27/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γάτα ο… Σήφης

Ξέφυγε και πάλι ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου.
      Pin It

Ξέφυγε και πάλι ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου

 

Να ξεγλιστρήσει κατάφερε και πάλι από τους διώκτες του ο κροκόδειλος του φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο. Για ακόμα μια φορά οι ερπετολόγοι βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής, και μάλιστα κατάφεραν να περάσουν σκοινί γύρω από τον λαιμό του ζώου, ωστόσο εκείνο κατάφερε και πάλι να ξεφύγει.

 

Αργά χθες έγινε και δεύτερη απόπειρα για τη σύλληψή του, αλλά και αυτή απέτυχε αφού ο Σήφης κατάφερε να ξεγλιστρίσει για ακόμη μια φορά. Για σήμερα το πρωί προγραμματίζεται νέα επιχείρηση.

 

Το απόγευμα της Κυριακής έφτασε στο φράγμα των Ποταμών ο Γαλλομαροκινός ερπετολόγος Ολιβιέ Μπερά, που αυτή τη φορά συνοδευόταν και από βοηθό του ενώ ήταν εφοδιασμένος με επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για την αιχμαλωσία του άγριου ζώου.

 

Οι δυο τους βρίσκονται στην Κρήτη από το Σάββατο και μαζί με τους επιστήμονες του νησιού, το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης που διαχειρίζεται το φράγμα αλλά και στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας κατέστρωναν το… επιτελικό σχέδιο δράσης.

 

Καθώς ο καιρός το επέτρεψε και εκμεταλλευόμενοι και την αλλαγή της ώρας, μόλις άρχισε να νυχτώνει, γύρω στις 7, οι δυο τους μαζί με τον ερπετολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Πέτρο Λυμπεράκη μπήκαν στη βάρκα και κατευθύνθηκαν στα σημεία όπου συνήθως εμφανίζεται ο Σήφης. Εφόσον η επιχείρηση έχει αίσιο τέλος και συλληφθεί ο κροκόδειλος θα μεταφερθεί για μελέτη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και κατόπιν στο ενυδρείο Cretaquarium στην πρώην αμερικανική βάση.

 

Μάριος Διονέλλης

 

Scroll to top