20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα

Απόνερα

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Νέο Δ.Σ. στην ΠΟΕΣΥ

 

Τα νέα μέλη που εκλέχτηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συνεδρίασαν με μοναδικό θέμα τη συγκρότησή του σε σώμα. Παραβρέθηκαν οι: Γκίρμπας Γιάννης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Καρράς Νίκος (ΕΣΗΕΜ-Θ), Κατσαμά Ελένη-Νέλλη (ΕΣΗΕΠΗΝ), Κουμπιάς Δημήτρης (ΕΣΗΕΑ), Μπαζαίος Γιάννης (ΕΣΠΗΤ), Ντελέζος Κώστας (ΕΣΗΕΑ), Ριζεάκου Ελενα (ΕΣΗΕΑ), Σαββίδης Γιώργος (ΕΣΗΕΑ), Σπηλιοπούλου Νέλλη (ΕΣΠΗΤ), Συνοδινός Νίκος (ΕΣΗΕΑ) και Τσιγκλιφύσης Γιώργος (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε). Επειτα από μυστική ψηφοφορία εξελέγησαν: πρόεδρος ο Δημήτρης Κουμπιάς, α’ αντιπρόεδρος ο Νίκος Καρράς, β’ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τσιγκλιφύσης, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Σαββίδης, έφορος η Νέλλη Κατσαμά. Δεν εξελέγησαν, επειδή δεν έλαβαν την απαιτουμένη από το καταστατικό απόλυτη πλειοψηφία, οργανωτικός γραμματέας και ταμίας. Οι ψηφοφορίες για τη συμπλήρωση του προεδρείου θα επαναληφθούν κατά την επόμενη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (23/10).

Καθημερινότητα και ακρίβεια

 

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμο Γιακουμάτο συζητάει απόψε στην εκπομπή του «Στον ενικό» (STAR, 23.15) ο Νίκος Χατζηνικολάου. Μιλούν για την ακρίβεια, τις τιμές, τα είδη πρώτης ανάγκης και το καλάθι της νοικοκυράς, τη «μάχη» του οικογενειακού προϋπολογισμού και τη σκληρή καθημερινότητα. Η εκπομπή μεταδίδεται παράλληλα και από τη Web TV πλατφόρμα του enikos.gr, ενώ οι τηλεθεατές, χρησιμοποιώντας τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (social media), έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και διάδρασης στην εκπομπή σε πραγματικό χρόνο. Μην περιμένετε πάντως να βγάλουμε κάποια άκρη με τον συγκεκριμένο υφυπουργό…

Πρεμιέρες σε ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ

 

Επιστρέφει στη μικρή οθόνη για πέμπτη συνεχή χρονιά η Ελένη Ψυχούλη με το «Chef στον αέρα» αλλά αυτή τη φορά θα έχει και παρέα. Στην εκπομπή, που μεταδίδεται καθημερινά (16.45) από τον ΣΚΑΪ, «προσγειώνεται» πλέον και ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου που θα συνοδεύει την Ελένη Ψυχούλη δύο φορές την εβδομάδα. Τη δική του πρεμιέρα κάνει απόψε στον ΑΝΤ1 και το «Ολα», που θα μεταδίδεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη (00.15) με Θέμο Αναστασιάδη, Βαγγέλη Περρή και Δούκισσα Νομικού. Κάθε Δευτέρα, Τρίτη αλλά και Παρασκευή θα προηγούνται «Τα Καρντάσιανς» (23.15) με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατώρου ενώ μαζί τους συμπράττει πάντα και ο Δημήτρης Σταρόβας.

 

Γλυπτά και μπίζνες

 

Με την Αμάλ, τον Παρθενώνα και τις… μπίζνες γύρω από τα Γλυπτά και όχι μόνο ασχολείται απόψε στην «Ανατροπή του» (MEGA, 23.55) ο Γιάννης Πρετεντέρης. Γιατί το ζεύγος Κλούνεϊ ενδιαφέρεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα; Τι ρόλο παίζουν οι συνέταιροι της Αμάλ Κλούνεϊ; Ποιοι διαφωνούν; Ποια στάση κρατά η ελληνική κυβέρνηση; Γιατί αντιδρά ο βρετανικός Τύπος; Στην εκπομπή μιλούν ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ο διευθυντής του Μουσείου Ακροπόλεως, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ, οι δικηγόροι Νόρμαν Πάλμερ και Τζέφρι Ρόμπερτσον, εκπρόσωποι του βρετανικού γραφείου, ο πρόεδρος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Γλυπτών Εντι Ο’ Χάρα και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

 

 

Scroll to top