22/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Του Σωτήρη Μανιάτη

[email protected]

 

Καταργούν τις ΣΣΕ

 

Τη νέα κυβερνητική παρέμβαση στο σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). «Επινοώντας τεχνάσματα –επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του– προκειμένου να παραβιάζεται η συνταγματική υποχρέωση για την έκδοση διαιτητικής απόφασης, όταν δεν επιτυγχάνεται συμφωνία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η κυβέρνηση κατήργησε και πάλι τη Διαιτησία τρεις μήνες μετά την ακύρωση της ΠΥΣ 6 /28-2-2012 από το ΣτΕ, που δέχθηκε αίτηση ακύρωσης που άσκησε η ΠΟΕΣΥ, η οποία πρωτοστάτησε σ’ αυτόν τον αγώνα μαζί με τη ΓΣΕΕ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις». Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ τονίζει ότι η αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων σηματοδοτεί την «ολοκληρωτική κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων». Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ματαίωσε κάθε δυνατότητα ρύθμισης των όρων αμοιβής και εργασίας από τους φορείς της συλλογικής διαπραγμάτευσης. «Πρόκειται για μία ακόμη αναστολή θεμελιώδους συνταγματικής διάταξης, εναντίον της οποίας η ΠΟΕΣΥ καλεί τα μέλη της και όλους τους δημοσιογράφους να αντιτάξουν με κάθε τρόπο τις δίκαιες αξιώσεις μας και την αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα».

 

Η «ξακουστή τετράς» της Huffington Post

 

Με τη σύμπραξη της Μαριάννας Λάτση, του Πέτρου Παππά, της Ευγενίας Χανδρή και του Δημήτρη Μάρη θα κάνει εκκίνηση, αν όλα πάνε καλά, στις 20 Νοεμβρίου η ελληνική έκδοση της Huffington Post. Η 24MEDIA αποτελεί τον media partner στον οποίο η Αmerica On Line (AOL) εμπιστεύτηκε το συγκεκριμένο εγχείρημα στην Ελλάδα. Η Huffington Post Greece είναι η τρίτη διεθνής έκδοση που ανακοινώνεται τον τελευταίο μήνα, με την HuffPost Ινδίας να λανσάρεται τον Νοέμβριο του 2014 και την HuffPost Αραβίας τον Ιανουάριο του 2015, φτάνοντας έτσι τις 14 συνολικά χώρες όπου έχει παρουσία.

 

Ρυθμοί… Ολυμπιακοί

 

Από νωρίς απόψε θα ξεκινήσει η ΝΕΡΙΤ (Ν ΕΝΑ, N Sports, N HD) να μας βάζει σε ρυθμούς Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη Γιουβέντους. Πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση, στις 20.00 και από την pre game εκπομπή του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ιωσήφ Νικολάου και τον Βασίλη Μπακόπουλο θα μεταδοθούν εκτεταμένα στιγμιότυπα από όλα τα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής της διοργάνωσης, αλλά και τα τελευταία νέα των δύο ομάδων με απευθείας συνδέσεις από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στις 21.45 θα ξεκινήσει η μετάδοση του ματς (και από τα τρία κανάλια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε περιγραφή Πέτρου Μαυρογιαννίδη, ενώ στο ρεπορτάζ θα είναι ο Βασίλης Παπανικολάου) και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, θα ακολουθήσει εκπομπή post game (24.00) με δηλώσεις των πρωταγωνιστών και ανάλυση των φάσεων από όλα τα παιχνίδια της βραδιάς. Στη 01.00 θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ σε περιγραφή Μίλτου Θεοδοσίου.

 

 

 

Scroll to top