07/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Αιδώς

 

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, λέει η παροιμία, την οποία σκοπίμως αγνοούν τα στελέχη της συγκυβέρνησης. Αν την είχαν υπόψη τους, δεν θα αποθρασύνονταν να μιλήσουν για αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να νοικοκυρέψει το μαγαζί του (λόγω απειλής απεργίας των ηχοληπτών στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», που ανεστάλη μετά από συμφωνία καταβολής των οφειλομένων) και να συμπεράνουν ως εκ τούτου ότι θα αποτύχει να νοικοκυρέψει και τη χώρα. Γιατί αποτελεί θράσος, εκτός από απόπειρα εκμετάλλευσης, να κάνουν λόγο για νοικοκυροσύνη, το ΠΑΣΟΚ, που έχει μαύρη τρύπα 114 εκατ. ευρώ, αρνείται να δώσει το πόρισμα των ελεγκτών στη δημοσιότητα, έχει απολύσει δεκάδες εργαζομένους του (και με άλλους τόσους βρίσκεται στα δικαστήρια), αλλά και η Ν.Δ. με χρέη πάνω από 130 εκατ. ευρώ. Αιδώς, Αργείοι…

 

Κ.Π.

 

………………………………………………

 

„Το «ράντισμα»

 

Τον σταυρό που κρατούσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη χθεσινή τελετή αγιασμού στη Βουλή, τον ασπάστηκε πρώτος ο Αντ. Σαμαράς. Ακολούθησαν οι Β. Βενιζέλος και Π. Καμμένος, ο οποίος σηκώθηκε από τα πίσω έδρανα και ήρθε μπροστά, αστειευόμενος για λίγο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας αρκέστηκε απλά στο «ράντισμα» από τον βρεγμένο βασιλικό. Από το ΚΚΕ η μόνη που φίλησε τον σταυρό ήταν η Λιάνα Κανέλλη, ενώ ο κ. Ιερώνυμος δεν πλησίασε τα έδρανα της Χρυσής Αυγής, ενώ ούτε οι εναπομείναντες βουλευτές της προσέγγισαν τον αρχιεπίσκοπο.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………

 

„Καφέδες

 

Μπορεί τους καφέδες χθες στο καφενείο της Βουλής να τους κερνούσε ο γραμματέας της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας, Θανάσης Μπούρας, όμως σημειώθηκε και ένα «ατύχημα». Ο «γαλλικός» που έπινε ο πρωθυπουργός, λόγω μιας απότομης κίνησης, χύθηκε, με τους παριστάμενους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο και Γιάννη Μιχελάκη να υπενθυμίζουν τη γνωστή λαϊκή ρήση ότι «θα πάρεις λεφτά». Και εκεί που το μυαλό όλων πήγε σε νέα φορολογική αφαίμαξη εισοδημάτων και περιουσιών, ο κ. Χαρακόπουλος είπε στον Αντ. Σαμαρά: «Πρόεδρε, θα πάρουμε λεφτά, άρα μάλλον θα πάει καλά η διαπραγμάτευση».

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………….

 

„Διαγκωνισμός

 

Ευθεία επίθεση στο Ποτάμι εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ. Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος, με αφορμή επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στον Αγιο Παντελεήμονα και την τοποθέτησή του σχετικά με το μεταναστευτικό, καταλόγισε στο Ποτάμι «ακροδεξιές θέσεις», διακρίνοντας παράλληλα στις απόψεις των στελεχών του, αντί για λύσεις, «λόγια που καλύπτουν τις ανάγκες διαφορετικών κάθε φορά ακροατηρίων». Ως προς τη γενικολογία του νεοσύστατου πολιτικού φορέα, μάλλον έχει δίκιο η Χαριλάου Τρικούπη. Ωστόσο, δεν παραβλέπουμε ως αιτία για τη σκληρή γλώσσα της ανακοίνωσης τον διαγκωνισμό για την πρωτοκαθεδρία στον χώρο του άλλοτε ισχυρού πολιτικού κέντρου που κάποτε «έβγαζε» κυβερνήσεις.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………….

 

„Λιποθυμίες

 

Μέχρι και λιποθυμίες σημειώθηκαν χθες στη Βουλή μετά την ξαφνική εμφάνιση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην αίθουσα της Ολομέλειας έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού, μία εργαζόμενη της Βουλής, που στεκόταν μπροστά από τα έδρανα των επισήμων, λιποθύμησε. Αμέσως έτρεξαν κοντά της για τις πρώτες βοήθειες ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και γιατρός στο επάγγελμα Βασίλης Κικίλιας και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής και φαρμακοποιός Γιώργος Καλαντζής. Η κοπέλα συνήλθε σύντομα και το επεισόδιο είχε αίσιο τέλος.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………..

 

„Επέτειος

 

Με αρκετές παρουσίες από την ελληνική πολιτική σκηνή γιορτάστηκε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, η επανένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία. Στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης και Π. Πικραμμένος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, οι πρώην υπουργοί Τ. Γιαννίτσης και Κ. Χατζηδάκης. Μετά την ομιλία του Γερμανού πρέσβη, δρα Πέτερ Σόοφ, ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης από τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια. Για λίγη ώρα και με αρκετή διακριτικότητα προσήλθε στην εκδήλωση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………….

