Pin It

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, γνήσιο προϊόν ορνιθοτροφείου, ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο σε ράφι σουπερμάρκετ μάς έχει εκπλήξει και άλλοτε με την αποφασιστική στάση του εναντίον των αλλοδόξων. Εχει αποστομώσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, όταν ισχυριζόταν ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο μνημόνιο. «Οι δηλώσεις Σόιμπλε είναι εκτός κλίματος», είχε υπογραμμίσει, και ο άτεγκτος Γερμαναράς κατάπιε τη γλώσσα του. Επαθε λόξιγκα και το διάφραγμά του δεν επανήλθε έκτοτε από τις απανωτές, απότομες συσπάσεις.

 

Ρηξικέλευθος και ριζοσπάστης, ανατέλλων αστήρ της Νου Δου, βασιλιάς της πολιτικής σκακιέρας, τα χώνει ενίοτε χοντρά και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το να ζητάς εκλογές συνιστά συνταγματική εκτροπή» έχει πει σε ανύποπτο χρόνο και ο Τσίπρας δεν ήξερε πού να κρυφτεί. Πήρε σβάρνα από τότε τα εξωτερικά και το 'ριξε στη θρησκεία. Και δώσ' του Αγια Ορη και δώσ' του Βατικανά, μέχρι τη Μέκκα και τη Λάσα στο Θιβέτ είναι ικανός να φτάσει, για να ξεφύγει από τα φαρμακερά βέλη τού εκ Συγγρού ορμώμενου γραμματέα.

 

Νταηλίκι πουλάει ο ΘΑμαράθ στον μισητό του αντίπαλο με τις πλάτες του Παπαμιμίκου, ο οποίος ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας οφείλει να εμβαπτισθεί στην κολυμβήθρα της ηθικής, απ' όπου, αφού ανανήψει, θα ζητήσει αγνό και αμόλυντο περαιτέρω θυσίες από τους πολίτες. Τον αμίμητο σύλλογο «Πνεύμα και Ηθική» του Βασίλη Αυλωνίτη στην «Ωραία των Αθηνών» μου θυμίζουν όλα τούτα.

 

Ισως δεν δικαιούται να υπερασπιστεί κανείς τις αξίες και τα χρηστά ήθη του πολιτικού βίου, όσο το πετεινάρι της Ν.Δ. που βελάζει όταν ο ήλιος μεσουρανεί, ξυπνώντας όσους απολαμβάνουν τον μεσημεριανό ύπνο τους. Πρωτοετής ακόμα, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προσπάθησε να διαμορφώσει το μέλλον του συμμετέχοντας στο κυρίαρχο σύστημα εξουσίας και οργανώθηκε στην ΟΝΝΕΔ.

 

Θυμούνται με βδελυγμία οι παροικούντες τη Νύμφη του Θερμαϊκού τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έστησε. Τροφοδοτούνταν με άφθονο δημόσιο χρήμα, αναδίνοντας οσμή σκανδάλου. Τα κεντρικά της οργάνωσης συγκρότησαν επιτροπή για να διερευνήσει την υπόθεση, η οποία δεν ανακοίνωσε ποτέ το πόρισμά της. Τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του Κωστάκη στην ΤΡΑΜ Α.Ε. και αργότερα στην ΕΥΑΘ απ' όπου αποχώρησε με δικαστικές περιπέτειες.

 

Αναρριχήθηκε στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ το 2010 όντας εκλεκτός της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο έτερος υποψήφιος Κώστας Χατζής, προσκείμενος στον ΘΑμαρά, κατήγγειλε σημεία και τέρατα βίας και νοθείας. Στο εκλογικό τμήμα του Βελλίδειου ο αντιπρόσωπος του αντιπάλου τού ερίτιμου Παπαμιμίκου οδηγήθηκε στο νοσοκομείο έπειτα από ξυλοδαρμό. Ωσπου να επιστρέψει ψήφισαν όλα τα δέντρα του Σέιχ Σου. Παρόμοια μαθήματα δημοκρατίας δόθηκαν στο Πάντειο και αλλού. Αραιές νεφώσεις προοιωνίζονται σήμερα τα μετέωρα, όμως οι ουρανοί του μαδημένου κοτόπουλου είναι καθαροί και αστραπές δεν φοβούνται.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top