- Εφημερίδα των Συντακτών - http://archive.efsyn.gr -

Κράτησε το κοστούμι, άλλαξε τη φιλοσοφία!

29/10/14 SPORT

Του Μ. Μορφονιού

 

Ο Ολυμπιακός πέρασε με απόλυτη επιτυχία τη στενωπό των δύο (συνεχόμενων) αναμετρήσεων απέναντι στη Γιουβέντους και στον Παναθηναϊκό. Ετσι, οι παίκτες του ετοιμάζονται για τις… εκστρατείες του Νοέμβρη, καθώς τον επόμενο μήνα θα κληθούν να δώσουν πέντε εκτός έδρας παιχνίδια. Τρία για τη Σούπερ Λίγκα με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Κέρκυρα και δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ, με Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Στη μέχρι τώρα διαδρομή το πρόσημο είναι αρνητικό για τα ματς μακριά από το «Καραϊσκάκη», καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γνωρίσει τις ήττες σε Περιστέρι και Μάλμε ενώ υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία στο Αγρίνιο.

 

Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης στην ώς τώρα διαδρομή του Ολυμπιακού είναι ότι ο Μίτσελ παρουσιάζεται με διαφορετική φιλοσοφία στον τρόπο προσέγγισης των αγώνων. Την προηγούμενη σεζόν κατέβαζε τον Ολυμπιακό να παίξει με πολύ πιο επιθετικούς προσανατολισμούς, ενώ τώρα τον προσαρμόζει έχοντας ως βασικό άξονα το παιχνίδι του αντιπάλου.

 

Με την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, όπου οι παίκτες τα πήγαν μια χαρά, ο προπονητής έβαλε περισσότερους παίκτες στον άξονα με σκοπό να μην επιτρέψει στους συμπατριώτες του αλλά και τους Ιταλούς να πάρουν τα ηνία στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

 

Με τον Παναθηναϊκό δεν παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό της εξέδρας, που ζητούσε ρεβάνς για το περσινό 0-3, και περίμενε οργανωμένος τον αντίπαλό του, ώστε να μην του δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει την κόντρα επίθεση και να τον φέρει σε δύσκολη θέση, όπως το έκανε τον περασμένο Μάρτη.

 

Παρουσιάζεται διαφορετικός ο Μίτσελ, κι αυτό δεν είναι απαραίτητα άσχημο, αφού μέχρι τώρα έχει πετύχει να είναι άκρως ανταγωνιστικός στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Ολυμπιακός ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Ατλέτικο Μαδρίτης με 6 πόντους, έχοντας πίσω του τη Γιουβέντους με 3, αλλά στο πρωτάθλημα έχει μείνει τρία βήματα πίσω από τον ΠΑΟΚ. Η επόμενη τριάδα αναμένεται να είναι σημαντική για την κούρσα της Σούπερ Λίγκας, καθώς ο Ολυμπιακός θα παίξει στην Τρίπολη, σε μια έδρα όπου παραδοσιακά αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει τα δικά του πατήματα και θα παίξει διαδοχικά με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο, με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας.

 

Αν δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» πετύχουν το Σάββατο το τρία στα τρία, τότε αυτομάτως θα παραδώσουν στον βασικό ανταγωνιστή τους τη σκυτάλη του άγχους καθώς θα πρέπει να επαναλάβει κι αυτός το ίδιο επίτευγμα αν θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή πριν από το μεταξύ τους ραντεβού στο «Καραϊσκάκη» στις 3 του Δεκέμβρη.

 


Σύνδεσμος άρθρου : http://archive.efsyn.gr/?p=247708