Pin It

Τα 'γραφα τόσον καιρό κι ας μη με πιστεύατε. Η Δούρου είναι γκραν επαναστάτρια και θα φέρει τα πάνω κάτω στην Περιφέρεια. Μάλλιασε η γλώσσα μου να διατείνομαι πως θα ανατρέψει εκ βάθρων το σάπιο σύστημα. Και επιβεβαιώνομαι πριν αλέκτορα φωνήσαι. Διότι η μικρή πρωθυπουργός, όπως την αποκαλεί ο ξένος Τύπος, είναι μεγάλη γάτα. Γνωρίζει πως οι χαρισματικοί αναμορφωτές, αφού τουμπάρουν τον κόσμο ανάστροφα, οφείλουν να τον ξαναστήσουν στη θέση του. Αλλιώς κάνουν μια τρύπα στο νερό.

 

Ριζοσπάστρια εκ γενετής, ίσιωσε πρώτα τις τρίχες του Σγουρού, υπερισχύοντας κατά κράτος στην κάλπη και τώρα του τις κατσαρώνει εκ νέου, ψηφίζοντας σχεδόν αυτούσιο τον προϋπολογισμό που ο ίδιος έχει εκπονήσει. Κόκαλο ο τέως. Προτίθεται μάλιστα, κατά τον Γενάρη, να επιφέρει ρηξικέλευθες αλλαγές, διαμορφώνοντας τα κονδύλια στα μέτρα του προγράμματός της. Τον βλέπω με μόνιμη περμανάντ τον αντίπαλο, αν δεν καραφλιάσει τελείως. Βλογάω τα γένια μου πά' να πει. Και πώς να μην το κάνω, όταν σε ανύποπτο χρόνο έχω ανιχνεύσει τις αδαμάντινες αρετές που πρυτανεύουν στην προσωπικότητα του ογκόλιθου Θεόδωρου Φορτσάκη.

 

Ανήρ καινοτόμος. Μέγας νομομαθής και ευκλεής φιλόσοφος. Οι κακεντρεχείς και μνησίκακοι κονδυλοφόροι βιάστηκαν να τον κατακρίνουν, θεωρώντας ότι αιτία για το λουκέτο με το οποίο σφράγισε τα ΑΕΙ ήταν οι επαπειλούμενες φοιτητικές κινητοποιήσεις. Πριν στεγνώσει η δηλητηριώδης μελάνη, το κελεπούρι της Νου Δου τούς έτριψε τον ανεμιστήρα στη μούρη, αποκαλύπτοντας το μεγαλόπνοο σχέδιό του περί πανεπιστημίων. Εβγαλε καθηγητές της κατειλημμένης Φιλοσοφικής στα ρείθρα των οδών να διδάξουν εμβρόντητους σπουδαστές, καθισμένους σε πεζούλια.

 

Κοντά στον ναό του Λυκείου Απόλλωνος, μεταξύ Λυκαβηττού και Ιλισού, ο Αριστοτέλης ίδρυσε στα 355 π.Χ. την Περιπατητική Σχολή. Είκοσι τέσσερις αιώνες αργότερα, στην απέναντι όχθη του ποταμού, στα Ιλίσια, φορτσάρει ο Φορτσάκης δημιουργώντας την περιπαικτική σχολή του πεζοδρομίου. Και έπειτα μου λέτε ότι δεν έχει όραμα. Σε λίγο οι μνημονιακοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θα εκπαιδεύουν τα παιδιά χωμένοι σε πιθάρια. Ο νέος πρύτανης, πάντως, δεν είναι αχάριστος. Ο ΘΑμαράθ τον τοποθέτησε σε αδρά αμειβόμενες θέσεις συμβούλου κι αυτός προθυμοποιήθηκε να τον βγάλει απ' το αδιέξοδο, μεταλαμπαδεύοντάς του τις μεθόδους των κυνικών.

 

Αρεσκόταν ο Διογένης ο Κύων να ζει απ' την τράκα. Ζητούσε επίμονα κάποτε ελεημοσύνη από έναν ανδριάντα. «Γιατί απευθύνεσαι σε κάποιον που δεν πρόκειται ποτέ να σου δώσει;» απόρησαν οι αυτόπτες. «Μελετώ αποτυγχάνειν» αποκρίθηκε ο Σινωπεύς. Αδιασταύρωτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο καραμπουζουκλής Καλαματιανός εθεάθη στη Σαμπλόν να εκλιπαρεί ολοφυρόμενος τα δεκάδες αγάλματα που στολίζουν την πλατεία να τον βοηθήσουν να βγει απ' το Μνημόνιο. Κατόπιν εισήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεως της συνόδου κορυφής. Ξεμπουκάρισε σαν βρεγμένη γάτα, καθότι τα μετέωρα προμηνύουν αστραπόβροντα και κατακλυσμιαίες βροχές χρονιάρες μέρες.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top