 

„Κριτική

 

Δεν έχει, όπως λέει, καμιά διάθεση να ασκήσει αυστηρή κριτική στη νέα περιφερειακή αρχή από τον πρώτο μήνα ανάληψης ευθυνών, ωστόσο, ο Γιάννης Σγουρός κατηγορεί τη Ρένα Δούρου ότι καλεί τους δημάρχους σε ένα «ραντεβού στα… τυφλά», με αφορμή την επιστολή της για το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων. «Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει μελέτη; Ας μας τα παρουσιάσει», λέει, συμπληρώνοντας ότι «το να ασκείς διοίκηση σημαίνει να καταθέτεις προτάσεις, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες και όχι να αραδιάζεις σε μια κόλλα χαρτί σκόρπιες και ανερμάτιστες σκέψεις». Το ενδεχόμενο πάντως να μετατραπεί η Αττική σε «Νάπολη των Βαλκανίων», θυμόμαστε περισσότερους να το συνδέουν με τις δικές του «φαραωνικές» επιλογές.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………….

 

„Ερωτήματα

 

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και συμβουλές στους οδηγούς περιέχει η ανακοίνωση της «Εγνατία Οδός» μετά το φοβερό δυστύχημα. Για το πάπλωμα, κουβέντα! Δηλαδή, για την ελλιπή σήμανση των έργων, για τα προληπτικά μέτρα που όφειλε να πάρει ο εργολάβος, τσιμουδιά. Επτά αμείλικτα ερωτήματα διατυπώνει το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών, βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών ακόμα και τα συναρμόδια υπουργεία, θυμίζοντας ότι σε όλη την Ευρώπη απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στις εθνικές οδούς τα Σαββατοκύριακα. Ποιος θα ασχοληθεί με όλα αυτά; Κανένας! Αφού ο ένοχος έχει βρεθεί. Είναι ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας…

 

Ε.Γκρ.

 

………………………………………….

 

„Ελληνικό

 

Το «πάγωμα» που επέβαλε το Ελεγκτικό Συνέδριο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Developement φέρνει στην Ευρωβουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης, καθώς ο διαγωνισμός για την πώληση του Ελληνικού παραβιάζει «τις αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού», ενώ τίθενται και ερωτηματικά για την αδειοδότηση δημιουργίας καζίνου στην περιοχή. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτηση που κατέθεσε ζητάει να μάθει σε ποιο στάδιο έχουν φτάσει οι έρευνες της συμφωνίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς, επίσης, αν θεωρεί «ότι η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού παραβιάζει διατάξεις του κοινοτικού δικαίου».

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………….

 

„Μεγαλομέτοχοι

 

Τον πρώην πρόεδρο της Deutsche Bank, δρα Τζόζεφ Ακερμαν, προτείνουν ως μη εκτελεστικό πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου οι νέοι μεγαλομέτοχοί της, Ουίλμπουρ Ρος και η εταιρεία Τάιρους Κάπιταλ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, στόχος είναι να προστεθεί εξειδικευμένη χρηματοοικονομική γνώση και καλύτερη εκπροσώπηση των μετόχων στη διοίκηση της τράπεζας. Η πρόταση θα εξεταστεί από την ετήσια Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου στις 20 Νοεμβρίου. Η πρόταση αφήνει έξω τα εννέα από τα 13 υφιστάμενα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου, περιλαμβανομένου του προέδρου, Κρίστη Χασάπη…

 

Κ.Π.

 

…………………………………………

 

„Λωρίδα της Γάζας

 

Την απρόσκοπτη είσοδο της αναπτυξιακής βοήθειας στη Γάζα αιτείται η διεθνής αναπτυξιακή οργάνωση ActionAid, εν όψει της Συνάντησης Δωρητριών Χωρών στο Κάιρο στις 12 Οκτωβρίου για την ανοικοδόμηση της Γάζας. Γι’ αυτό τον λόγο απέστειλε χθες ανοιχτή επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μήπως και πράξει τα δέοντα. Αλλωστε η Ε.Ε., ως ο μεγαλύτερος δωρητής οικονομικής βοήθειας της Παλαιστίνης και μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Ισραήλ , δύναται να πιέσει για να σταματήσει ο κύκλος της βίας, κάτι που κατά την οργάνωση προϋποθέτει την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας και τον τερματισμό των παράνομων εποικισμών στα παλαιστινιακά εδάφη. Θα εισακουστούν, άραγε;

 

ΙΩ.Σ.

 

………………………………………….

 

„Σχέδιο δολοφονίας

 

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» σχετικά με το σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου από τη χούντα και την αρθρογραφία του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μέσω της οποίας υπερθεμάτιζε για την υλοποίησή του κάνοντας λόγο για «χαμένη ευκαιρία». «Ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει η ναζιστική χουντική Ακροδεξιά το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου και φαντασιώνεται τις εξελίξεις αν ο μεγάλος ηγέτης που άλλαξε τη μοίρα του λαού μας, στέριωσε την ισοπολιτεία και κατοχύρωσε την εθνική συμφιλίωση, είχε δολοφονηθεί. Οι μικροί και ασήμαντοι κασιδιάρηδες δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία που θα τους αποβάλει και πάλι», ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη σε ανακοίνωσή της.

 

Δ.Κ.

 

Scroll to top