- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Βραδιά Νίκου Ζαχαριάδη στην Ηλιούπολη

26/10/14 ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ,ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Zaxariadis-Parnis-ekdilosi-1 [1]

Το Σάββατο ήταν η βραδιά του Νίκου Ζαχαριάδη. Η αίθουσα στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη κατάμεστη. Πολύς κόσμος υποχρεώθηκε να μείνει έξω από την αίθουσα και να παρακολουθήσει την εκδήλωση όρθιος, ακούγοντας μόνο τους ομιλητές.

 

Zaxariadis-Nikos

Το ενδιαφέρον για τα έργα του Νίκου Ζαχαριάδη ήταν συγκινητικά μεγάλο. Σ’ αυτό βοήθησαν και οι «Εκδόσεις Καστανιώτη» που πουλούσαν το δίτομο (Α’ τόμος, «Ιστορικά Διλήμματα- Ιστορικές Απαντήσεις, 1940-1945» και Β’ τόμος, «Υπέρ Βωμών και Εστιών, 1946-1947»), ειδικά για την εκδήλωση, με έκπτωση 40%.

 

Zaxariadis-ekdilosi-1

Στην εκδήλωσαν μίλησαν ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Πετρόπουλος και ο Νίκος Χατζηδημητράκος, ως επιμελητές της έκδοσης και ο γιος του Νίκου, Σήφης Ζαχαριάδης. Συντόνισε ο δημοσιογράφος Περικλής Καπετανόπουλος.

Η έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η ομιλία του αγωνιστή ποιητή και πολυβραβευμένου λογοτέχνη Αλέξη Πάρνη, προσωπικού φίλου του Νίκου Ζαχαριάδη. Ο Αλέξης Πάρνης έκανε για πρώτη φορά δημόσια εμφάνιση και ομιλία, μετά τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα, το 1962.

 

Zaxariadis-ekdilosi

Την εκδήλωση κάλυψε με βιντεοσκόπηση ο ιστότοπος ΠΑΝΤΙΕΡΑ.

 

Zaxariadis-ekdilosi-3 [2]

Zaxariadis-ekdilosi-2 [2]
Zaxariadis-gios [3]
Zaxariadis-Parnis-ekdilosi [4]

 

efsyn.gr


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=247096