09/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ναζί και Σύνταγμα

 

Διαμαρτύρονται και μηνύουν τον εισαγγελέα των φυλακών ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι φερόμενοι ως συνεργοί του επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά τους να μετάσχουν στη συζήτηση της Βουλής. Ατυχής συγκυρία. Μόλις προχθές δημοσιεύσαμε στον ιστότοπο της «Εφ.Συν.» το βίντεο με τον Αρχηγό της ναζιστικής ομάδας να λέει ότι σκοπός τους είναι «να μπουν στη Βουλή για να τη διαλύσουν» και να επαίρεται που δεν ορκίστηκε να φυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους (http://archive.efsyn.gr/?p=241342). Πάει πολύ, λοιπόν, να επικαλούνται ο ίδιος κι η ομάδα του «κατάλυση του Συντάγματος», όπως εύστοχα αναφέρθηκε στο χτεσινοβραδινό δελτίο του Alpha, που αναμετέδωσε το αποκαλυπτικό βίντεο.

 

Δ.Ψ.

 

……………………………………….

 

„Μονόλογος

 

Χθες, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έγινε κατά το κοινώς λεγόμενο «της μουρλής». Οι επιθέσεις που δέχτηκε ο Ευάγγ. Βενιζέλος από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων, αφού οι φράσεις που ακούστηκαν κατά την τρίωρης διάρκειας συνεδρίαση υπερέβαιναν την κριτική και έφταναν στο όριο της πολιτικής απαξίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μόνο το MEGAλο κανάλι δεν άκουσε, δεν είδε τι έγινε και αρκέστηκε να δείξει έναν δίλεπτο μονόλογο (μονοπλάνο) του Ευάγγ. Βενιζέλου… Αξιοι. Και μετά απορούν γιατί δεν τους βλέπει ο κόσμος!

 

Κ.Π.

 

……………………………………….

 

„Κοστολόγηση

 

Νέο ρόλο φαίνεται να επιφυλάσσουν οι κυβερνώντες για το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, οι εκθέσεις του οποίου σχεδόν κάθε φορά αποδομούν την περιβόητη «επιτυχημένη ιστορία» της κυβέρνησης. Ο στόχος τώρα είναι να αναγκάσουν το Γραφείο να εμπλακεί στην επικείμενη προεκλογική μάχη, κοστολογώντας τις εξαγγελίες και τα προγράμματα των κομμάτων. «Πολύ σοβαρή και ουσιαστική» χαρακτήρισε χθες την άποψη αυτή ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ παρόμοια θέση είχαν εκφράσει προ μηνών στη Βουλή (βλ. «Εφ.Συν.», 25.6.2014) τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας όσο και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………..

 

„Ασφαλιστικό

 

Στο τέλος του μήνα η ελληνική κυβέρνηση θα παρουσιάσει στην τρόικα τη μελέτη για την κατάσταση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια, το επιτελείο του κ. Βρούτση θα τους πει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χάσει από την αρχή της κρίσης το 40% των εσόδων τους (λόγω ανεργίας, μαύρης εργασίας και εισφοροκλοπής), ότι το έλλειμμα στο ταμειακό ισοζύγιο των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης θα διαμορφωθεί φέτος σε 1,184 δισ. ευρώ και ότι οι δαπάνες (συντάξεις και περίθαλψη) αντιπροσωπεύουν το 15% του ΑΕΠ. Και οι τροϊκανοί, όπως είναι… φυσικό μετά απ’ αυτά τα άσχημα δεδομένα, θα διατάξουν, κάνοντας την καρδιά τους πέτρα, να προχωρήσουν οι νέες «μεταρρυθμίσεις», που προφανώς δεν θα λέγονται «μνημόνια».

 

Δ.Τ.

 

……………………………………….

 

„«Ελάτε να αναμετρηθούμε»

 

Απάντηση σε όσους αποδίδουν τα βέλη που εκτόξευσε προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο στον σκληρό εκλογικό ανταγωνισμό της Β’ Αθηνών έδωσε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- ευχήθηκε να έρθουν όλοι στην ίδια περιφέρεια «για να αναμετρηθούμε». Ο φερόμενος ως αντίπαλός του στο κόμμα και στη Β’ Αθηνών Ανδρέας Λοβέρδος παρέμεινε σιωπηλός στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, είναι ωστόσο γνωστό ότι πορεύεται χέρι χέρι με τον κ. Βενιζέλο.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………..

 

„Αστυνομία

 

Από τις πιο αστυνομοκρατούμενες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ. Αναλογούν 452 αστυνομικοί ανά 100.000 κατοίκους. Η Βρετανία και η Γερμανία τρώνε τη σκόνη μας, με 307 και 296 αντίστοιχα. Οι σκανδιναβικές χώρες, σχεδόν υπανάπτυκτες: 222 η Νορβηγία, 143 η Φινλανδία. Οι σχολικές τάξεις μπορεί να μη διαθέτουν το απαραίτητο δυναμικό, αλλά οι δυνάμεις της τάξης αυξάνονται και πληθύνονται…

 

Ε.Γ.

 

……………………………………….

