- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Η διαδρομή Αθήνα – Μοντάνα σε ένα δίσκο

22/10/14 ART,ΘΕΜΑΤΑ,ΜΟΥΣΙΚΗ

[1]Απανωτές ευχάριστες εκπλήξεις μας έχει ετοιμάσει το τελευταίο διάστημα ο Μανώλης Φάμελλος. Ετσι, μετά τη συνεργασία και τις κοινές εμφανίσεις του με τη Nalyssa Green, δοκιμάζει να «φέρει κοντά» τα όρη της Μοντάνα και τα παράλια της Αττικής. Και τα κατάφερε. Δουλεύοντας παρέα με την Jessica Kilroy (που έχει μεγαλώσει στη Μοντάνα), δημιούργησαν ένα ακουστικό δίδυμο που το ονόμασαν Flitcraft και το οποίο κυκλοφορεί το πρώτο του δίσκο (με τίτλο το όνομά τους).

 

Η παρθενική, λοιπόν, αυτή απόπειρα των Flitcraft είναι μια συλλογή τραγουδιών που μιλούν για την αγάπη, την απώλεια, την επιστροφή.

 

Αποτελείται από 7 παλαιότερα «αναθεωρημένα» τραγούδια και 4 πρωτότυπες συνθέσεις, δύο από αυτές στηριγμένες σε ποιήματα του Γουίλιαμ Μπλέικ, και ηχογραφήθηκε μεταξύ Αθήνας και Μοντάνα.

 

Το πρώτο κομμάτι τους που ακούσαμε είναι το «Magic Snowglobe», με το οποίο ο Ελληνας τραγουδοποιός εκφράζει τέλεια τη road trip διάθεσή του. Αφήστε που μετά τις πρώτες νότες ακούει κανείς με σαφήνεια το γνώριμο μουσικό στίγμα του Φάμελλου. Ανυπομονούμε και για τα υπόλοιπα.

 

Μ.Κ.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=245729