08/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Πωλείται κρατικό πρακτορείο ειδήσεων

 

Μέχρι τις 2 Νοεμβρίου η σερβική κυβέρνηση έχει καλέσει όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις προσφορές τους, καθώς προχωρά στην ιδιωτικοποίηση το κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Τανγιούγκ. Για την πώλησή του δεν υπάρχει ελάχιστο ποσό και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως και την 1/7/2015, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι κρατικές υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Σερβία. Το πρακτορείο ιδρύθηκε από κομμουνιστές αντάρτες το 1943, όταν η Γιουγκοσλαβία ήταν υπό γερμανική κατοχή. Στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ήταν από τα κορυφαία πρακτορεία. Η πρόσφατη οικονομική ύφεση στη Σερβία οδήγησε σε συρρίκνωση το Τανγιούγκ και τώρα πλέον στην ιδιωτικοποίησή του, κάτι που συμβαίνει και με άλλα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στη γειτονική χώρα. Δεν πιστεύω να ανοίξει η… όρεξη κάποιων εγχώριων εγκεφάλων και να ετοιμάσουν κάτι παρόμοιο για το δικό μας Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων…

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ

 

Στα χέρια της τριμελούς επιτροπής έφτασαν οι φάκελοι των υποψηφίων για τις θέσεις του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ. Συνολικά 14 άτομα προκρίθηκαν για τη θέση του προέδρου και 57 για τα τέσσερα μέλη του Δ.Σ. Την τριμελή επιτροπή αποτελούν οι πρόεδροι του ΕΣΡ, του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η τελική απόφαση δεν θα είναι δική τους όμως, αυτοί οι τρεις απλώς θα γνωμοδοτήσουν. Για τον διορισμό του προέδρου και των μελών θα αποφασίσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με απλή πλειοψηφία. Το κυβερνών κόμμα δηλαδή. Τόση ανεξαρτησία. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό άλλαξε το καλοκαίρι με την επίμαχη τροπολογία του Αυγούστου.

Δύο πρεμιέρες

 

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου παρουσιάζει απόψε στο ΜEGA (21.00) το «The music school» που θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη και Κυριακή. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τάλεντ σόου με πρωταγωνιστές 16 παιδιά που θα διεκδικήσουν μια υποτροφία διετούς φοίτησης στο Ωδείο Αθηνών. Δάσκαλοί τους οι Βαγγέλης Γερμανός, Ευρυδίκη, Demy και Γιώργος Θεοφάνους. Κανένα παιδί δεν αποχωρεί αλλά κάθε φορά ένα θα κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου της βραδιάς. Πρεμιέρα όμως έχει και ο ALPHA, καθώς ο Νίκος Μάνεσης επιστρέφει για τρίτη σεζόν με τα «60’ Ελλάδα» στις 23.45. Πρώτος σταθμός της εκπομπής η Μήλος, λίγο μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, με τους κατοίκους του νησιού να «κάνουν ταμείο» ενόψει του χειμώνα της απομόνωσης.

Πρόταση απαγόρευσης

 

Τη «γενική απαγόρευση της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων διά των ραδιοτηλεοπτικών μέσων» ζητάει με εισήγησή της στον υπουργό Οικονομικών η ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων). Επικαλείται δε «επιτακτικούς λόγους γενικού συμφέροντος» ώστε να προστατευτούν ιδίως οι «ανήλικοι και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού από τον εθισμό στα τυχερά παίγνια, την κατασπατάληση χρημάτων και τα εγκλήματα που συνδέονται με τα παίγνια αυτά».

 

 

 

Scroll to top