10/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Ταμήλος και το σκάκι

      Pin It

Του Λάκη Μπέλλου

 

Ο Σαμαράς, γνωστός γαύρος, έχυσε πάλι τον καφέ πάνω του για την απίστευτη ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στα τελευταία δευτερόλεπτα.

 

Στο τρίποντο του Διαμαντίδη, έξι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, που σούταρε από τη Βουλή και έβαλε καλάθι στο ΟΑΚΑ, έγινε το κακό.

 

«Γούρι» φώναξαν οι γλύπτες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Η Βούλτεψη μόνο, ψύχραιμη, γύρισε το φλιτζάνι και του είπε και πάλι τη μοίρα: «Δρόμο μεγάλο βλέπω και κάποιον Βορίδη» ήταν η πρόβλεψη.

 

Ο πρωθυπουργός πήγε λοιπόν στη Βουλή, αλλά επειδή είχε πολύ καιρό να πάει, δεν τον αναγνώρισαν και δεν του επέτρεπαν την είσοδο. Πήγε ο Μεϊμαράκης και τον έβαλε υπ’ ευθύνη του μέσα. Εβγαλε και σέλφι στο έδρανο να θυμάται τη στιγμή.

 

Πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας είναι τώρα η Ελλάδα, είπε στην ομιλία του ο Γκίκας Χαρδούβελης. Αν βλέπατε την αντίδραση της Αννας Καραμανλή, θα καταλαβαίνατε.

 

Η σταθερότητα Χαρδούβελη έγκειται στο ότι 1.500.000 πολίτες μένουν σταθερά άνεργοι.

 

Με τον Χαρδούβελη δεν φοβάσαι τους φόρους, αλλά τις φοροελαφρύνσεις.

 

Εχουμε ριζικές ανατροπές στο γκάλοπ που θα δημοσιεύσει αύριο η «Εφ.Συν.». Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Βορίδης.

 

Γίνεται ένα μεγάλο λάθος. Δεν τηλεφωνούν εφοπλιστές και επιχειρηματίες στον Σαμαρά ζητώντας χατίρια. Ο Σαμαράς τούς παίρνει τηλέφωνο.

 

Μπράβο του. Ο Βενιζέλος μίλησε για επιχειρηματίες με τα λεφτά στο εξωτερικό και τις ζημιές στην Ελλάδα. Εχει και τα ονόματα, αλλά σε στικάκι.

 

Στο τραπέζι των υποψηφίων του μεγάρου Μαξίμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Δεν θα δεχτεί όμως γιατί τώρα έχει μεγαλύτερη προβολή από το Μέγκα. Διαμαρτυρήθηκαν επίσης οι Σφίγγες για την υποψηφιότητα αυτή.

 

Στον κώδικα συμπεριφοράς του καλού χρυσαυγίτη αναφέρεται πως δεν μπορεί μετά από 100 σφαγές στο γόνατο να ακούνε καψουροτράγουδα. Και τι να ακούνε; Το «Μινόρε της σφαγής της Χρυσής Αυγής» ή ψαλμούς με τον Γαϊτάνο να συγχωρεθούνε;

 

Εννοείται ότι διακόπηκε η συνεδρίαση στα τελευταία γκραν γκινιόλ δευτερόλεπτα του μπάσκετ. Ολοι στο καφενείο. Εμεινε μόνο ο Ταμήλος και ασχολιόταν με το τάμπλετ του.

 

Αρχικά νόμισα ότι υπολόγιζε τις υπερωρίες: 14 ώρες συνεδρίαση. Μια προσεκτικότερη ματιά όμως έδειξε ότι παίζει… σκάκι! Μπερδευόταν όμως. Μπέρδευε το ρουά ματ με τα ΜΑΤ του Κικίλια. Ρωτούσε επίσης αν βασίλισσα είναι η Αννα Μαρία. Για να κάνει μία κίνηση, χρειάστηκε και τις 14 ώρες συνεδρίαση.

 

Σκάκι μέσα στην αίθουσα; Αυτό αποδεικνύει ότι η Βουλή έχει δύο καφενεία.

 

www.facebook.com/louketo

 

Scroll to top