ebola

17/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

KOΣΜΟΣ

Συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη λόγω Έμπολα

Σε «καραντίνα» οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Presbyterian λόγω του θανατηφόρου ιού. Σε απομόνωση στην καμπίνα κρουαζιερόπλοιου με το οποίο ταξίδευε νοσηλευτής από το Τέξας, που ενδέχεται να είχε έρθει σε επαφή με τον πρώτο νεκρό στις ΗΠΑ. Αρνητικοί στον ιό ένας απόφοιτος Ιατρικής στο Κονέκτικατ και δύο άτομα στη Μαδρίτη.
      Pin It

Περίπου 75 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Presbyterian» του Ντάλας βρίσκονται υπό παρακολούθηση μετά το θάνατο του Λιβεριανού Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος είχε προσβληθεί από Έμπολα, ενώ τους έχει γίνει σύσταση να αποφεύγουν να βγαίνουν έξω σε δημόσιους χώρους και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσαν την Πέμπτη Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στο Κρόγκερ (σουπερ-μάρκετ)», δήλωσε ο δικαστής της κομητείας του Ντάλας, μετά από συνεδρίαση σχετικά με το εάν είναι απαραίτητο η χώρα να κηρυχθεί κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης.

Η εθελοντική συμφωνία με τους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έρχεται λίγες μόλις ημέρες αφότου μία νοσοκόμα, η οποία έχει προσβληθεί με τον ιό ταξίδεψε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με αεροπλάνο στο Οχάιο.

 

ergazomenoi-ebola

 

Σε απομόνωση τέθηκε και ένας νοσηλευτής από το Τέξας, ο οποίος δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον  Ντάνκαν που κατέληξε και δεν εμφανίζει συμπτώματα της ασθένειας, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο νοσηλευτής, που όμως ενδεχομένως να είχε επεξεργαστεί σωματικά υγρά του Ντάνκαν πριν από 19 μέρες, αυτοπαρακολουθείται από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει πυρετό ή άλλα συμπτώματα του Έμπολα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, ο ίδιος και ένα ακόμη άτομο με το οποίο ταξίδευε, απομονώθηκαν εκούσια στην καμπίνα τους και οι αμερικανικές αρχές πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή του πλοίου στη χώρα.

Παράλληλα, χθες Πέμπτη αρνητικές βγήκαν οι προκαταρκτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ένας απόφοιτος του πανεπιστημίου Γέιλ, ο οποίος είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Κονέκτικατ με συμπτώματα ύποπτα για Έμπολα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο ασθενής είναι ένας από τους δύο αποφοίτους του τμήματος Επιδημιολογίας του «Yale University», οι οποίοι τον περασμένο μήνα ταξίδεψαν στη Λιβερία για να παράσχουν συμβουλές στο υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιεί υπολογιστές για τον εντοπισμό του ιού.

Αρνητικά στον ιό ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και του νιγηριανού επιβάτη πτήσης της Air France, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης επειδή εμφάνιζε ύποπτα συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα ακόμη άτομο το οποίο χθες διακομίστηκε με πυρετό στο νοσοκομείο, βρέθηκε αρνητικό στον ιό. Το άτομο αυτό είχε μεταφερθεί με το ίδιο ασθενοφόρο με την Τερέσα Ρομέρο, τη νοσοκόμα που έχει προσβληθεί από τη νόσο στην Ισπανία.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top