Pin It

Του Λάκη Μπέλου

 

Ρεκόρ Σαμαρά: Δύο μέρες συνέχεια στη Βουλή!

 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το γνωρίζετε. Δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Περνάμε, λοιπόν, σε μια σειρά ειδήσεων από τις συγκλονιστικές συνεδριάσεις.

Θα βραβευτεί ο Αντώνης Σαμαράς για το ανεπανάληπτο ρεκόρ να πατήσει δύο συνεχόμενες μέρες στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός κατέπληξε τους πάντες, αφού πήγε στη Βουλή και προχθές, αλλά και χθες!

Ψήφισε μάλιστα και για την ψήφο εμπιστοσύνης!

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Να κάνει δηλαδή τζακ ποτ ο Σαμαράς στις παρουσίες του στη Βουλή, γι' αυτό θα γίνει ειδική βράβευση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο. Αυτό γίνεται για να μην αναγκάζεται να σπάει τη σιωπή του ο Καραμανλής και να λέει συνέχεια «ναι» ή «ναι σε όλα εκτός από τζατζίκι».

Ο Κωστάκης είναι άψογος στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, λόγω playstation, και όπως έχουμε γράψει -εννοείται αποκλειστικά- θα σπάσει τη σιωπή του στα 40 χρόνια playstation.

Δεν μίλησε τελικά η Σοφία Βούλτεψη χθες. Είχε γραφτεί για ομιλήτρια, αλλά δεν την άφησε ο Μεϊμαράκης, λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά και επειδή φοβόταν τι θα πει πάλι ο στόμας της.

Είναι κρίμα όμως που δεν αγόρευσε η κ. Βούλτεψη, γιατί εδώ και τρεις μέρες ξυπνούσε από τις 6 το πρωί, σηκωνόταν και προετοιμαζόταν γι' αυτή την ομιλία. Βάψιμο δηλαδή, μαλλιά, τέτοια πράγματα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος θα εστίαζε την ομιλία της στους Ρομά. Είχε κάνει μάλιστα για την περίσταση δύο τραγούδια. Το «Εφτά Ρομά σε ένα δωμά, πώς να βαφτείς να κλείσεις μά’» και το «Γίναμε Ρομανία».

Οπως είδαμε όλοι στη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν άλλοι με θρησκευτικό και άλλοι με πολιτικό τρόπο.

Η τριήμερη συζήτηση έδωσε την ευκαιρία σε Μητσοτάκη και Ντινόπουλο να γεφυρώσουν το χάσμα τους, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία.

 

………………………………….

 

Κυβέρνηση Εθνικής Κενότητας

Ο Κρεμαστινός χθες, ο Σηφουνάκης και ο Λυκούδης προχθές και τρεις – τέσσερις άλλοι ζήτησαν στη Βουλή τη συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Μα έχουμε τέτοια τώρα. Κυβέρνηση Εθνικής Κενότητας.

Και εναλλακτικό πρωθυπουργό έχουμε. Τη μία μέρα Σαμαρά, την άλλη Βορίδη.

Τη Δευτέρα ο Σαμαράς ήταν να πάει στο εξωτερικό, αλλά τώρα θα μείνει για τη σύζυγο Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, προκειμένου να συζητήσει μαζί της για τη νομική εκπροσώπηση στη διεκδίκηση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η έκπληξη όμως είναι άλλη. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τη δική μας, γνωστότατη παρουσιάστρια Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που έχει αναλάβει κι αυτή πρωτοβουλία για την επιστροφή των Μαρμάρων!

Χαμηλώνει το θέμα της Αμφίπολης, ανεβάζουν το θέμα των Αντικυθήρων. Τα Αντικύθηρα ποτέ δεν τα βρούμε, όμως.

Σκάβουν τώρα και κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Εδώ το αποτέλεσμα είναι βέβαιο. Πρόσληψη διακοσίων Μεσσήνιων.

Με τις δύο συναντήσεις Σαμαρά με σύζυγο Κλούνεϊ και Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, εκεί που δεν είχαμε τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα, μπορεί να μας επιστραφούν και δύο φορές.

Εννοείται ότι το Μαξίμου έχει επενδύσει σ' αυτές τις συναντήσεις για να αλλάξει το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης. Μόνο με τη σύζυγό Κλούνεϊ υπήρχε η βεβαιότητα ότι η Ν.Δ. θα περνούσε μπροστά στα γκάλοπ.

Τώρα που αποκαλύπτουμε τη συνάντηση με τη Σπυροπούλου, η Νέα Δημοκρατία υπολογίζεται ότι θα περάσει 11% μπροστά, με αυξητικές τάσεις.

Αν βρούμε μάλιστα τα Αντικύθηρα και σπουδαίες αρχαιότητες στο υπόγειο του Μουσείου Ακρόπολης, τότε η διαφορά υπέρ Ν.Δ. θα ξεπεράσει το 15%.

Το παρατράβηξε ο Ταμήλος. Προχθές τον είδαμε σε φωτογραφία να παίζει σκάκι μέσα στη Βουλή. Χθες έπαιζε μπριτζ.

Αλλοι ζητάνε κυβέρνηση Ειδικού Στόχου. Μα, ειδικού στόχου είναι και η τωρινή. Στο στόχαστρό της είμαστε όλοι και επί σκοπόν η κυβέρνηση.

 

…………….

 

ΤΟΥΤΕΡ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Προληπτικό Μνημόνιο 1

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Θα καταργήσουμε τον ιό Εμπολα.

ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Εχουμε προετοιμαστεί για τον ιό Εμπολα. Θα τον αντιμετωπίσουμε όπως τον υιό Μπόμπολα.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ο ιός Εμπολα δεν είναι τίποτα μπροστά στον ιό της επίκτητης σοσιαλιστικής ανεπάρκειας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Ακολουθώ τη Λαγκάρντ. Καθιερώνω την προληπτική ανεργία.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ
Η Λαγκάρντ μού είπε ότι έχει λίστα από Μνημόνια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
Προτείνω κυβέρνηση μονά – ζυγά. Μονές μέρες Νέα Δημοκρατία, ζυγές ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Από τ' ολότελα στην πρωθυπουργία, καλή κι η Παναγιώταινα.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Επεσα απότομα. Πήρα 68,7% στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ και 0,4% στο τελευταίο γκάλοπ.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Δεν θυμάμαι σήμερα πού είμαι. Ανεξάρτητος βουλευτής ή στη Νέα Δημοκρατία;

ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνω και ξανά προς το Μέγκα τραβώ. Και αναβαθμισμένη. Δεν γλιτώνετε με τίποτα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Μην ανησυχείτε. Δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Ο ιός Εμπολα θα προσβληθεί από ιό Μητσοτάκη.

 

facebook.com/louketo

Scroll to top