Pin It

Ψιλό γαζί δουλεύει τους ψηφοφόρους ο Ποταμός Θεάκης· εκ του «από μηχανής Θεός», όστις εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή και σώζει την οικουμένη από πάσα νόσον και μαλακία. Το τελευταίο είναι το στοιχείο του καθώς, αφότου ανέλαβε να απαλλάξει τον τόπο από τα δεινά του, εκσφενδονίζει εκατοντάδες από δαύτες. Και καλά κάνει! Ακραιφνής υιός της τηλεοπτικής δημοκρατίας, εξαργύρωσε, όπως τα υπόλοιπα καρντάσια του, την αναγνωρισιμότητα που δίνει το γυαλί και τώρα ποιος τον πιάνει.

 

Ερωτήθη τις άλλες από εκπρόσωπο του κοινού σε εκπομπή της τιβί γιατί, εφόσον άπαντες οι πολιτικοί αποδεικνύονται κάλπικοι, να γίνουν πιστευτές από το πόπολο οι μεγαλοστομίες του ίδιου. «Μα εμένα με ξέρετε» απάντησε αφοπλιστικά. «Ενας άνθρωπος που έχει εργαστεί δέκα χρόνια στην τηλεόραση δεν μπορεί να λέει ψέματα» κατέληξε με τη βεβαιότητα εκείνου που διατυπώνει την πιο στέρεη και αυτονόητη αλήθεια.

 

Υποψιάζομαι ότι πιστεύει κατάβαθα τις πομφόλυγες που εκτοξεύει. Στα έλη και τους ποταμούς, όπου παρεπιδημεί, φύονται αμέτρητα καλάμια. Καβαλίκεψε, λοιπόν, αρκετά εξ αυτών και ταξιδεύει αενάως στους ουρανούς της κενοδοξίας και του ναρκισσισμού του. Για έλα στα συγκαλά σου, κυρ Σταύρο μου και αφέντη τσουτσουλομύτη. Θες να πεις ότι αποκλείεται να ψεύδονται ο Τράγκας, που βγαίνει τριάντα χρόνια στην οθόνη, ο Πρετεντέρης, που κελαηδάει πάνω από είκοσι στα παράθυρα, ή ο ζογκλέρ Καρατζαφίρερ, που αξιώθηκε να γίνει με τις κωλοτούμπες του κυβερνητικός εταίρος;

 

Τέτοια αμολάει και τον έβαλε στο στόχαστρο ο σαλτιμπάγκος της τηλεοπτικής σάτιρας. «Ο Ποταμός Θεάκης μοιάζει πιο χαζός κι από τον Γιωργάκη» τον κατακεραύνωσε ο Λαζόπουλος. «Κρίμα που δεν τον γνώρισε ο Ντοστογιέφσκι πριν γράψει τον «Ηλίθιο»» διευκρίνισε χαρωπά. Αχ, εισαγγελίσκε της κακιάς ώρας! Τόσο επιδερμική είναι η ενασχόλησή σου με το θέατρο, ώστε αγνοείς πως ο μεγάλος κλασικός πλάθει τους ήρωές του εμβαθύνοντας με απαράμιλλο τρόπο στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής;

 

Εχει την παραμικρή σχέση ο νεφελοβάμων νεοσσός του δημόσιου βίου με τον επιληπτικό πρίγκιπα Μίσκιν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των κοσμικών κύκλων της Πετρούπολης, μόλις κληρονομεί μια μυθώδη περιουσία; Ανυστερόβουλος και αγνός σαρκάζεται από τους άντρες που αδυνατούν να τον καταλάβουν. Οι γυναίκες, όμως, νιώθουν ακαταμάχητη έλξη από την απόκοσμη φύση του και τον ερωτεύονται παράφορα ίσαμε το τραγικό τέλος.

 

Στον απατεωνίσκο Αργύρη Ντινόπουλο μοιάζει περισσότερο. Τους συνδέει, άλλωστε, η κοινή θητεία στην τιβί που αποκλείει εκ προοιμίου την πιθανότητα να λένε ψέματα. Ο πολέμιος της τρόικας, λαϊκιστής υπουργός εξαπατούσε συστηματικά το ασφαλιστικό του ταμείο από το 2007. Τα 'χουμε ξαναγράψει αλλά τώρα το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τον ξεμπροστιάζει, ζητώντας τα τριάντα χιλιάρικα που χρωστά συν τα χρήματα από τις υπηρεσίες που του παρείχε. Με καταιγίδες, ισχυρές στα βόρεια και τα ανατολικά, τους μπουγελώνουν τα μετέωρα.

 

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

 

Scroll to top