 

Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο αυταρχισμός θα «μπλεχτούν» με τη μουσική σήμερα στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται μέχρι την Κυριακή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (είσοδος από Ούλοφ Πάλμε). «Πρώτη φορά Αριστερά – Νεολαία και Τοπική Αυτοδιοίκηση» τιτλοφορείται η εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, ο Αρης Βασιλόπουλος, δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας, και ο Ακης Κατοπώδης, δήμαρχος Βύρωνα. Στις σκηνές του φεστιβάλ θα ανεβούν σήμερα οι Imam Baildi, οι Café Aman και οι Χειμερινοί Κολυμβητές.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

„Κανόνες

 

«Στενό μαρκάρισμα» δέχτηκε ο Δημήτρης Βίτσας από τους εκπροσώπους των κυβερνητικών κομμάτων. Δεν εννοούμε κάποια πίεση επί των πολιτικών επιχειρημάτων που ακούστηκαν κατά τους σύντομους χαιρετισμούς τους, αλλά τη διάταξη των στενών καθισμάτων στις πρώτες σειρές του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ. Αριστερά από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ καθόταν ο ομόλογός του στη Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος, και στα δεξιά του οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ. Το κλίμα πάντως μεταξύ τους ήταν ήρεμο, όπως επιβάλλουν άλλωστε οι κανόνες ευγενείας…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

 

„Ευτυχώς!

 

Συνελήφθη στον Βύρωνα άτομο που είχε στην κατοχή του χαρτιά και αριθμούς τηλεφώνου του δημοτικού συμβούλου Βαγγ. Μαρινάκη, με βάσιμες αστυνομικές υπόνοιες ότι ετοίμαζε χτύπημα εναντίον του. Ευτυχώς το άτομο αυτό δεν είχε μαζί του και DVD με αποσπάσματα από τις εκπομπές του Κ. Θωμαΐδη με τους διαλόγους της δικογραφίας για το ποδόσφαιρο, γιατί τότε η επόμενη επίσκεψη της Αντιτρομοκρατικής θα ήταν στα γραφεία του κ. Αλαφούζου.

 

Κ.Μ.

 

………………………………………….

 

„Ευθύβολο

 

«H λιτότητα είναι η απόλυτη καταστροφή της Ευρωζώνης. Η Μέρκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες της λιτότητας αρνούνται να δουν την πραγματικότητα… Η Γερμανία πιέζει τα κράτη να ακολουθήσουν πολιτικές που συρρικνώνουν τις οικονομίες και τη δημοκρατία τους. Οταν οι πολίτες ζητούν αλλαγή πολιτικής, οι κυβερνήσεις τους απαντούν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι, καθώς τα μέτρα έχουν επιβληθεί απέξω [...] Είναι ανοησία αυτό που λέγεται, ότι η μείωση των φόρων θα φέρει επενδύσεις. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η ζήτηση. Κι όμως, οι θιασώτες της λιτότητας σημειώνουν πως οι οικονομίες δεν καταρρέουν, άρα η λιτότητα πέτυχε. Αν είναι αλήθεια αυτό, τότε ο πιο γρήγορος τρόπος για να πέσει κανείς, είναι να πηδήξει από έναν γκρεμό»! Ποιος το λέει; Ο νομπελίστας Οικονομίας Τζότζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του στην «Γκάρντιαν».

 

Γ.Τσ.

 

………………………………………….

 

„Σχολή της Χάλκης

 

Δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας («Χουριέτ», «Σαμπάχ», «Ζαμάν», «Ταράφ»), επισκέφθηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μειονοτικοί Πολίτες-Ισότιμοι Πολίτες». Τους εκπροσώπους των ΜΜΕ καλωσόρισε ο ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής, μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται για τη μέρα που θα επαναλειτουργήσει κανονικά η σχολή. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα για το άνοιγμα της Σχολής, αλλά ότι είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης.

 

Κ.Π.

 

…………………………………………

 

„Καράβια και φιλότιμο

 

Οι Ελληνες εφοπλιστές χτίζουν τα καράβια τους στην Απω Ανατολή και αλλάζουν τις σημαίες στα πλοία τους. Την ίδια στιγμή, το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο κυκλοφορεί ανενόχλητο αφήνοντας μόλυνση στην Ελλάδα και τεράστια κέρδη σε όσους το διαχειρίζονται. Εντύπωση όμως προκάλεσε το ότι αφού έγινε η ψηφοφορία για τον εφοπλιστικό εθελοντισμό, αμέσως μετά ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με την Ενωση Εφοπλιστών για να συζητήσουν το θέμα της ναυτικής ιδιωτικής εκπαίδευσης, που επίσης θέλουν να επιβάλουν οι εφοπλιστές. Μέχρι και οι έως τώρα θερμοί συμπαραστάτες τους τής Χρυσής Αυγής -εκ του ασφαλούς βέβαια- καταψήφισαν την κατάπτυστη τροπολογία, οι αχάριστοι. Οσο για τη φορολογική αυτή ασυδοσία, σίγουρα φταίει η… Μέρκελ!

 

Α.Ψ.

 

………………………………………….

 

„Οχι Πόντιος Πιλάτος

 

Να μην υπογράψει την προγραμματική σύμβαση ύψους 20 εκατ. ευρώ για το γήπεδο της ΑΕΚ καλεί την περιφερειάρχη Αττικής το Συντονιστικό Κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών. Ενδεχόμενη υπογραφή της «θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με το κοινό συμφέρον του λαού της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας» επισημαίνεται σε ανοιχτή επιστολή προς τη Ρένα Δούρου. Αναφερόμενοι στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μπλοκάρει τη σύμβαση για το γήπεδο στη Λεωφόρο, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι η περιφερειακή αρχή οφείλει να παρέμβει υπέρ της εν λόγω απόφασης σε ενδεχόμενη προσφυγή της «πλευράς Αλαφούζου».«Τυχόν στάση Πόντιου Πιλάτου θα ερμηνευτεί ως στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της κοινωνίας» προσθέτουν.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top