13/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα …εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Η παραίτηση, η «ξεφτίλα» κι ο «βρόμικος πόλεμος»

 

Για «βρόμικο πόλεμο» εναντίον του και «άθλιους παπαγάλους» που θα λογοδοτήσουν κάνει λόγο ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, πρώην πλέον διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA, σε σημείωμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα aixmi.gr. Επειτα από 23 χρόνια στο MEGA και 11,5 από αυτά στο τιμόνι του τομέα ενημέρωσης του καναλιού, αποχαιρέτησε φίλους και συναδέλφους αλλά για τους λόγους της παραίτησής του αφήνει ανοιχτό να αναφερθεί σε άλλο σημείωμά του προσεχώς. Πάντως στο τέλος αυτού του σημειώματος κάνει λόγο για «βρόμικο πόλεμο» που αντιμετώπισε και καταλήγει: «Αθλιοι παπαγάλοι έφτασαν στο σημείο να γράψουν (καθ’ υπαγόρευσιν) ακόμη και ότι συνάντησα τον πρωθυπουργό και του ζήτησα “προστασία”. Τέτοια ξεφτίλα. Πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν για όλα αυτά…».

Διένεξη μεταξύ Ενώσεων, βολές εναντίον ΣΥΡΙΖΑ

 

Την αντίθεσή της στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και την υφυπουργό στον πρωθυπουργό, με θέμα τις επιπτώσεις της ψηφιακής μετάβασης στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιοκτητών Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος εξαπολύοντας βολές και εναντίον της άλλης Ενωσης Περιφερειακών Καναλιών. «Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -σημειώνεται στην ανακοίνωση- βασίζεται στη μονόπλευρη άποψη της ΕΠΕΚ, ο πρόεδρος της οποίας ταυτίζεται με συγκεκριμένα συμφέροντα, ακριβώς ίδια με αυτά τα οποία καταγγέλλονται. Είναι δηλαδή πάροχος δικτύου με “ψηφιακή” δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και πάροχος περιεχομένου ως ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού». Επισημαίνεται επίσης ότι στον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ, υπήρχε η δυνατότητα ανάδειξης όχι μόνο για έναν αλλά για 13 παρόχους δικτύου για περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος, καθώς και ότι η ψηφιακή μετάβαση όπως εξελίχθηκε «δίνει τη δυνατότητα στους περιφερειακούς σταθμούς να αυξήσουν την εμβέλειά τους και με μικρότερο κόστος λειτουργίας να απευθύνονται σε μεγαλύτερο πληθυσμό». Το μίσθωμα «εξαρτάται από αντικειμενικούς παράγοντες (πληθυσμός, κέντρα εκπομπής, αριθμός καναλιών). [...] Η Ενωσή μας είναι στη διάθεση όλων των κομμάτων για ενημέρωση, πάνω στα πραγματικά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκαν, όπως η αναλογική και σύμφωνα με τον νόμο κατανομή της κρατικής διαφήμισης».

«Ταμάμ» στον ΑΝΤ1

 

Πρεμιέρα απόψε για τη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Ταμάμ» που θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 22.15. Στην ιστορία, Τούρκος κουρέας με δύο παιδιά ερωτεύεται Ελληνίδα εναλλακτική ψυχοθεραπεύτρια, η οποία έχει επίσης δύο παιδιά. Αποφασίζουν να μείνουν μαζί σαν οικογένεια και αρχίζουν τα παρατράγουδα. Το σενάριο ανήκει στους Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρα Σακαλή, η σκηνοθεσία είναι του Πιέρρου Ανδρακάκου και πρωταγωνιστούν οι: Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Λεκάκη, Λίλα Μπακλέση, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Τζωρτζίνα Λιώση, Αλέξανδρος Καραδήμας, Νίκος Μαγδαληνός.

«Ποτάμι» στον «ενικό»

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συζητά απόψε με τον Νίκο Χατζηνικολάου «Στον ενικό» (STAR, 23.30). Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι, για πρώτη φορά τηλεοπτικά, απαντά στα ερωτήματα των πολιτών. Παράλληλα, οι τηλεθεατές, χρησιμοποιώντας τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social media), έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και διάδρασης στην εκπομπή σε πραγματικό χρόνο. Η εκπομπή μεταδίδεται παράλληλα και από τη Web TV πλατφόρμα του enikos.gr.

 

[email protected]

 

Scroll to top