15/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη
[email protected]

 

Ο σύνδικος, το λογιστήριο και ο «Κόπερφιλντ»…
Στο anasigrotisi.blogspot.gr ο Μπάμπης Πολυχρονιάδης, δημοσιογράφος, εργαζόμενος της ΧΚΤ (και όχι της Τρίτης Οψης) γράφει ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο «σύνδικος τηλεφώνησε σε μένα τον ίδιο, καθώς έψαχνε απεγνωσμένα στοιχεία για το πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν καταγγείλει τη σύμβασή τους με την ΧΚΤ και παραμένουν σε αυτή [...] Η “εξαφάνιση” του λογιστηρίου -και όχι απλά του λογιστή- επιβεβαιώθηκε και από τους δικηγόρους των εργαζομένων, που τελικά χορηγούν στον σύνδικο στοιχεία για τους πελάτες τους, που εξακολουθούν να εμφανίζονται στη ΧΚΤ ως εργαζόμενοι, προκειμένου αυτοί ν' αναγγελθούν και για τις αποζημιώσεις. Κατόπιν όλων αυτών, η ΧΚΤ και η δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου, που την εκπροσωπεί, οφείλουν δημόσια να δηλώσουν τι γίνεται με το λογιστήριο και αν υπάρχει “Κόπερφιλντ” που το εξαφάνισε. Διαφορετικά, εκτός από το ότι δυσκολεύουν το έργο του σύνδικου κ. Καρβούνη, δεν δύναται να θεωρούνται και ως αξιόπιστοι, καλόπιστοι και καλόβουλοι συνομιλητές με όσους εμπλέκονται στη διαδικασία του σχεδίου αναδιοργάνωσης της ΧΚΤ. Κοινώς, δεν μπορείς να μιλάς για μία “καθαρή” εταιρεία στον χώρο του Τύπου, εάν κρύβεις το… λογιστήριό της».

 

Τα Αντικύθηρα της DPG Digital Media
Σε αναβάθμιση της εταιρικής της εικόνας και ανασχεδιασμό (rebranding) της εταιρικής της ταυτότητας, με σκοπό να επανατοποθετηθεί δυναμικά στην αγορά, προχώρησε η DPG Digital Media. Πριν από λίγες μέρες τη διεύθυνση Σύνταξης των Μέσων της DPG ανέλαβε η δημοσιογράφος Σόνια Χαϊμαντά και ο Στέφανος Παπιλίδης της διεύθυνση Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της εταιρείας. Τώρα, παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο της DPG Digital Media, που παραπέμπει στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, το τεχνολογικό θαύμα του 2ου αιώνα π.Χ., που θεωρείται επιστημονικά ο πρώτος υπολογιστής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η DPG Digital Media παρουσιάζει και το νέο corporate site της, www.dpgmedia.gr, που είναι σχεδιασμένο με βάση την εύκολη πλοήγηση και ενημέρωση του χρήστη.

 

Νέοι πίνακες
Στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, στη διεύθυνση http://bit.ly/1tqwFAa, έχει αναρτηθεί ο αναθεωρημένος πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για τις ειδικότητες των εκφωνητών με έδρα την Αθήνα και των δημοσιογράφων ρεπορτάζ τομέων πολιτικής και ελεύθερου με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Διευκρινίζεται ότι δεν πρόκειται για πίνακα κατάταξης επιτυχόντων αλλά για τη βαθμολογία της πρώτης φάσης της διαδικασίας. Θα ακολουθήσουν βαθμολογήσεις από τους αξιολογητές και τη συνέντευξη. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δηλαδή η βαθμολόγηση των υποψηφίων από ανεξάρτητους αξιολογητές, θα αρχίσει στις 20/10. (Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο [email protected]).

 

Στην ακριτική Σύμη
Ενας τόπος αντιθέσεων. Δύο εικόνες, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Από τη μια η εικόνα της χλιδής, τα κότερα µε την ημισέληνο που κατακλύζουν το νησί των Δωδεκανήσων, με πλούσιους από την Τουρκία και τη Ρωσία. Από την άλλη, η εικόνα της εξαθλίωσης εκατοντάδων παράνομων μεταναστών που εγκαταλείπονται μεσοπέλαγα, σχεδόν καθημερινά, από τους σύγχρονους δουλέμπορους. Στη Σύμη κάνει στάση απόψε ο Νίκος Μάνεσης με τα «60′ Ελλάδα» (ALPHA, 23.45), ενώ ταξιδεύει και στην άλλη πλευρά της θάλασσας που τη χωρίζει με την Τουρκία και επισκέπτεται την πόλη Dacia.

Scroll to top