- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Το ψητό, το τραπέζι και τα… σόγια τους

23/10/14 MEDIA,ΘΕΜΑΤΑ,ΘΕΜΑΤΑ - MEDIA

Του Σωτήρη Μανιάτη

 

"Το σόι σου", είναι ο τίτλος της νέας κωμωδίας του ALPHA [1]

«Το σόι σου», είναι ο τίτλος της νέας κωμωδίας του ALPHA

Εχοντας μια επιτυχημένη ελληνική σειρά από πέρυσι, το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», που και φέτος βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης, τα στελέχη του ALPHA δοκιμάζουν να ενισχύσουν το πρόγραμμα του καναλιού με ακόμη μία σειρά μυθοπλασίας.

 

Πρόκειται για την κωμωδία «Το σόι σου» που κάνει πρεμιέρα απόψε και θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 21.00. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας, το σενάριο ανήκει στους Αποστόλη Τσαούσογλου και Νίκο Μήτσα και πρωταγωνιστούν οι: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Ρένια Λουιζίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βάσω Λασκαράκη, Μελέτης Ηλίας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σοφία Πανάγου, Σόλων Τσούνης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Ευθύμης Ζησάκης, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα.

 

Οικογενειακή σειρά που… μιλάει τη γλώσσα της «αγίας» ελληνικής οικογένειας η οποία, παρά τις κοινωνικές αλλαγές, θριαμβεύει πάντα, εμπνέοντας στα μέλη της αισθήματα τρυφερότητας, υποταγής, οργής και περηφάνιας. Ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος, και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο κόρες, πέντε και οκτώ χρόνων αντίστοιχα, και ένα πλήρες σετ συγγενών έκαστος –την οικογένεια του άλλου- για να τους ταλαιπωρούν και να τους υπενθυμίζουν ότι τίποτα σε αυτήν τη ζωή δεν είναι δωρεάν.

 

Το ψητό –για να μην ξεχνιόμαστε- κατέχει εξέχουσα θέση σε αυτή την ιστορία. Κάθε Κυριακή το ζεύγος Τριανταφύλλου-Χαμπέα συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες. Εξαιρούνται οι μεγάλες γιορτές και οι επέτειοι που τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι, χωρίς βεβαίως να λείπουν καβγάδες, γκρίνιες, ανταγωνισμοί. Και οι δύο έχουν πολλά μαζεμένα για το σόι του άλλου.

 

Στο αποψινό πρώτο επεισόδιο ο Βαγγέλης (Γιώργος Γιαννόπουλος) και η Χαρούλα (Ρένια Λουιζίδου) έχουν την επέτειό τους και τα παιδιά πηγαίνουν σπίτι τους για να το γιορτάσουν όλοι μαζί, όπως κάνουν άλλωστε κάθε χρόνο. Καλεσμένοι είναι ακόμα και οι συμπέθεροι, ο Μενέλαος (Παύλος Ορκόπουλος) με την Αλεξάνδρα (Μίρκα Παπακωνσταντίνου) μαζί με τα δικά τους παιδιά. Ετσι, αυτή η επέτειος είναι μία από τις λίγες φορές που τα δύο σόγια βρίσκονται μαζί και σε πλήρη απαρτία. Η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά χαρούμενη, το κλίμα εορταστικό και όλοι κάνουν προσπάθεια να περάσουν καλά, παρά τις φανερές διαφορές και αντιθέσεις που έχουν οι δύο οικογένειες. Και τα καταφέρνουν μια χαρά μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται ο Σάββας (Μελέτης Ηλίας) με τη Λυδία (Βάσω Λασκαράκη) φέρνοντας μαζί τους ένα μικρό προσωπικό τους πρόβλημα. Γνωστοποιούν ότι θέλουν να χωρίσουν…

 

[email protected]

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=246085