06/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… ενός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Διαψεύσεις άνευ ουσίας

 

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Θεόδωρος Φορτσάκης εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τις παραιτήσεις άλλων μελών του Ε.Σ. πλην αυτής του Ανδρέα Χ. Ζούλα. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο κ. Φορτσάκης «διευκρινίζει ότι ουδέποτε κατέθεσαν παραίτηση τα μέλη του, κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη και κύριος Σίμος Σιμόπουλος. Ως εκ τούτου και βάσει των προβλεπομένων από τον νόμο 4173/2013 (άρθρο 8, παρ. 8) το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ λειτουργεί νόμιμα υπό την παρούσα σύνθεσή του». Για τον κ. Σιμόπουλο ο κ. Φορτσάκης καλό θα ήταν να το ξανασκεφθεί, καθώς η παραίτησή του απλά δεν έχει γίνει αποδεκτή εδώ και περίπου έναν χρόνο. Και το Ε.Σ. της ΝΕΡΙΤ μπορεί τυπικά να λειτουργεί, ουσιαστικά όμως η όλη προσπάθεια έχει τιναχθεί στον «αέρα», γι’ αυτό και τα εναπομείναντα μέλη πρέπει, αν μη τι άλλο, να επανεξετάσουν τη στάση τους.

 

Ο Μεϊμάρης στο Δ.Σ. του ΙΙΤΕ

 

Για πρώτη φορά Ελληνας καθηγητής του ΕΚΠΑ στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου για τις Τεχνολογίες 
της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση της UNESCO. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για τη χώρα μας ο ορισμός από τη Γενική Διεύθυνση της UNESCO του καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, Μιχάλη Μεϊμάρη, στο διοικητικό συμβούλιο του Ινστιτούτου για τις Τεχνολογίες της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση της UNESCO (UNESCO Institute for Information Technologies in Education – IITE). Μεταξύ των 194 χωρών που μετέχουν στην UNESCO, η Ελλάδα κατόρθωσε με βάση το κύρος του καθηγητή Μιχ. Μεϊμάρη να εκπροσωπείται στο ενδεκαμελές αυτό όργανο, στο οποίο ποτέ μέχρι τώρα δεν μετείχε.

 

Πρεμιέρες με «μουρμούρα»

 

Το δικό τους ξεκίνημα κάνουν σήμερα στην απογευματινή ζώνη του ALPHA Γιώργος Λιανός, Μπέτυ Μαγγίρα, Κατερίνα Καινούργιου και Αλέκα Καμηλά. «Ολα παίζουν» αναφωνούν από σήμερα και κάθε μέρα στις 16.00. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του καναλιού της Κάντζας, «οι τέσσερις συνωμότες και συμπαρουσιαστές θα ανταλλάσσουν σκέψεις και απόψεις με αφορμές από την ειδησεογραφία, θα συνομιλούν με τους εκλεκτούς καλεσμένους τους και θα δίνουν τον λόγο στους τηλεθεατές κάνοντας χρήση όλων των μέσων, παλιών και νέων». Σήμερα όμως επιστρέφει με νέα επεισόδια και η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» (21.00) με τους Αντώνη Αντωνίου, Ελένη Κοκκίδου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και Πάνο Βλάχο. Το σενάριο της επιτυχημένης κωμικής σειράς, που έρχεται με φόρα από πέρυσι, υπογράφουν οι: Ελενα Σολωμού, Κωνσταντίνα Γιαχαλή, Παναγιώτης Χριστόπουλος και Αγγελος Χασάπογλου, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στους Αντώνη Αγγελόπουλο και Διονύση Φερεντίνο. Και αμέσως μετά, στις 21.45 έρχεται η «Ελληνοφρένεια» που κάνει πρεμιέρα και θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα.

 

 

Scroll to top