eleusina

22/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Άμυνας, Ναυπηγεία Ελευσίνας και στη μέση οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σπάσουν τον αποκλεισμό έως ότου λυθεί ο γόρδιος δεσμός και πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
      Pin It

Δίωρη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς του Πολεμικού Ναυτικού είχε το μεσημέρι της Τρίτης αντιπροσωπεία των εργαζομένων των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η πλευρά των εργαζομένων επιχειρεί να βρει τρόπους για να μπορέσουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους από τη διεύθυνση του ναυπηγείου, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό επιχειρεί να προμηθευτεί τις τρεις πυραυλακάτους που «παρακρατούνται» στις εγκαταστάσεις του.

Η διεύθυνση των ναυπηγείων ώς και χθες πετούσε το μπαλάκι των ευθυνών για την πληρωμή των εργαζομένων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας ισχυριζόμενη ότι για το πρόγραμμα των πυραυλακάτων της χρωστά 30 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ «ενοχλημένη» από τη στάση της διεύθυνσης δεν δίστασε να της… κηρύξει πόλεμο με νεότερη ανακοίνωσή της: «Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας οφείλει να απαντήσει στα ψεύδη της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τονίζει ότι καμία συμβατική οφειλή δεν υπάρχει από το ΥΠΕΘΑ προς τα Ναυπηγεία».

Το ΥΠΕΘΑ αμέσως μετά -και παραβλέποντας τη φιλία του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Ταβουλάρη με τον πρωθυπουργό- «επιτίθεται» στη διεύθυνση των ναυπηγείων υπογραμμίζοντας: «Η μόνη αλήθεια είναι ότι βάσει της τότε νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2013, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας πληρώθηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να έχουν παραδώσει την πυραυλάκατο “Ρίτσος” τον Μάρτιο του 2014».

Πάντως οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μη σπάσουν τον αποκλεισμό που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, έως ότου λάβουν μια υπεύθυνη απάντηση για τη λύση του προβλήματός τους από την εργοδοσία.

Ο αποκλεισμός των μελών του Δ.Σ. χρησιμοποιείται ως το ύστατο μέσο διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες οφειλές δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 35.000 ευρώ κι ενώ επί σειρά μηνών η εργοδοσία έδινε φρούδες ελπίδες για λύση από βδομάδα σε βδομάδα.

 

Μ.Ι.Τ. – Γ.Δρ.
efsyn.gr

Scroll to top