 

„Υφεση

 

Τη μεγαλύτερη βιομηχανική ύφεση (-4%) μετά το 2009 ζει η Γερμανία. Οι παραγγελίες μειώνονται, καθώς μετά το «κραχ» του 2009 οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και οι «αναπτυσσόμενες» και «αναδυόμενες» οικονομίες έχουν απολέσει την αγοραστική τους δύναμη. Ο πειρασμός των Γερμανών μονεταριστών και της κ. Μέρκελ μεγαλώνει και έτσι έρχεται πιο κοντά η γενίκευση της πολιτικής της «εσωτερικής υποτίμησης» (και της λιτότητας) σε όλη τη ζώνη του ευρώ, ώστε να μειωθεί η αξία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου, μήπως και ξαναανοίξουν οι περιφερειακές, ευρωπαϊκές και ξένες αγορές για τη γερμανική βιομηχανία.

 

Δ.Τ.

 

………………………………………

 

„Διαβήματα

 

Αντέδρασε χθες η Τουρκία, καλώντας τον Ελληνα πρέσβη στην Αγκυρα Κυριάκο Λουκάκη στο υπουργείο Εξωτερικών. Εγινε δεκτός από τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Μουχτάρ Γκιουν, μία μέρα μετά την κλήση του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς στο ΥΠΕΞ, σχετικά με την τουρκική οδηγία περί ερευνών σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ. «Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αναστάσιος Μητσιάλης προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας για την έκδοση της παράνομης τουρκικής οδηγίας NAVTEX για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή» ανέφερε ανακοίνωση από τη Βασ. Σοφίας.

 

Τ.Τ.

 

……………………………………….

 

„Παυλοπέτρι

 

Tον κίνδυνο να καταστραφεί η αρχαιότερη βυθισμένη πολιτεία στον κόσμο, το Παυλοπέτρι που βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο και τη Νεάπολη, επισημαίνει το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας. Αναφέρει πως «κινδυνεύει να καταστραφεί, εάν δεν καταστρέφεται καθημερινά, ακριβώς λόγω της παράνομης αγκυροβολίας των πλοίων και των εργασιών που διενεργούνται εκεί. Να τερματιστεί η παράνομη αγκυροβολία πλοίων». Ο δήμαρχος Κυθήρων Ε. Χαρχαλάκης με επιστολή του προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας ζητά να μη γίνεται «καμία αγκυροβολία στον όρμο για οποιονδήποτε λόγο». Ποιος έχει συμφέρον από μια τέτοια πολιτισμική καταστροφή;

 

Π.Γεωρ.

 

………………………………………..

 

„Επιμονή

 

Επιμένει ο υπουργός Ναυτιλίας ότι η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή και μετέτρεψε την υποχρεωτική φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών σε εθελοντική «βελτιώνει το καθεστώς της οικειοθελούς συνεισφοράς της ναυτιλιακής οικογένειας, προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο το νομικό καθεστώς που απορρέει από το Σύνταγμα και κατέστησε την ελληνική ναυτιλία πρωταθλήτρια διεθνώς». Εάν είναι έτσι όπως λέει ο Μ. Βαρβιτσιώτης, τότε γιατί αυτά τα «μπρος-πίσω»; Αρχικά η φορολόγηση έγινε εθελοντική, στη συνέχεια με νόμο υποχρεωτική και τώρα με άλλο νόμο ξανά εθελοντική.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

………………………………………

 

„Συνάντηση «SOS»

 

Συναντήθηκαν στον απόηχο των τροχαίων δυστυχημάτων των τελευταίων ημερών το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» με την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Ο Σύλλογος τόνισε την άμεση αναγκαιότητα να γίνουν ενέργειες από την Περιφερειακή Αρχή ώστε να αντιμετωπιστεί το διαρκές έγκλημα που στοιχίζει ζωές και αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου, ειδικά στους νέους. Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στις 16/11, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, και σειράς δράσεων που θα εφαρμοστούν από την Περιφέρεια ώστε οι εξαγγελίες της να υλοποιηθούν. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την Περιφέρεια, συμφώνησαν ότι η οδική ασφάλεια πρέπει να παραμείνει υπόθεση των δημόσιων φορέων και να μην εκχωρηθεί σε ιδιώτες, ειδικά σε μια χώρα «πρωταθλητή» στα τροχαία.

 

Α.Ψ.

 

………………………………………

 

„Τα πρόστιμα

 

Το φάντασμα του τέως γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εμφανίστηκε χθες στη Βουλή, την ώρα που ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης κατήγγελλε από το βήμα της Ολομέλειας ότι εφοπλιστές και εκδότες ακυρώνουν πρόστιμα με ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που πρόσκεινται στη συμπολίτευση, είχε ζητηθεί από τον κ. Θεοχάρη να «ρυθμιστούν» τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες ανήκουν σε ομίλους με μέσα ενημέρωσης και άλλες δραστηριότητες, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε και τελικά αντικαταστάθηκε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για άσχετη αφορμή. Το ζήτημα τελικά «έκλεισε» με τροπολογία στη Βουλή, η οποία πέρασε με τη δεύτερη φορά και αφού κάμφθηκαν κάποιες αντιρρήσεις που είχε αρχικά το ΠΑΣΟΚ.

 

Χ.ΙΩ.

 

Scroll to top