Pagni-ergazomenoi-nosokomeio

14/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ακυρώνουν στην πράξη την αξιολόγηση στο ΠΑΓΝΗ 

Δεν παρέλαβαν τα φύλλα αξιολόγησης οι εργαζόμενοι, παρά τη σχετική εντολή του διοικητή.
      Pin It

Του Μάριου Διονέλλη

 

Την απόφασή τους να απέχουν από κάθε διαδικασία που αφορά στην εφαρμογή των νόμων για την αξιολόγηση του προσωπικού, επικαιροποίησαν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με 6ωρη στάση εργασίας αλλά και κατάληψη στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Νίκου Χαριτάκη.

Η Τρίτη ήταν η μέρα που είχε ορίσει ο διοικητής ως μέρα επίδοσης των φύλλων εισήγησης – αξιολόγησης από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου στους εργαζόμενους. Ήδη από τη Δευτέρα, τόσο το Σωματείο Εργαζομένων όσο και οι προϊστάμενοι και τα διοικητικά στελέχη νοσοκομείου, είχαν πάρει απόφαση για συνέχιση της αποχής από όλες τις «υποχρεώσεις» τους όπως ατές προκύπτουν από τους νόμους 4250 & 4281/14, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη την αξιολόγηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο διοικητής του Νοσοκομείου, σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας, έχει επισημάνει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί η αξιολόγηση στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου, καθώς ήδη λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού. Ωστόσο, είναι ο ίδιος ο κ. Χαριτάκης που ζητά από τους εργαζόμενους να αξιολογηθούν, καθώς απειλήθηκε ευθέως με καρατόμηση από τον Μ. Βορίδη.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, Θέμης Φραγκιαδάκης, δηλώνει στην «Εφ.Συν.» πως δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω από την απόφασή τους για αποχή από την αξιολόγηση και στέλνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία: «Σήμερα ο κ. διοικητής δεν τόλμησε καν να εμφανιστεί στο γραφείο του. Εμείς τοιχοκολλήσαμε το ψήφισμά μας και γνωρίζει ήδη πως οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι του νοσοκομείου, σε κάθε νέα απόπειρα εφαρμογής των νόμων για την αξιολόγηση, απέχουν και απεργούν και θα πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα ακυρώνουν τη διαδικασία».

Στο τέλος της επιστολής που θυροκόλλησαν οι εργαζόμενοι απευθύνουν προειδοποίηση προς τον κ. Χαριτάκη για τις ευθύνες του έναντι των κατοίκων της Κρήτης. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Οι συνέπειες της σημερινής 6ωρης Στάσης Εργασίας στη λειτουργία του νοσοκομείου, βαρύνουν αποκλειστικά τη διοίκηση, με την απόφαση σας. Ανάλογη θα είναι και η ευθύνη σας σε τυχόν επιμονή σας για υλοποίηση των νόμων αξιολόγησης».

 

efsyn.gr

Scroll to top