Dr. Joel Montgomery, team leader for the U.S. Centers for Disease Control and Prevention Ebola Response Team in Liberia, is dressed in his personal protective equipment while adjusting a colleague's PPE before entering the Ebola treatment

24/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτο κρούσμα Έμπολα στη Νέα Υόρκη

Ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ, που είχε επισκεφθεί πρόσφατα τη Γουινέα στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών χωρίς Σύνορα, νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της αμερικανικής μεγαλούπολης.
      Pin It

Οι αρχές της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσαν επισήμως ότι ένας γιατρός στη Νέα Υόρκη, ο οποίος στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής των Γιατρών χωρίς Σύνορα βρέθηκε πρόσφατα στη Γουινέα, είναι θετικός στον θανατηφόρο ιό Έμπολα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ανέφερε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ότι δρ Γρεγκ Σπένσερ που βρέθηκε θετικός στον ιό Έμπολα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του αιμορραγικού πυρετού στη μεγαλύτερη αμερικανική πόλη.

 

spiti-spenser-ebola

Το διαμέρισμα του Κρεγκ Σπένσερ στη συνοικία Χάρλεμ του Μανχάταν έχει αποκλειστεί (Reuters)

 

Έχοντας επίγνωση της ανησυχίας που προκαλεί το ενδεχόμενο ο γιατρός να έχει μολύνει και άλλους ανθρώπους, οι αρχές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι ο δρ Σπένσερ έχει έρθει σε επαφή με «ελάχιστους ανθρώπους» μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα στις 17 Οκτωβρίου και την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Όπως είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο, «πολύ λίγοι άνθρωποι» έχουν έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Μπέλβιου.

 

nosokomeio-bellevue-nea-uorki

Εξωτερική άποψη του νοσοκομείου Μπέλβιου, όπου έχει τεθεί σε καραντίνα ο 33χρονος γιατρός (Reuters)

 

Από την πλευρά της, η επίτροπος των υπηρεσιών Υγείας Μέρι Τράβις Μπάσετ σημείωσε ότι ο δρ Σπένσερ ήρθε σε επαφή συνολικά με τέσσερις ανθρώπους. Με δύο φίλους του και τη μνηστή του, που έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα, και με έναν οδηγό ταξί, ο οποίος δεν έχει δυνητικό κίνδυνο από τον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kρεγκ Σπένσερ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο JFK από τη Γουινέα είχε περάσει από τους ειδικούς, ενισχυμένους ελέγχους που προβλέπονται για τους ταξιδιώτες από τις χώρες της δυτικής Αφρικής.

 

dimarxos-kivernitis

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και τον κυβερνήτη της πολιτείας,ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση 9 μονάδων ή 0,45%, ενώ το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ (Reuters)

 

 

 

efsyn.gr

Scroll to top