21/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Προτάσεις για «Νέα ΕΡΤ»

 

Σε ανακοίνωσή τους ΠΟΣΠΕΡΤ και εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ καλούν σε διάλογο άμεσα για τη λειτουργία μιας νέας, πραγματικά δημόσιας όρασης. «Μετά την ανακοίνωση -σημειώνουν- τoυ 1ου σχεδίου συμβολής στον διάλογο για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τη «Νέα ΕΡΤ», γίναμε όλοι κοινωνοί σχολίων, παρατηρήσεων, προτάσεων και απόψεων από πολλούς συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Αναδείχθηκε έτσι ξεκάθαρα πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει να ξεκινήσει ένας ανοιχτός και συντεταγμένος διάλογος που θα καταλήξει, με συλλογικές διαδικασίες, σε μια πρόταση των θεσμικών οργάνων και των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ελεύθερης ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι εκπρόσωποι των Δημοσιογράφων, Μάχη Νικολάρα και Νίκος Τσιμπίδας, και ο εκπρόσωπος στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Γιουκάκης, καλούμε και τους συναδέλφους να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που μας απασχολεί όλους και για το οποίο αγωνιζόμαστε 16 μήνες τώρα». Η ΠΟΣΠΕΡΤ επισημαίνει ότι έχει «ως βάση ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Οι συνάδελφοι στην ΕΤ3 έχουν ήδη δείξει τον δρόμο. Ανάλογη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί και στις περιφερειακές ΕΡΑ που είναι πιο εύκολο λόγω αριθμού και τόπου συνάντησης. Στην Αθήνα, για πρακτικούς λόγους οι προτάσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν από πρόσωπα η ομάδες προσώπων, κατ’ αρχήν ηλεκτρονικά». Προτείνουν να γίνει συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ στις 30/10/2014 για την επεξεργασία των προτάσεων και να ακολουθήσουν, αν χρειαστεί, μία ή περισσότερες.

Ο Λάκης ξαναχτυπά

 

Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ξαναχτυπά απόψε ο Λάκης Λαζόπουλος με το «Τσαντίρι» του, από τον ALPHA στις 21.00. Για δέκατη συνεχή χρονιά ο Λάκης Λαζόπουλος στήνει το «Τσαντίρι» του για να στεγάσει την εξωπραγματική πραγματικότητα που βιώνουμε. Πάντα με τον δικό του τρόπο, τη σάτιρα, το ανατρεπτικό του χιούμορ, τα καυστικά του σχόλια, τις δολοφονικές του ατάκες. Συχνά «μπατάρει» κι αυτό του καταλογίζουν αρκετοί, αλλά επιμένει να λέει τις πικρές του αλήθειες, έστω κι αν κάποιες φορές δείχνει να χάνει τον δρόμο ή και τον στόχο του.

 

Δρόμος συναινετικός

 

Οι φορείς που εκπροσωπούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, τις διαφημιστικές εταιρείες και τους διαφημιζόμενους φαίνεται ότι κινούνται σε έναν κοινό συναινετικό δρόμο σχετικά με την ερμηνευτική εγκύκλιο για την έναρξη ισχύος της τροπολογίας για τη διαφήμιση με τα media. Σύμφωνα με το ημερήσιο «TODAY Bussiness», «ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΔΕΕ και ΣΔΕ με κοινή επιστολή τους ζητούν από τον υπουρ­γό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, την ανταπόκρισή του ως προς τη διευκρίνιση της έναρξης ισχύος της τροπολογίας, «προκειμένου να διευθετηθούν τυχόν ζητήματα λόγω αντικρουόμενων ερμηνειών σε ό,τι αφορά τη μεταβατική περίοδο έως την 1η Ιουλίου 2015». Και οι τρεις φορείς συμφωνούν ότι η έναρξη ισχύος της ρύθμισης της τροπολογίας «καταλαμβάνει το σύνολο των προβλέψεων του εν λόγω άρθρου που σχετίζονται με την απευθείας τιμολόγηση στους διαφημιζόμενους και ζητούν σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο ούτως ώστε να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση της αγοράς».

 

 

 

Scroll to top