- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Φόρος ακινήτων και παλιά χιλιάρικα

20/10/14 Mετέωρος,ΣΤΗΛΕΣ

Εντυπωσιάστηκε από την προχθεσινή αποκάλυψή μας η Ντόρα και βγήκε στα κάγκελα. Μνησίκακη από οικογενειακή διαστροφή, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο μυστηριώδης νεκρός του τύμβου της Αμφιπόλεως δεν είναι άλλος από τον ΘΑμαρά, της τρέχανε τα σάλια πάνω απ' το κρύο πιάτο της εκδίκησης. Παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει τα καθέκαστα δήλωσε με τάχα μου χιουμοριστική διάθεση από οθόνης πως «όταν βρεθεί ο ένοικος του τάφου, να του στείλουν τον ΕΝΦΙΑ». Για ένα τέτοιο μεγαλοπρεπές ενδιαίτημα εκατοντάδων τετραγωνικών θα του στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

 

Νύχτα θα φύγει που θα φύγει ο Καλαματιανός, αν του 'ρθει και το μπιλιετάκι από τη ΔΟΥ με δυόμισι χιλιάδες χρόνια αναδρομικά, θα εγκατασταθεί στη Γη του Πυρός όπου θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Μ' ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια το Μητσοτακαίικο. Απαλλάσσονται από τον Αντωνάκη, κάνουν ρόμπα τον Χαρδούβελη και πλασάρονται ως φιλολαϊκοί. Υπόθεση εργασίας: Αν στο μνημείο βρίσκεται θαμμένος ο Μεγαλέξανδρος και πληρώσει ΕΝΦΙΑ για όλες του τις κτήσεις, λύνουμε διαμιάς το πρόβλημα του χρέους και περισσεύουν τρελά ποσά να 'χουμε να πορευόμαστε.

 

Φως φανάρι πως μόνο η ευκλεής αρχαιότητα μας σώζει. Δεν ξέρω τι έπιναν Ντόρα και Κυριάκος στο πάρτι των 96ων γενεθλίων του μπαμπά, φεύγοντας άγρια χαράματα, πάντως, αλλού πατούσαν κι αλλού βρίσκονταν. Ανοιγαν το στόμα τους και αμολούσαν τα φληναφήματα, το ένα κατόπιν του άλλου. «Η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο» μπουρδολογούσε ο υιός του εορτάζοντος. Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αντιπρότεινε να τυπωθεί φάτσα κάρτα στο χαρτονόμισμα των χιλίων δραχμών η μορφή του πρωθυπουργού. Αλλοτε το λέγαμε «καφετί», τώρα θα το αποκαλούμε «κομφετί», αφού ο ηγέτης μας αρέσκεται να κάνει τα μνημόνια χαρτοπόλεμο.

 

Ιδιοφυής σκέψη. Θα μπορούσε ο Μεσσήνιος τη καταγωγή αλλά Μακεδών τη ψυχή να κερδίσει σημαντικό σκόντο στον φόρο που του καταλογίστηκε, ισχυριζόμενος ότι η παρουσία του στο χιλιάρικο τού εξασφαλίζει το ακαταλόγιστο. Εκτός κι αν εφαρμόσει τα κόλπα του βουλευτή και υπουργού του Ντίνου Αργυρόπουλου που εμφανίζεται από το 2007 ως άνεργος δημοσιογράφος στον ασφαλιστικό φορέα του κλάδου για να απολαμβάνει δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

 

Αρνείται μάλιστα να καταβάλει έστω και ένα ευρώ από τα 5.500 που χαριστικά τού χρέωσε ο φίλος του και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος. Κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάξι χιλιάρικα. Η «Εφ.Συν.» αποκάλυψε κι αυτό το θέμα αλλά νομίζω ότι τον αδικούμε, διότι είναι πραγματικά άνεργος. Δεν ασκεί τη δημοσιογραφία, στη Βουλή κάνει τον τουρίστα, στο υπουργείο εκτοξεύει πομφόλυγες και καθώς πλησιάζουν εκλογές κινδυνεύει να μείνει ολοκληρωτικά εκτός νυμφώνος. Δεν νοιάζεται, όμως. Τα μετέωρα προμηνύουν αιθρία και εξασθένηση των βοριάδων, οπότε θα λιάζεται με την ησυχία του.

 

Μετέωρος [email protected]

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=245057