24/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Ξεκαθαρίστε με το Μουσείο

 

«Ν΄ ανοίξει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης», «Βρίσκομαι σε πόλεμο» -δήλωση ιδρυτικής διευθύντριας, παραιτήσεις, επιστολές, νομικά πλαίσια, παρά τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου απέφυγαν… και τα παρόμοια στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες. Το ΄χει το ιστορικό -ογκώδες κτίριο της λ. Συγγρού. Φιξ είναι αυτός μονολόγησα, μ΄ εκείνους τους αξέχαστους συνδικαλιστάρχες – κομματόσκυλα του τόσον αμφιλεγόμενου ΠΑΣΟΚ όπως το καταντήσανε με τόσες ασέλγειες ακόμη και τώρα -πάνω του! (θέλανε να το κάνουν συνεταιριστική βιομηχανία χυμών για διέξοδο στη μεγάλη παραγωγή χυμών που πήγαιναν για χρόνια στην απόσυρση – χωματερή! Τελικά στην φυλακή για υπεξαιρέσεις). Κάπως έτσι έχω κάθε λόγο να ανησυχώ, λαμβανομένου υπόψη ότι το πράγμα με τη φαγωμάρα που πήρε έκταση βρομάει και πολύ, αφού πολιτισμός σημαίνει χρήμα, κουμπούρια εκεί στο αμαρτωλό ΚΑΣ. Οι δικοί μας κάθε φορά ποιος θα ΄χει το πάνω χέρι. Μέχρι και «το Μουσείο είμαι εγώ» ακούστηκε.

 

Συμπέρασμα και εδώ ζητείται διαφάνεια, εκείνη η διαύγεια… Και αφού δεν έμεινε τίποτα σ΄ αυτόν τον τόπο η Πολιτεία να δράσει άμεσα όπως το ζήτησε και η ίδια η δ/ντρια που φαίνεται να την περιβάλλουν με στοργή και αγάπη, λογικό άλλωστε, οι συνάδελφοί της επιστήμονες καλλιτέχνες-αρχαιολόγοι.

 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που ξέρει από υπουργείο Πολιτισμού, ας αποδώσει δικαιοσύνη – μετριοπάθεια ανοίγοντας το Μουσείο σύντομα, αφού είναι σχεδόν έτοιμο. Τι να πει κανείς. Ούτε ένα Μουσείο δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και κάπως έτσι μάς κουνιούνται και οι Εγγλέζοι με τα Μάρμαρα.

 

Γιάννης Π. Κορδής

Κιάτο

 

[email protected]

 

Scroll to top