obama

24/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ομπάμα θα υποδεχτεί τη νοσηλεύτρια που προσβλήθηκε από Έμπολα

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η γυναίκα, που ασθένησε ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό σε νοσοκομείο του Ντάλας, είναι πλέον καλά στην υγεία της.
      Pin It

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί σήμερα (Παρασκευή) στον Λευκό Οίκο με τη Νίνα Φαμ, τη νοσηλεύτρια από το Τέξας που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα αλλά πλέον έχει αναρρώσει πλήρως.

Νωρίτερα οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι η γυναίκα, που ασθένησε ενώ φρόντιζε έναν Λιβεριανό σε νοσοκομείο του Ντάλας, είναι πλέον καλά στην υγεία της.

Εδώ και πολλές ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί τους συμπατριώτες του να μην υποκύψουν στο φόβο ή στην υστερία, επιμένοντας ότι ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα και ότι οι αμερικανικές υποδομές είναι ικανές να αντιμετωπίσουν ένα ενδεχόμενο νέο κρούσμα.

«Σφίγγω το χέρι, αγκαλιάζω (…) τις νοσοκόμες για να χαιρετίσω το γενναίο έργο που ανέλαβαν φροντίζοντας έναν ασθενή. Ακολούθησαν τα πρωτόκολλα. Ήξεραν τι έκαναν και αισθάνομαι απολύτως ασφαλής», είχε δηλώσει ο Ομπάμα πριν από δέκα ημέρες.

Από τη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο επανέλαβε ότι οι αρχές είναι «απολύτως προετοιμασμένες» να αντιμετωπίσουν τον Έμπολα, αφού επιβεβαιώθηκε ότι ένας Νεοϋορκέζος γιατρός ασθένησε μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα. «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε» τόνισε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο γιατρός Κρεγκ Σπένσερ, 33 ετών, νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο του Μανχάταν και η κατάστασή του θεωρείται «στάσιμη», σύμφωνα με τη Μέρι Μπάσετ, την Επίτροπο Υγείας της Νέας Υόρκης. Εισήχθη στο νοσοκομείο την Πέμπτη αφού παρουσίασε υψηλό πυρετό και γαστρεντερικές διαταραχές έξι ημέρες μετά την επιστροφή του από τη Γουινέα όπου βοηθούσε την οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα φροντίζοντας ασθενείς με Έμπολα.

 

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top