24/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενοχη, κυβερνητική σιωπή

      Pin It

Εχει γίνει κοινός, πλέον, τόπος ότι η ηθική δεν ταιριάζει στους κυβερνώντες. Οταν όμως τα στοιχεία βοούν, εν προκειμένω για την εξαπάτηση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης από τον υπουργό Εσωτερικών, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στη δημοκρατία της χώρας. Κάποιος παχυδερμισμός χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον υπουργό, αλλά και τον πρωθυπουργό. Κάποια άλλη αντίληψη, ξένη προς το λαϊκό αίσθημα δικαιοσύνης, έχει εισχωρήσει στους εγκεφάλους τους. Τα στοιχεία από τον Οργανισμό είναι συντριπτικά εναντίον του κυρίου υπουργού Εσωτερικών.

 

Οι φωνασκίες του τελευταίου για δήθεν «κακούς» αριστερούς, εννοώντας την «Εφ.Συν.» και τον συντάκτη που ανέδειξε το θέμα, δεν μπορούν να επικαλύψουν τη λαθροχειρία του ή να αντιστρέψουν το εναντίον του κλίμα. Είναι βαθιά εκτεθειμένος ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός, που δεν παίρνει θέση απέναντι στο μείζονος ηθικής σημασίας ανακύψαν θέμα. Παρατηρείται μια ένοχη σιωπή, σαν μυστική συμφωνία μεταξύ αυτών που ξέρουν ότι έχουν παραβιάσει τον νόμο, αλλά η θέση εξουσίας που κατέχουν τους επιτρέπει να τον παραβαίνουν ή να τον υπερβαίνουν.

 

Αντί να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, σιωπούν, ο δε υπουργός περνάει και σε μια απέλπιδα αντεπίθεση μέσω των φιλικών προς αυτόν μέσων ενημέρωσης για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους. Μάταια προσπαθεί να μεταπείσει την κοινή γνώμη, της οποίας έχουν πετσοκοπεί μισθοί και συντάξεις και είναι πνιγμένη στα χρέη, ταλανιζόμενη από υψηλή ανεργία. Ουδείς από την κοινή γνώμη παραπλάνησε το Δημόσιο δηλώνοντας άνεργος για να γλιτώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, όπως έπραξε ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ, προφανώς.

 

Εκτός από μείζον ηθικό, το ζήτημα είναι και μείζον πολιτικό, άρα η κυβέρνηση οφείλει να σπάσει τη σιωπή της και να εγκαλέσει τουλάχιστον τον υπουργό, που κατηγορείται ότι, ενώ δεν πλήρωνε τις ασφαλιστικές του εισφορές, απολάμβανε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του καθημαγμένου Ταμείου των δημοσιογράφων. Είναι κραυγαλέο σκάνδαλο για έναν υπουργό να δηλώνει ψευδή στοιχεία, την ώρα που έχει συνυπογράψει πληθώρα αντιλαϊκών, μνημονιακών μέτρων, οδηγώντας στα όρια της φτώχειας εκατομμύρια Ελληνες πολίτες. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια οφείλουν να λάβουν τέλος, εάν υπάρχει ακόμη αξιοπρέπεια και ηθικό ανάστημα. Εάν όχι, όλα θα λυθούν διά της δικαστικής οδού.

 

Scroll to top