- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Να απαντήσει η κυβέρνηση

23/10/14 Aποψη

Η τακτική του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, με άλλα λόγια η εξαπάτηση, είναι σύνηθες φαινόμενο στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (αλλά και του ΠΑΣΟΚ) και γενικά σε όσους κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, διότι, απλώς θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω κριτικής και επειδή έχουν την κάκιστη εντύπωση ότι δεν λογοδοτούν σε κανέναν. Δεν πάει πολύς καιρός που ένας πρώην υπουργός της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιχάλης Λιάπης, καταδικάστηκε διότι οδηγούσε με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα οδήγησης, για ψευδή βεβαίωση και πλαστογραφία δηλαδή. Ο εν λόγω υπουργός είχε καταθέσει τις πινακίδες για να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και τον φόρο πολυτελείας, αλλά έφτιαξε πλαστές και συνέχιζε να κυκλοφορεί κανονικά.

 

Χρόνια πριν, άλλος υπουργός (Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας) της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή εξεδιώχθη από τη θέση του διότι απασχολούσε στο σπίτι του ένα ζευγάρι Ινδούς… ανασφάλιστους.

 

Ο νυν υπουργός Εσωτερικών, παρ' ότι από το 2008 δήλωνε ότι είχε εγκαταλείψει το επάγγελμα του δημοσιογράφου, συνέχιζε εντούτοις να απολαμβάνει ατάραχος τις ιατρικές, φαρμακευτικές και εργαστηριακές παροχές και υπηρεσίες του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΔΟΕΑΠ). Αυτά προκύπτουν από ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που συνήλθε χθες και εξέτασε το θέμα, καλείται δε ο υπουργός να επιστρέψει όλα τα χρήματα που αναλογούν στις υπηρεσίες που του προσέφερε ο ΕΔΟΕΑΠ από 27/6/2013 έως 22/10/2014.

 

Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει άμεσα θέση, γιατί το θέμα, εκτός από ηθικό και ποινικό, είναι άκρως πολιτικό. Επιλογή του πρωθυπουργού ήταν η τοποθέτηση του «λαϊκού» Αργύρη Ντινόπουλου στο κρίσιμο υπουργείο Εσωτερικών διότι η «λαϊκότητά» του θα έφερνε πιο κοντά στη χαμένη τιμή και αξιοπιστία της κυβέρνησης τον απλό λαό (όπως έπραξε με Γιακουμάτο, Βούλτεψη, Γεωργιάδη…). Μάταιος κόπος όπως καθημερινά αποδεικνύεται. Η συμπεριφορά του Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος μάλιστα δεν δίστασε να στείλει εξώδικο στην «Εφ.Συν.», είναι όνειδος για τον ίδιο, για τον πρωθυπουργό και για όλη την κυβέρνηση. Αυτό δεν τον εμποδίζει βέβαια, όπως και πολλούς άλλους, να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να εκτοξεύει μύδρους κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παίρνοντας ύφος ενθοσωτήριου πατέρα και υπέρμαχου της ηθικής και έννομης τάξης.

 

Ετσι σκέφτονται και πράττουν πολλοί από τους «εθνοσωτήρες» διότι είναι υπερφίαλοι, αμοραλιστές και ευένδοτοι στην κατάχρηση εξουσίας, και την υλοποίηση των μνημονίων, θεωρώντας πως η θέση τους τούς επιτρέπει να παραμένουν ανέλεγκτοι. Αναμένεται η αντίδραση του πρωθυπουργού.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=246021