Pin It

Φορτσάρει ο Φορτσάκης κι όποιον πάρει ο χάρος. Τοιούτον πρύτανη χρειαζόταν το Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και δεκαετίες. Αχαλίνωτη ισχύς· όνομα και πράμα. Καίτοι εμφορείται από νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και τάσσεται αναφανδόν υπέρ των μνημονιακών επιλογών, έχει βαλθεί να μετατρέψει το Ιδρυμα σε ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει τα Προπύλαια να λειτουργούν όπως τα γραφεία της Κουμουνδούρου. Ντούρου ντούρου, ηρωίδα του η Δούρου.

 

Ουρανοκατέβατος δεν είναι· κάθε άλλο. Κομπορρημονεί κορυβαντιών για την ένταξή του στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τα πρώτα κιόλας φοιτητικά του χρόνια. Εκτοτε το βιογραφικό του διανθίζεται με αρκετά καλοπληρωμένα κυβερνητικά πόστα, όλως τυχαίως όταν την εξουσία κατείχε το κόμμα της Συγγρού. Χρημάτισε παρατρεχάμενος του ακατονόμαστου πρωθυπουργού την περίοδο 1990-1991, ως ειδικός σύμβουλος περί θεμάτων δημοσίου δικαίου. Διορίστηκε εσχάτως πρόεδρος της γνωμοδοτικής επιτροπής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της ΞΕΝΕΡΙΤ. Ο ξενέρωτος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

 

Υποψήφιος αντικαταστάτης του Μπαλτάκου όταν απεπέμφθη εξαιτίας των σχέσεών του με το μόρφωμα, παρότι είδε φαρδύ-πλατύ το όνομά του στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, ακόμα και για υπουργικό θώκο πριν από τον ανασχηματισμό, ζεσταίνει προς το παρόν δευτερεύουσες καρέκλες της εθνοσωτηρίου. Θεραπεύει αθεράπευτα πά' να πει τον ακαδημαϊκό χώρο. Σαν πρόεδρος της Νομικής Αθηνών στάθηκε πολύτιμος αρωγός του υπουργείου στη διαμάχη του με τους διοικητικούς υπαλλήλους και επέβαλε lock out στη σχολή για να εμποδίσει κινητοποιήσεις των φοιτητών. Χάθηκαν μερικά εξάμηνα, αλλά ποιος νοιάζεται.

 

Ρουτίνα καθημερινή έχει καταστεί για το καϊνάρι της Ν.Δ. το κατέβασμα των ρολών στα ΑΕΙ. Για να αποτρέψει τάχα μου νέα κατάληψη, έβαλε λουκέτο στο κτίριο των Προπυλαίων, δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις. ΜΑΤ εγκαταστάθηκαν πέριξ, οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να βγουν και διακινούσαν υπηρεσιακά έγγραφα από τα κάγκελα. Προχθές ιδιωτικοί αστυνομικοί του απαγόρευσαν την είσοδο στο πανεπιστήμιο σε τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τυγχάνουν μάλιστα πανεπιστημιακοί.

 

Καλώς, απεφάνθη. Φορούσαν μπλουζάκια και δεν αντελήφθησαν οι ακοίμητοι φρουροί την ιδιότητά τους. Ετσι που το πάει, θα επιβάλει να κυκλοφορούν οι καθηγητές με την τήβεννο ακόμα και στο τρόλεϊ. Παρατήρησε επιπροσθέτως ότι για να μπεις στην Κουμουνδούρου, δείχνεις ταυτότητα. Στο ΕΚΠΑ σού κάνουν μήνυση, έχεις δεν έχεις πετύχει στις Πανελλήνιες.

 

Αδικο και τζαναμπέτη τον βρίσκω τον Μαζιώτη, που ζήτησε να κρεμαστεί το σαρκίον του Αδ-όνειδος στην πλατεία Συντάγματος. Οταν σου φταίει ο πασάς, κύριέ μου, δεν τα βάζεις με τον Χατζηαβάτη. Εμάς τις σατιρικές στήλες, που τρώμε ψωμάκι από τον μπουμπούκο, δεν μας σκέφτεσαι; Πήρε, πάντως, το μήνυμα ο σαχλεπίσαχλος κι άρχισε να γλείφει δεξιά κι αριστερά μπας και επηρεάσει τους ενόρκους του λαϊκού δικαστηρίου. Εκθειάζει τον Σταθάκη, τον Μητσοτάκη, τον Γιωργάκη, αλλά και τον Τσίπρα, επειδή επισκέφτηκε τον Αβραμόπουλο. Δεν ξεπλένουν τη γλίτσα του ούτε οι καταιγίδες, που από τα δυτικά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top